eToro review: wat is de broker waard in 2024?

geverifieerde informatie

verificator-profile-picture-profile-picture

Informatie geverifieerd door  Alexandre Desoutter

Onze artikelen zijn geschreven door experts in hun vakgebied (financiën, handel, verzekeringen enz.) wiens handtekeningen u aan het begin en aan het einde van elk artikel zult zien. Ze worden ook vóór elke publicatie systematisch herzien en gecorrigeerd, en regelmatig bijgewerkt.

Ontdek de methodiek
victor-gallery-des-granges-profile-picture
Victor Gallery Des Granges bijgewerkt op 6 april 2023

eToro is een broker die in 2007 werd opgericht door 3 Israëlische oprichters, waaronder de broers Yoni en Ronen Assia, die vandaag een van de leiders is op het gebied van online en social trading. Met honderdduizenden klanten in meer dan 140 landen is eToro een broker van wereldklasse.

Wilt u beleggen met eToro? Meer weten over de social trading functies van de online broker? Wilt u weten welke activa u kunt verhandelen en tegen welke kosten?

Alles wat u moet weten over beleggen met eToro vindt u in de onderstaande gids.

Onze mening over eToro, de pionier op het gebied van copy trading

Als de meest gerenommeerde broker ter wereld is eToro op dit moment een echte meerwaarde voor traders over de hele wereld. Met een aanbod van meer dan 3 000 van de beste activa op de markt en een uitzonderlijke veiligheid op basis van reguleringen van de hoogste financiële autoriteiten, slaagt deze broker erin steeds meer trouwe klanten aan te trekken.

Een van de belangrijkste voordelen van eToro is ongetwijfeld het uitzonderlijke aanbod van financiële producten en trading instrumenten die beschikbaar zijn voor de traders. U heeft namelijk de mogelijkheid om te traden in aandelen, indexen, valuta's, cryptomunten of zelfs grondstoffen op de grootste markten ter wereld. Diverse technische tools zullen uw werk ook vergemakkelijken.

eToro onderscheidt zich ook door zijn Social Trading functie. Het is een van de pioniers op dit gebied. Alle beleggers kunnen de trading strategieën van gerenommeerde traders kopiëren en zo profiteren van dezelfde prestaties, terwijl de risico's worden beperkt door waarschuwingssystemen in te stellen. Het platform is zeer intuïtief en het is gemakkelijk, zelfs voor beginnende traders, om hun weg te vinden in de grote hoeveelheid te kopiëren traders.

Bovendien, maakt de mogelijkheid om demorekeningen of zelfs islamitische rekeningen aan te maken de klantenkring van de broker diverser.

Qua kosten, biedt eToro commissievrij trading op orders, maar maakt dit goed met andere kosten zoals spreads en opnamekosten. Over het geheel genomen zit de broker in het midden van de markt.

Als het gaat om klantenservice, is eToro ook ongeveer gemiddeld in de markt met ondersteuning die u kunt contacteren via chat of contactformulier, maar niet via de telefoon. De broker onderscheidt zich echter wel door zijn sociale functies, waarmee u bij bepaalde onderwerpen begeleid kunt worden door andere gebruikers.

eToro is dus een betrouwbare, veilige, intuïtieve, gereglementeerde broker met meer dan 15 jaar trading ervaring. Het gebruik van eToro is een echte aanwinst voor traders, of ze nu ervaren zijn of niet. Dit blijkt uit haar zeer goede klantenfeedback, met een beoordeling van 4,3/5 op Trustpilot, uit meer dan 18 000 beoordelingen! De broker heeft ook een waardering van 4 in de Apple App Store.

U kunt eToro vergelijken met andere online brokers met onze beste brokers vergelijking:

Vergelijk de beste gereguleerde online makelaars in België

Vergelijk

Hoe werkt het eToro Trading platform?

eToro heeft het grote voordeel dat het een vereenvoudigd trading platform biedt dat toegankelijk is voor alle soorten traders. eToro maakt trading veel begrijpelijker dan MetaTrader4 en biedt meer dan 3000 activa aan en talrijke trading tools.

Om te beginnen met trading op het door de broker ontwikkelde platform, hoeft u alleen maar een rekening aan te maken en uw eerste storting te doen. Vanaf dat moment heeft u de beschikking over een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface met functies voor zowel beginnende als ervaren traders.

Het andere voordeel van dit platform is dat de kosten volledig transparant zijn. Dit betekent dat u volledige controle heeft over uw transacties, zonder dat u ooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

Beschikbaar op smartphones met een speciale applicatie, is eToro een van de marktleiders met dit innovatieve trading platform, dat efficiënte en snelle trading voor iedereen toegankelijk maakt.

Met het eToro platform kunt u gemakkelijk zoeken naar alle activa of activaklassen via de interface 'Zoeken', maar u kunt ook bepaalde activa markeren als u weinig inspiratie heeft.

screenshot 2023 04 03 at 115730
eToro zoekinterface

Zodra u uw eerste aandelen hebt gekocht, vindt u ze terug in de interface "Portefeuille", waarmee u uw prestaties kunt volgen. Als u meer informatie wenst over een bepaald aandeel, bijvoorbeeld Tesla, krijgt u bovendien een overzicht van informatie over het aandeel, maar ook het laatste nieuws over het bedrijf, de aanstaande resultaten en hun aankondigingsdatum, en een ESG-score om de duurzaamheid van het bedrijf in te schatten. Op het gebied van social trading gaat elke aandelenpagina vergezeld van aanbevelingen van andere aandelen die door Tesla beleggers zijn gekocht, en van commentaar van andere eToro klanten.

screenshot 2023 04 03 at 115916
Overzicht van het Tesla aandeel op eToro

Met de tabbladen statistieken, grafiek en analyse kunnen de meest ervaren traders beschikken over talrijke financiële indicatoren over het bedrijf om een technische analyse of een fundamentele analyse van het aandeel uit te voeren.

Ten slotte, om uw aandelen op eToro te verkopen, kunt u ofwel via de interface "Portefeuille" gaan of rechtstreeks via de interface "Zoeken". Elk van de aandelen die u in deze interfaces vindt, heeft een koop/verkoopknop.

Wat is de eToro app waard?

De eToro applicatie is gebaseerd op dezelfde technologie als hun webplatform, en biedt daarom dezelfde functies. U kunt al uw activa vinden en traden waar u ook bent. Tegelijkertijd, kunt u ook verbonden blijven met de eToro-community en alle functies voor social trading en copy trading. Dezelfde activa zijn beschikbaar voor aankoop, dus u kunt vanaf uw smartphone beleggen in CFD's, aandelen, ETF's en cryptomunten.

capture decran 2023 01 23 a 145825 1
Functies van de eToro app

Naast het aantal beschikbare functies valt de app vooral op door zijn gebruiksgemak. De app is zeer intuïtief en stelt u in staat om gemakkelijk te traden, of om te zoeken naar de beste traders om te kopiëren als u het liever niet alleen doet. Het enige nadeel van de app is naar onze mening het ontwerp, dat zou kunnen worden bijgewerkt.

Welke soorten rekeningen biedt eToro aan?

De broker biedt 3 soorten rekeningen aan:

 • Demorekening: zoals eerder vermeld is het doel van deze rekening om kennis te maken met trading en/of om vertrouwd te raken met het platform en de vele tools en financiële producten, met een virtueel fonds van 100 000€ aangeboden om geen risico te lopen op kapitaalverlies. Het is geschikt voor alle soorten traders (Vergelijk de beste demorekeningen die in België beschikbaar zijn).
 • Standaardrekening: deze rekening staat open voor alle traders en stelt particulieren in staat om met eigen middelen te traden op een groot aantal financiële markten. Een minimale storting van slechts 50€ is vereist, zodat u met een klein kapitaal kunt beginnen met handelen. U hoeft niet veel kennis van trading te hebben om met dit type rekening te beginnen.
 • Professionele rekening: deze rekening, waarvoor een specifieke accreditatie vereist is en die alleen toegankelijk is voor bedrijven, is bedoeld voor gevorderde traders die veel grotere bedragen vastleggen en regelmatig actief zijn. Om dit type rekening te openen, moet u een zekere ervaring op het gebied van financiën en trading kunnen aantonen.

eToro biedt echter geen PEA aan, Belgische beleggers kunnen dus niet profiteren van belastingvoordelen op hun winsten.

Goed om weten

Al deze rekening soorten bieden een maximale hefboom van 30:1 als u wilt handelen op het door eToro ontwikkelde platform. In het geval van MT4 kan dit oplopen tot 100:1.

Welke functies biedt eToro?

Om zijn klanten te helpen hun financiën beter te beheren, heeft eToro innovatieve trading functies ontwikkeld die bijzonder uniek zijn op de markt:

 • Virtuele portefeuille: Zoals hierboven vermeld, wordt op het platform een demorekening aangeboden met de mogelijkheid om een virtuele portefeuille samen te stellen voor risicovrije handel.
 • Tipranks zoektabblad: eToro verzamelt al vele jaren de meningen van zijn topanalisten en de gecombineerde kennis van beleggers en deskundigen van 's werelds grootste financiële instellingen. Om er toegang toe te krijgen, beschikt u over een handig keyword gestuurd zoektabblad.
 • One-click trading: eToro heeft gemerkt dat zijn gebruikers na verloop van tijd over het algemeen vergelijkbare trading trades deden en heeft deze functie geïmplementeerd om het gemakkelijker te maken posities te openen met behulp van door de gebruiker vooraf ingestelde parameters.
 • Stop loss en take profit: met eToro kunt u nu vooraf bepaalde prijslimieten instellen voor het sluiten van een open positie, om verliezen te minimaliseren en winsten veilig te stellen.
 • Trailing stop loss: een uitbreiding van de vorige functie, de trailing stop loss stelt u in staat een open positie aan te houden zolang de markten bewegen in de richting die voor de gebruiker gunstig is.
 • Procharts: een technisch analyse instrument op hoog niveau in real time.
 • Offline trading: hiermee kunt u zelfs traden wanneer het platform in onderhoud is, zodat u absolute controle heeft over uw financiële transacties.

Wat kan ik traden met eToro?

eToro biedt een assortiment van meer dan 3 000 financiële producten, wat een veel mogelijkheden biedt voor portefeuillediversificatie. De beste activa op de markt zijn zorgvuldig geselecteerd om maximale winst en minimale verliezen mogelijk te maken. Dus bij eToro kunt u:

 • bitcoin, xrp en vele andere cryptomunten kopen
 • beleggen in aandelen zoals Tesla

Op het moment van schrijven zijn dit de beschikbare activa:

ActivaAantal beschikbaar
Cryptomunten
73
Aandelen CFD
3122
Indexen
18
Valutaparen
49
Grondstoffen
27
ETF op eToro
317
Beschikbare activa op eToro

Welke aandelen zijn beschikbaar op eToro?

Meer dan 3000 aandelen zijn op eToro beschikbaar in CFD vorm. Ter herinnering, CFD's zijn contracten die speculeren op de stijging of daling van een bepaald aandeel, dus u bezit het aandeel niet in uw portefeuille. U kunt met CFD's handelen in aandelen uit alle geografische gebieden en sectoren, die genoteerd staan op de belangrijkste beurzen ter wereld. In feite, biedt eToro u de mogelijkheid om te traden in aandelen van verschillende grote beurzen, zoals de NYSE en de beurs van Parijs, maar ook van verder weg gelegen beurzen zoals Hong Kong of Sydney.

Hieronder vallen de meest populaire aandelen op de verschillende markten, zoals Tesla, LVMH, Apple en vele andere. Ondanks het beleggen via CFD's ontvangt u op sommige aandelen dividend, als u geen hefboomwerking op uw kooporder hebt toegepast.

Bovendien, belicht het eToro platform elke dag de grootste koersbewegingen, zowel omhoog als omlaag.

screenshot 2023 04 03 at 122104
Aandelen interface op eToro

Welke valutaparen zijn beschikbaar op eToro?

Forex trading is ook beschikbaar op eToro, met ongeveer vijftig valutaparen die beschikbaar zijn om te kopen of te verkopen. Hiertoe behoren de meest verhandelde paren zoals de euro-dollar (EURUSD), maar ook meer exotische paren zoals de rand-yen (ZARJPY). Deze valutaparen gaan vergezeld van een marktsentimentindicator, die laat zien hoe de verschillende paren worden verhandeld.

screenshot 2023 04 03 at 122253
Forex interface op eToro

Welke grondstoffen zijn beschikbaar op eToro?

Zoals de meeste brokers biedt eToro ook termijncontracten op de belangrijkste grondstoffen aan. U kunt dus handelen in goud, zilver, aardgas, olie en 22 andere minder gebruikte grondstoffen zoals cacao of vee. U moet dit echter niet zien als een manier om uw investering in goud veilig te stellen, want u houdt geen fysiek goud vast. U kunt de verschillen tussen fysiek bezit en CFD-beleggen nalezen in onze gids voor beleggen in goud.

Net als bij valutaparen biedt eToro u een toegankelijke interface om uw grondstoffen te verhandelen, met een marktsentimentindicator.

Welke ETF's zijn beschikbaar op eToro?

Als alternatief voor aandelen kunt u met ETF's rechtstreeks beleggen in een portefeuille van gediversifieerde aandelen, waarbij een index (zoals bijvoorbeeld de CAC40) wordt nagebootst. U hoeft dus maar in één activum te beleggen om alle aandelen in dezelfde index tegelijkertijd te verhandelen.

eToro biedt momenteel een assortiment van 300 ETF's, van gespecialiseerde beheermaatschappijen zoals iShares, de ETF-dochter van Blackrock. Voor deze activa biedt eToro, net als voor de vorige, een gebruiksvriendelijke interface, met indicatoren die geschikt zijn voor beginnende traders. U vindt de meeste markten in ETF vorm op eToro (goud, S&P500, MSCI world en vele andere).

screenshot 2023 04 03 at 123541
ETF interface op eToro

Omdat het niet altijd eenvoudig is de ene ETF boven de andere te kiezen, kunt u de HelloSafe gids voor ETF portefeuilles raadplegen.

Welke cryptomunten zijn beschikbaar op eToro?

eToro biedt al enkele jaren een vrij breed assortiment aan cryptomunten aan. Het platform biedt momenteel 73 van de meest verhandelde cryptomunten op de markt aan. Hieronder vallen, in willekeurige volgorde:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • XRP
 • Dash
 • Litecoin
 • Ethereum Classic
 • API3
 • Cronos
 • Polygon
 • Solana
 • ADA
 • Iota
 • Stellor
 • EOS
 • NEO
 • TRON
 • Zcash
 • Build and Build
 • Tezos
 • Polkadot
 • Maker
 • Compound
 • Chainlink
 • Uniswap
 • Yearn.finance
 • Dogecoin
 • AAVE
 • Filecoin
 • Algorand

Ongeveer 40 altcoins maken het aanbod compleet, evenals een applicatie gewijd aan NFT's genaamd Delta. U zult uw tokens kunnen gebruiken om NFT's te kopen, afhankelijk van de blockchain waaraan ze gekoppeld zijn. In het algemeen zullen NFT's toegankelijk zijn via Ethereum, maar soms kunnen ze worden gekoppeld aan andere blockchains zoals Polygon.

De kosten die in rekening worden gebracht voor het kopen en verkopen van cryptomunten variëren afhankelijk van het token, en variëren van 0,75% voor BTC tot 2% in de meeste gevallen (1,90% voor Ethereum).

Om in crypto's te beleggen, gaat u simpelweg naar uw eToro omgeving, en gaat u naar het tabblad cryptomunten in de interface "zoek".

screenshot 2023 04 03 at 125516
Crypto aankoop op eToro

Wat de veiligheid betreft, is het eToro platform betrouwbaar op het gebied van crypto trading, aangezien het sinds september 2022 als PSAN is geregistreerd bij de AMF.

Hoe gebruikt u de eToro Money cryptowallet?

Helaas, is de cryptowallet eToro Money momenteel niet beschikbaar voor Belgische ingezetenen. Er zijn echter andere cryptowallets met dezelfde functies, die u kunt vinden in onze speciale vergelijking.

Vergelijk de beste cryptoplatforms in een paar klikken

Ik vergelijk

Welke trading platforms zijn beschikbaar op eToro?

Aangezien eToro zijn eigen platform heeft ontwikkeld en met name aan alle behoeften van zijn gebruikers voldoet, heeft de broker het niet nodig geacht andere trading platforms zoals MetaTrader 4 of 5 beschikbaar te stellen. Op verzoek is toegang tot MT4 echter volledig mogelijk.

MetaTrader 4 is een bekend professioneel trading platform, maar is veel complexer dan het platform dat rechtstreeks door eToro is ontwikkeld. Het heeft echter enkele zeer geavanceerde functies, waaronder de mogelijkheid om automatisch te traden. Een ervaren trader zal in staat zijn MT4 te gebruiken en het zeer nuttig voor zichzelf te maken.

Een van de verschillende kenmerken van MT4 in vergelijking met het eToro platform is dat u bij dit platform variabele spreads heeft, tegenover vaste spreads bij dit platform.

MT4 staat u ook een maximale hefboom toe van 100:1, vergeleken met 30:1 voor het eToro platform. Aangezien de broker zijn klanten echter aanmoedigt om op zijn platform te werken, is de vereiste minimumstorting 20 000€ op MT4, die alleen beschikbaar is voor grote, ervaren traders of bepaalde bedrijven.

MT4 kan een goed compromis zijn als u niet wilt beginnen met het platform van eToro, maar zal niet geschikt zijn voor beginnende traders.

Is eToro legaal in België?

eToro is een van de meest gereglementeerde brokers ter wereld en is daarom een AMF (Autoriteit van de Financiële Markten) geregistreerde broker, wat betekent dat het is gecertificeerd en geautoriseerd door de Belgische financiële autoriteit. Het kan zijn trading diensten dus in het hele land aanbieden, mits deze zich houdt aan de regels die door deze laatste zijn vastgesteld. De broker is dus niet verboden in België.

Zo, weet u zeker dat de broker bepaalde criteria respecteert die voor u belangrijk zijn:

 • geld dat is geïnvesteerd in activa wordt beschermd.
 • beleggers worden op de hoogte gehouden van alle broker- en marktnieuws.
 • Problemen worden zo snel en efficiënt mogelijk opgelost.
 • Markten en financiële transacties worden ten allen tijde gecontroleerd.
 • Er worden regelmatig enquêtes gehouden om de gebruikers te controleren.

Goed om weten

Naast de AMF, wordt eToro in Europa gereguleerd door CySEC, in het Verenigd Koninkrijk door de FCA en in Australië door de ASIC.

Wat zijn de kosten op eToro?

eToro is volledig transparant over zijn tarieven. De broker is echter niet de goedkoopste op de markt, vooral vanwege het grote aantal beschikbare functies:

KostenCommissies op eToroSpreads op eToro
Aandelen en ETF CFD
GeenVanaf 1 PIP
Indexen
GeenVanaf 100 PIP
Valuta
GeenVanaf 1 PIP
Grondstoffen
GeenVanaf 5 PIP
Cryptomunten
Geen0.75 % voor BTC, 1.90 % voor ETH, vaak lager dan 2% voor de altcoins
Storting
GeenGeen
Conversie
ongeveer 25€ per transactie als u geen $ bezitGeen
Opname
5 € per opnameGeen
Overnight
2,9% van het bedrag voor verkopen en 6,4% voor aankopenGeen
Inactiviteit
10€ / maand vanaf 12 maandenGeen
eToro kosten

Dus pas op voor de aantrekkelijkheid via nul commissies, eToro rekent vrij hoge opname-, conversie- en inactiviteitskosten. De broker zal daarom het meest geschikt zijn voor traders die van plan zijn hun fondsen een tijdje op hun rekening te laten staan, terwijl ze na verloop van tijd relatief actief blijven.

Goed om weten

De spreads zijn nogal variabel, afhankelijk van de gekozen activa, en moeten per geval worden bekeken. De minimale storting op eToro is 50 € voor elke rekening.

Hoe opent u een eToro rekening?

Er zijn verschillende stappen nodig om een eToro rekening te openen. Om te beginnen moet u de officiële website van de broker bezoeken en de optie "Nu lid worden" selecteren. Er verschijnt dan een registratiepagina:

screenshot 2023 04 03 at 132729
Een account aanmaken op eToro

U wordt gevraagd een aantal persoonlijke gegevens te verstrekken, zoals uw naam, adres en telefoonnummer.

Er zullen u ook andere juridische vragen worden gesteld om uw niveau van ervaring in trading en uw financiële mogelijkheden te bepalen. Daarbij krijgt u een maximale stortingslimiet om uw risico te beperken.

U moet dan uw rekening laten verifiëren; dit is niet verplicht, maar het heft wel de limiet op het tegoed op.

Hiervoor moet u uw telefoonnummer bevestigen, uw identiteitskaart scannen en een bewijs van adres meenemen.

Zodra u deze stappen hebt doorlopen en een eerste storting van ten minste 50€ heeft gedaan, kunt u beginnen met traden op eToro.

Hoe doet u een storting bij eToro?

Om een storting te doen, klikt u simpelweg op "Geld storten" op uw rekening en geeft u het bedrag, de betalingsmethode en de valuta van de transactie op.

Op eToro kunnen verschillende betalingsmethoden worden gebruikt:

BetalingsmethodeBehandelingstijdMinimale storting
Debit/credit kaart
Onmiddelijk50€
PayPal
Onmiddelijk50€
Sofort
Onmiddelijk50€
Skrill
Onmiddelijk50€
Neteller
Onmiddelijk50€
Trustly
Onmiddelijk50€
Bank overschrijving
4 tot 7 werkdagen500€
Beschikbare betalingsmethoden op eToro

Hoe kunt u zich verbinden op eToro?

Er zijn twee manieren om in te loggen op uw eerder aangemaakte eToro account:

 • via de eToro website: door rechtstreeks naar het eToro login platform te gaan, heeft u de mogelijkheid om op een snelle en eenvoudige manier verbinding te maken met uw account. Eenmaal op de website van de broker, selecteert u "Inloggen" en vult u vervolgens uw gegevens in om van de broker te gebruiken. U heeft ook de mogelijkheid om de aanmelding via uw Google account te vergemakkelijken als u die bij de registratie hebt gebruikt.
 • via de mobiele app van eToro: de app van de broker is compatibel met zowel Android- als Apple-telefoons en stelt u in staat uw referenties op te slaan zodat u slechts één keer hoeft in te loggen, de eerste keer dat u hem gebruikt. Ga gewoon naar de gedownloade app en selecteer de knop "Aanmelden" om met trading te beginnen.
capture decran 2023 01 06 a 094514
eToro login

Hoe plaatst u een order op eToro?

De eerste stap die u moet nemen wanneer u een aandeel wilt kopen of verkopen op eToro is naar een van de vele markten gaan die beschikbaar zijn op de broker en de activa selecteren waarin u geïnteresseerd bent. U moet dan naar de grafiek gaan die bij dat actief hoort en "Investeren" en dan "Kopen" selecteren om het te investeren bedrag te kunnen kiezen.

U wordt ook gevraagd naar de hefboom, een stop-loss en een take profit. Om uw order te plaatsen, hoeft u alleen maar te kiezen voor "de positie openen".

Er zijn 2 soorten orders beschikbaar op eToro:

 • Marktorders, die worden uitgevoerd tegen de eerst beschikbare koers (bij de eerstvolgende opening als de markt gesloten is),
 • Pending orders, die worden uitgevoerd wanneer de markt een door u ingestelde koers heeft bereikt. Een bereik kan ook worden gebruikt.

Als u een verkooporder plaatst en het platform zegt "closed pending", geen paniek, dat betekent gewoon dat uw order werd geplaatst na het sluiten van de markten, en zal worden uitgevoerd wanneer ze opnieuw openen.

Wat is copy trading op eToro waard?

In de afgelopen jaren heeft eToro een nieuwe tool ontwikkeld genaamd "CopyTrader", die een echte game changer is in de trading industrie. Hiermee kunt u automatisch de beste traders die u heeft geselecteerd kopiëren, zodat u kunt handelen als een expert, zonder speciale kennis.

Zo, hoeft u alleen het kopieeralgoritme vooraf in te stellen door de te kopiëren trader te selecteren, zodat hij de verrichtingen van deze expert reproduceert. De beste traders werken voor u, zonder beheerskosten!

Met de interface van CopyTrader kunt u de best presterende beleggers van het moment volgen, of een profiel zoeken dat dichter bij uw eigen profiel ligt dankzij verschillende filters, zoals locatie, prestaties over een bepaalde periode of de markten waarin de portefeuille is belegd.

Door deze trading te kopiëren naar uw eigen portefeuille, maximaliseert u uw kansen om geld te verdienen. In feite, hebben de meest gekopieerde traders op eToro momenteel een gemiddelde jaarlijkse winst van meer dan 30%, wat ruim boven het marktgemiddelde ligt.

Lees voor meer informatie onze gids over Copy Trading met eToro.

Hoe werkt de social trading functie op eToro?

Naast de "CopyTrader" tool die op de broker beschikbaar is, heeft eToro onlangs een aantal social trading functies geïntroduceerd, waardoor het een referentie is op dit gebied. Dit maakt de markt veel gebruiksvriendelijker en toegankelijk voor elk type trader:

 • Popular Investor programma: dit programma is bedoeld om traders aan te moedigen hun kennis te delen door leden te belonen wanneer zij door een andere trader worden gekopieerd met de CopyTrader tool. Dit creëert een grotere gemeenschap en trekt nieuwe traders aan die gemakkelijk kunnen leren.
 • Sociale nieuwsfeed: Met deze gepersonaliseerde sociale nieuwsfeed kan elke trader op de hoogte blijven van de laatste veranderingen in de wereld van trading en zo zijn kennis vergroten. U kunt ook traders of financiële instrumenten volgen die u interesseren. Natuurlijk kunt u, zoals bij elk sociaal netwerk, ook uw eigen berichten delen en communiceren met die van andere traders.
social portfolio
eToro social trading

Dus, eToro legt echt de nadruk op open discussie en het delen van kennis in de trading wereld en moedigt haar gebruikers echt aan om met elkaar samen te werken om hun inkomen te maximaliseren.

eToro klantenservice: beoordelingen en contact

eToro is een van de populairste brokers op de markt. Daarom moet het beschikbaar zijn voor zijn gebruikers en een efficiënte en snelle klantenservice bieden, klaar om te reageren op hun behoeften. Honderden adviseurs zijn 24/7 beschikbaar om u te helpen uw problemen op te lossen. Hiervoor kunnen verschillende communicatiemiddelen worden gebruikt:

 • Live chat: toegankelijk op de eToro website en app, dit is ideaal voor een snel en gemakkelijk antwoord.
 • Contactformulier: door een ticket te openen op de website van de broker, wordt dit over het algemeen sneller verwerkt dan de live chat.
 • OpenBook Social Network: Een pijler van social trading, eToro biedt haar gebruikers een sociaal netwerk om te chatten met andere traders en hen om tips en trucs te vragen. eToro-adviseurs nemen ook de tijd om te reageren op berichten en vragen op dit sociale netwerk.

Het nadeel van de klantenservice van eToro is dat het niet mogelijk is om telefonisch contact op te nemen, zoals bij de meeste andere brokers.

Goed om weten

Het is ook belangrijk om te weten dat vanaf een gebalanceerde rekening van meer dan € 25 000, een toegewijde beheerder aan u wordt toegewezen.

Hoe meld ik mijn eToro account aan de belastingdienst?

Om uw eToro account in België aan te geven, moet u uw jaarlijkse belastingaangifte invullen met vermelding van de winsten en verliezen op uw eToro account.

Hier zijn de te volgen stappen om uw eToro account in België aan te geven:

 1. Log in op uw eToro account en download uw trading geschiedenis. U vindt deze optie meestal in de sectie "Trading History" van uw eToro account.
 2. Sla het bestand met de trading geschiedenis op uw computer op.
 3. Vul uw jaarlijkse belastingaangifte in en vermeld de winsten en verliezen die u heeft gemaakt op uw eToro account. U moet gedetailleerde informatie verstrekken over elke transactie, waaronder de datum van aankoop en verkoop, de aankoop- en verkoopprijs en de gemaakte winst of het gemaakte verlies.
 4. Voeg het bestand met de transactiegeschiedenis bij uw belastingaangifte. Zorg ervoor dat de informatie in de transactiegeschiedenis overeenkomt met de informatie die u in uw belastingaangifte hebt verstrekt.
 5. Stuur uw jaarlijkse belastingaangifte vóór de uiterste datum naar de Belgische belastingdienst.

De belasting op winsten uit cryptomunten wordt beschouwd als een vermogenswinstbelasting, wat betekent dat u wordt belast op het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs van de cryptomunten. Als u uw cryptomunten langer dan een jaar aanhoudt, krijgt u 50% belastingaftrek op de gemaakte winst.

Het belastingtarief op meerwaarden op cryptomunten in België hangt af van uw marginale belastingschijf, die varieert volgens het bedrag van uw inkomen. In 2022, variëren de tarieven van de vermogenswinstbelasting in België van 25% tot 50%.

eToro Verwijzing: Hoe werkt het?

Het verwijzingsprogramma van eToro is een echte aanwinst voor de gebruikers van de broker. Dus, door vrienden uit te nodigen om lid te worden van het eToro trading platform, krijgt u de kans om zeer interessante inkomsten te verdienen.

Om dit te doen, moet u uw verwijzingscode ophalen uit uw profiel en deze vervolgens verstrekken aan uw vrienden die geïnteresseerd zijn in trading met de broker. Het belangrijkste voordeel van het verwijzingssysteem van eToro is dat er geen limiet is aan het aantal mensen dat u kunt uitnodigen.

Dus, voor elk van uw vrienden die zich met uw code registreert en minimaal 200€ op zijn rekening stort, krijgt u een verwijzingsbonus van 100€. Na 10 vrienden krijgt u 1000€, wat echt niet te verwaarlozen is.

eToro vs. Coinbase : welke platform kiezen?

Wie kiezen tussen eToro en Coinbase? Hier zijn hun verschillen:

EigenschappeneToroCoinbase
Order kosten
Geen1,49%
Spreads
0 tot 200pipGeen
Beschikbare activa
Aandelen CFD, cryptomunten, ETF, grondstoffenCryptomunten
Aantal activa
3000+92
Aantal cryptomunten
7392
Applicatie
Eenvoudig, ergonomisch, geschikt voor beginnersDezelfde instelling als eToro, beter afgewerkt ontwerp
Klantenservice
Bereikbaar per chat, niet per telefoonChat, telefoon (enkel in het Engels)
Reguleringen
CySECFCA
Vergelijking eToro Coinbase

Vergelijk de beste makelaars op de Belgische markt via onze online tool:

Vergelijk de beste gereguleerde online makelaars in België

Vergelijk

eToro vs Binance ?

Wie kiezen tussen eToro en Binance? Hier zijn hun verschillen:

EigenschappeneToroBinance
Order kosten
Geen0,1%
Spreads
0 tot 200pipGeen
Beschikbare activa
Aandelen CFD, cryptomunten, ETF, grondstoffenCryptomunten
Aantal activa
3000+150+
Aantal cryptomunten
73150+
Applicatie
Eenvoudig, ergonomisch, geschikt voor beginnersZeer complete app, vooral gemaakt voor ervaren traders
Klantenservice
Bereikbaar per chat, niet per telefoonFAQ
Reguleringen
CySECPSAN registratie (AMF)
Vergelijking eToro Binance

eToro vs. Degiro

Wie kiezen tussen eToro en Degiro? Hier zijn hun verschillen:

EigenschappeneToroDegiro
Order kosten
GeenVanaf 1€
Spreads
0 tot 200pipGeen
Beschikbare activa
Aandelen CFD, cryptomunten, ETF, grondstoffenAandelen, ETF, obligaties, opties, futures, OPCVM
Aantal activa
3000+6000+
Aantal cryptomunten
730
Applicatie
Eenvoudig, ergonomisch, geschikt voor beginnersCompleet, geschikt voor alle soorten traders
Klantenservice
Bereikbaar per chat, niet per telefoonFAQ, chat, telefoon
Reguleringen
CySECBaFin
Vergelijking eToro Degiro

eToro vs. Trading 212

Wie kiezen tussen eToro en Trading 212? Hier zijn hun verschillen:

EigenschappeneToroTrading 212
Order kosten
Geen1€
Spreads
0 tot 200pipGeen
Beschikbare activa
Aandelen CFD, cryptomunten, ETF, grondstoffenAandelen, ETF
Aantal activa
3000+7000+
Aantal cryptomunten
730
Applicatie
Eenvoudig, ergonomisch, geschikt voor beginnersEenvoudige, interessante functionaliteit voor het maken van portfolio's
Klantenservice
Bereikbaar per chat, niet per telefoonBereikbaar per chat, niet per telefoon
Reguleringen
CySECCySEC
Vergelijking eToroTrading 212
Vond je dit artikel leuk?
victor-gallery-des-granges-profile-picture/
Victor Gallery Des Granges Writer
hellosafe-logo
hellosafe-logo

Victor is nu al 3 jaar een gespecialiseerde financiële redacteur bij HelloSafe. Als Frans-Nederlander begon Victor zijn loopbaan in international business aan de Avans University of Applied Sciences, een gerenommeerde hogeschool in Nederland. Daarna specialiseerde hij zich in financiën/bankieren.