Degiro review: wat is de broker waard in 2024?

geverifieerde informatie

verificator-profile-picture-profile-picture

Informatie geverifieerd door  Adeline Harmant

Onze artikelen zijn geschreven door experts in hun vakgebied (financiën, handel, verzekeringen enz.) wiens handtekeningen u aan het begin en aan het einde van elk artikel zult zien. Ze worden ook vóór elke publicatie systematisch herzien en gecorrigeerd, en regelmatig bijgewerkt.

Ontdek de methodiek
author-profile-picture
Cyril Adriaensen bijgewerkt op 10 maart 2023

Als u geïnteresseerd bent in online beleggen op de beurs, dan heeft u vast al gehoord van de broker Degiro. Degiro is een van de meest aantrekkelijke online brokers op de markt van vandaag om te beleggen in de aandelenmarkt via een effectenrekening. Dit is waarschijnlijk de reden waarom Degiro in 2020 de nummer één broker in Frankrijk is geworden wat betreft het aantal geplaatste orders.

Maar wat zijn de soorten beleggingsrekeningen? Wat biedt Degiro aan? Wat zijn de broker kosten en andere kosten die het hanteert? Is deze broker een betrouwbare en gereguleerde broker in België?

Wij stellen voor dat u het antwoord op deze vragen vindt in onze gedetailleerde review over de broker Degiro en onze mening over de kenmerken en voordelen van deze broker.

Onze mening over de broker Degiro

Er is een reden waarom Degiro tegenwoordig een van de populairste online brokers in Frankrijk is. Het is een betrouwbare broker die vele prijzen heeft ontvangen en zich onderscheidt door zijn lage tarieven.

Met een bijna onklopbare prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met de aanbiedingen van de online banken, stelt deze broker u in staat online te beleggen op de beurs met een effectenrekening via een ergonomisch platform.

Degiro is geen bank, dus een ideale broker als u de kosten van uw beursbeleggingen wilt beperken. Maar dat is niet alles. Degiro biedt ook een breed scala aan beursactiva met meer dan 10 000 aandelen en 650 ETF's uit 50 financiële centra in 30 landen over de hele wereld. Het is een universele en generalistische broker, geschikt voor beginners en ervaren traders, die u in staat stelt te beleggen in een breed assortiment aan activa, met uitzondering van CFD's.

De Degiro online broker zal dus vooral gewaardeerd worden door lange termijn beleggers die een online aandelenportefeuille willen opbouwen via een effectenrekening met een zeer ruime keuze aan toegankelijke aandelen en een platform dat het plaatsen van orders gemakkelijk maakt, zelfs voor een beginner.

Meer ervaren beleggers zullen ook de uitgebreide analysetools van Degiro met aanpasbare en configureerbare grafieken waarderen.

Het is echter jammer dat Degiro geen beleggingen via een PEA of derivaten zoals CFD's met hefboom aanbiedt. Het onderscheidt zich van andere grote brokers doordat het zijn diensten richt op traditionele beursbeleggingen en zo de risico's beperkt.

 • Een universele, betrouwbare en gereguleerde online broker
 • Scherpe tarieven
 • Uitstekende mobiele applicatie
 • Beschikbaar vanaf slechts 1 €
 • Responsieve klantenservice in het Nederlands.
 • Geen demorekening
 • Geen social trading.

Vergelijk het aanbod van Degiro met dat van andere brokers op de markt:

Vergelijk de beste gereguleerde online makelaars in België

Vergelijk

Wie zijn Degiro ?

Eigenschappen DegiroDetails
Hoofdkantoor
Amsterdam
Minimale storting
0.01€
Reguleringen
BaFin
Beschikbare activa
 • Aandelen
 • ETF
 • Fondsen
 • Obligaties
 • Options
 • Futures
Degiro trading tools
 • WebTrader
 • DEGIRO mobile
Demorekening
Nee
Copy Trading
Nee
Hefboomeffect
1:5
Kosten
 • kosten van 0.04% (Euronext) tot 10€ + 0.05% (Asie)
Klantenservice
 • Telefoon (van 8u tot 22u van maandag t/m vrijdag)
 • Email
TrustPilot geverifieerde beoordelingen
4.1/5
Eigenschappen Degiro

De broker Degiro is opgericht in 2008 en is een Nederlandse generalistische broker. In 2019, fuseerde het ook met de Duitse broker Flatex en is het uitgegroeid tot een van de grootste brokers in Europa, met meer dan een miljoen klanten.

Degiro onderscheidt zich van andere brokers doordat het geen online bank of CFD broker is die derivaten aanbiedt. Het stelt u simpelweg in staat om online te beleggen in de aandelenmarkt via een effectenrekening.

Deze broker heeft ook de bijzonderheid dat het u toegang geeft tot alle internationale beurzen. Het is daarom een broker die wordt aanbevolen voor beleggers die een indexbeheer willen opzetten met behulp van een breed scala aan ETF's en voor beleggers die zelfstandig een aandelenportefeuille willen opbouwen.

Is Degiro een veilige broker in België?

Voordat u een rekening opent bij Degiro, wilt u natuurlijk weten of deze broker in België gereguleerd en veilig is. Ten eerste, is Degiro eigendom van Flatex, een bedrijf dat sinds 2021 aan de beurs van Frankfurt is genoteerd.

Deze broker beschikt ook over verschillende reguleringen, die hieronder worden toegelicht.

 • De BaFin: Degiro is gereguleerd door de Duitse autoriteit voor de financiële markt.
 • De AMF: De broker is ook geregistreerd bij de AMF of Autorité des marchés financiers in Frankrijk.
 • De ACPR: De broker is ook geregistreerd bij de Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution, wat een extra veiligheidsgarantie is.

In aanvulling op deze regelgeving worden de gelden die u bij Degiro stort gescheiden van de rekeningen van het bedrijf en afgezonderd bij Flatex Bank. Dit beschermt u in geval van faillissement van Degiro en komt bovenop de bescherming van de AMF.

Daarom kan worden gesteld dat Degiro een volledig betrouwbare en veilige broker is.

Waarin kunt u beleggen met Degiro?

Soort activaAantal activa
Aandelen
30 aandelen markten
Obligaties
640+
ETF en ICBE
5 400+
Turbos, Warrants et Options
26
Beschikbare markten Degiro

Zoals u zult hebben begrepen, biedt de broker Degiro u de mogelijkheid om via een online effectenrekening te beleggen op de beurs. Merk op dat de PEA Degiro nog niet wordt aangeboden door de broker. Hier volgen de details over de activa en markten waartoe u via deze rekening toegang krijgt:

De aandelen op de beurs:

Het beursaanbod van Degiro is een van de beste op de markt, met toegang tot meer dan 50 financiële centra in 30 landen over de hele wereld. U kunt zowel Europese aandelen als aandelen uit Noord-Amerika, Azië en Australië kopen en verkopen.

U vindt er uiteraard aandelen van de grote beurskapitalisaties van de verschillende wereldwijde financiële centra, maar ook aandelen van kleinere bedrijven.

De obligaties:

Met de broker Degiro kunt u ook beleggen in een breed scala aan staats- en bedrijfsobligaties.

Deze omvatten obligaties van de belangrijkste Europese beurzen en obligaties die een coupon betalen.

De ETF en ICBE:

Het aanbod van ETF's en ICBE's van de broker is ook zeer breed. U heeft immers toegang tot meer dan 200 ETF's en een grote selectie ICBE's, allemaal met zeer concurrerende tarieven.

Tot de populairste ETF's die door Degiro worden aangeboden behoren:

 • Vanguard FTSE All-World UCITS ETF USD Dis
 • Vanguard S&P 500 UCITS ETF USD
 • Shares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc

In totaal, kunt u bij Degiro beleggen in meer dan 20 000 verschillende aandelen fondsen. Helaas, is het op Degiro nog niet mogelijk om in cryptomunten te beleggen.

De turbo's, warrants en options:

De online broker Degiro biedt geen contracts for difference of CFD's aan, zoals de meeste van zijn concurrenten. Wel kunt u er beleggen in derivaten via options, turbo's en warrants.

Natuurlijk, zal de hefboom hier lager zijn dan bij CFD's, maar daardoor kunt u minder risico nemen en u concentreren op meer traditionele producten.

Welke soorten rekeningen zijn beschikbaar op Degiro in België?

Om voor alle soorten beleggers een gepersonaliseerd aanbod te kunnen bieden, biedt Degiro niet één maar vijf verschillende beleggingsrekeningen aan.

Degiro's custody account:

Deze rekening is de veiligste die Degiro aanbiedt, omdat u er alleen mee kunt beleggen in activa zonder hefboomwerking.

Het biedt uiteraard geen rekening-courantkrediet of hefboomwerking.

Degiro's basic rekening:

De door Degiro aangeboden basic rekening lijkt sterk op de hierboven vermelde Custody account, aangezien u niet kunt traden met marge of short kunt gaan.

Het enige verschil is dat deze rekening kan worden opgewaardeerd vanuit de andere hieronder vermelde rekeningen.

De Active rekening:

Als u een actieve beurs trader bent, kunt u de Active rekening van Degiro overwegen.

Hiermee kunt u derivaten traden en gebruikmaken van hefboomwerking en short selling.

Merk echter op dat de margin call bij deze rekening beperkt is tot slechts 50%.

Degiro's trader rekening:

De Degiro Trader rekening is identiek aan de Active rekening die wij zojuist hebben geïntroduceerd. Het enige verschil is dat u hier 100% van de beschikbare marge op uw rekening kunt gebruiken.

Degiro's Day Trader rekening:

Ten slotte, is de Day Trader-rekening, zoals de naam het al aangeeft, bedoeld voor day traders die intraday speculeren. Zij beschikken over functies waarmee zij dagelijks talrijke orders op de markt kunnen plaatsen.

Wat zijn de kosten die Degiro in rekening brengt?

Als er één aspect is waarin Degiro zich van de concurrentie onderscheidt, dan zijn het wel zijn tarieven. Degiro communiceert hier duidelijk over door aan te kondigen dat het tot 85% goedkoper is dan zijn directe concurrenten.

Wij waarderen ook dat Degiro een kostenstructuur biedt die bijzonder geschikt is voor verschillende soorten beleggingsprofielen.

Soort kostenGedetailleerde kosten
Euronext Paris
 • 1€ op aandelen
 • 3 € op obligaties
ETF
 • 1 €
 • Een selectie van 200 ETF 100% gratis
ICBE
4.90 € per order + 0.2% bewaarkosten per jaar
Amerikaanse markten (NYSE, Nasdaq, Amex, Arca)
1 €
Britse markt (LSE)
4.90 €
Duitse markt (Xetra)
4.90 €
Turbo's en warrants
Van 0.5 tot 2 € per order + 1 €
Futures en forward contracten
0.75€ per contract + 1 €
Options
0.75€ per contract + 1 €
Andere kosten
 • Wisselkosten van 0,25%.
 • Toetredingskosten voor niet-Euronext markten van €2,50 per jaar.
Belangrijkste kosten Degiro

Goed om weten

Een aangename verrassing is dat Degiro geen openings-, sluitings- of inactiviteitskosten in rekening brengt. Stortingen en opnames per overschrijving zijn ook gratis.

Vergelijk het aanbod van Degiro met dat van andere brokers op de markt:

Vergelijk de beste gereguleerde online makelaars in België

Vergelijk

Welke trading tools biedt Degiro?

In tegenstelling tot sommige online brokers, die meerdere handelsplatformen aanbieden, biedt Degiro slechts één online beleggingsplatform aan. Dit is het WebTrader platform, dat het voordeel biedt dat het bijzonder gebruiksvriendelijk is, vooral voor beginners.

Naast het gebruiksgemak biedt het WebTrader platform u toegang tot een gedetailleerd verslag van uw activiteit en in het bijzonder van de commissies die door uw posities worden gegenereerd.

screenshot 2023 02 28 at 234553
Degiro WebTrader

Met het handelsplatform van Degiro kunt u verschillende soorten orders plaatsen, zoals:

 • De marktorders
 • De limietorders
 • De stop loss en stop limiet orders.

Hoewel het handelsplatform van Degiro niet overeenkomt met het MetaTrader platform in termen van technische analyse, biedt de broker wel een grafiekmodule aan waarmee u eenvoudige technische analyses kunt uitvoeren.

Naast het online platform biedt Degiro ook een kwalitatieve mobiele applicatie, beschikbaar op iOS of Android, met dezelfde functionaliteit als de webapplicatie.

Inloggen op Degiro: hoe logt u in op uw rekening?

Zodra u uw rekening bij Degiro heeft aangemaakt, kunt u direct vanaf de website van de broker inloggen op uw online klantenomgeving. Dit zijn de stappen die u moet volgen:

 1. Ga naar de homepage van Degiro
 2. Klik op de knop “inloggen" rechtsboven op de pagina
 3. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in
 4. Klik op "inloggen".

Als u problemen ondervindt bij het inloggen in uw klantenomgeving, neem dan contact op met Degiro support.

screenshot 2023 02 28 at 235015
Inloggen op Degiro

Degiro klantenservice: mening en contact

Onze mening over de klantenservice van Degiro

Onze persoonlijke mening over de door de broker Degiro aangeboden klantenservice is positief. Wij waarderen met name het feit dat u via deze klantenservice contact kunt opnemen met Nederlandse adviseurs en het dus perfect Nederlandstalig is.

Hoewel Degiro geen kantoor heeft in Belgie, is de Nederlandse klantenservice 5 dagen per week beschikbaar van 8.00 tot 22.00 uur. Wij waarderen ook de snelle reactietijd van de technische ondersteuning en de klantenservice.

Geverifieerde beoordelingen van Degiro-klanten, zoals die op de TrustPilot-website, komen overeen met onze eigen beoordeling van de klantenservice. Ze bevatten informatie over korte reactietijden, een hoge responsiviteit van de adviseurs en uitgebreide tijdslots.

Hoe neemt u contact op met Degiro?

Als u geen live chat vindt op de Degiro website, kunt u contact opnemen met de klantenservice op verschillende manieren, zoals:

 • Per email naar [email protected]
 • Per telefoon naar +31 20 53 53 496 van 8:00 tot 17:30 en naar +31 20 261 3072 in het Engels van 17:30 tot 22:00.
 • Per post naar: DEGIRO, Rembrandt Tower - 9e verdieping - 1096 HA Amsterdam - Nederland

Degiro verwijzingsbonus: hoe werkt het?

Om het aantal klanten snel te verhogen, biedt Degiro ook een aantrekkelijk verwijzingsprogramma.

Hiermee kunt u 50 € ontvangen voor elke persoon die u doorverwijst en die zich bij de broker inschrijft. De voorwaarden die moeten worden nageleefd om van dit doorverwijzingsbonus te kunnen profiteren zijn de volgende:

 • De verwijzing moet zich bij Degiro hebben geregistreerd via de door de referent verstrekte link.
 • De verwijzing moet met succes het identificatie- en verificatieproces voltooien en een effectieve rekening bij Degiro openen.
 • De verwijzing moet ook een totaal van €5 aan kosten hebben verzameld binnen 3 maanden na activering van de rekening.

Wat zijn de alternatieven voor Degiro?

 • XTB: deze andere broker is gespecialiseerd in Forex en CFD's, maar biedt ook enkele spotaandelen en ETF's aan.
 • eToro: Als u wilt werken met copy trading, kunt u bij deze social trading specialist de posities van de beste traders op het platform kopiëren. 
 • Coinbase: Tot slot, als de markt waarin u geïnteresseerd bent cryptomunten is, kunt u een rekening openen bij Coinbase, dat een gerenommeerd en betrouwbaar cryptohandelsplatform is.
 • Interactive brokers: deze online broker biedt u de mogelijkheid te beleggen in meer dan 65 000 directe aandelen en meer dan 7 000 CFD's. Net als Degiro accepteert deze broker alleen effectenrekeningen en geen PEA's.
BrokerMarkten en instrumentenVoordelenNadelen
Degiro
Enkel de beurs
 • Een betrouwbare en gereguleerde online broker
 • Concurrerende tarieven
 • Uitstekende mobiele applicatie
 • Toegankelijk vanaf slechts 1 €. Klantenservice in het Nederlands
 • Geen demorekening
 • Geen social trading
XTB
Beurs + Forex + CFD
 • Geen commissie op aandelen en ETF's
 • Een breed assortiment aan functies
 • Een breed aanbod aan CFD's
 • Concurrerende spreads.
 • Aanzienlijke conversiekosten.
eToro
Beurs + Forex + CFD
 • Een eenvoudig en ergonomisch platform
 • Concurrerende spreads
 • Social trading module
 • Veel analysetools.
 • Variabele spreads
 • Conversiekosten bij gebruik van andere valuta dan USD
Coinbase
Cryptomunten
 • Een gereguleerde cryptobeurs
 • Een veilig platform
 • Toegankelijk in meer dan 100 landen
 • Intuïtieve interface
 • Uitstekende klantenservice
 • Relatief hoge kosten
 • Beperkt aantal crypto-activa
Interactive Broker
Beurs + Forex + CFD
 • Een veilig en betrouwbaar platform
 • Educatieve middelen
 • Samenwerking met ProRealTime
 • Weinig activa
 • Hoge kosten
Beste alternatieven voor Degiro

Vergelijk de beste online brokers in België met onze speciale tool:

Vergelijk de beste gereguleerde online makelaars in België

Vergelijk

Conclusie: moet u investeren met Degiro?

Ter afsluiting van dit artikel over de broker Degiro kunnen we zeggen dat deze broker ideaal is voor lange termijn beleggers en voor actieve traders.

Het is zonder twijfel een van de beste brokers in België op dit moment wat betreft zijn tarieven. Vergeet niet dat de minimale storting die nodig is om een rekening bij Degiro te openen slechts 1 € bedraagt.

De lage tarieven die deze broker aanbiedt, verhinderen niet dat deze broker u een ruime keuze aan financiële activa biedt met meer dan 2 miljoen verhandelbare instrumenten op meer dan 50 verschillende markten.

Zo, biedt deze broker een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een klantenservice van hoge kwaliteit, die bijzonder toegankelijk en responsief is, en die wij aanbevelen aan alle beleggers die gemakkelijk op de beurs willen beleggen.

Vond je dit artikel leuk?
author-profile-picture/
Cyril Adriaensen
hellosafe-logo
hellosafe-logo

Cyril Adriaensen combineert een vroege passie voor financiën met gevestigde expertise in management. Met een achtergrond in rechten heeft hij zich, vastberaden, een weg gebaand in de complexe wereld van het ondernemerschap. Zijn carrière, die zich over meerdere jaren uitstrekt, wordt gekenmerkt door een opmerkelijke veelzijdigheid. Cyril heeft met uiteenlopende klanten gewerkt, van lokale bedrijven tot internationale giganten, en verleende managementdiensten op maat. Zijn vermogen om zich in verschillende onderwerpen te verdiepen en aan te passen, van technologie tot cultuur, wordt overal gewaardeerd. Als Business Manager voor Hellosafe België deelt Cyril zijn kennis via artikelen die helderheid en creativiteit combineren. Hij schrijft over onderwerpen die variëren van projectontwikkeling tot de nieuwste trends in bankieren en financiële producten. Naast zijn professionele betrokkenheid streeft Cyril er voortdurend naar om in de voorhoede te blijven van de ontwikkelingen op de gebieden waarin hij actief is. Zijn leergierigheid wordt weerspiegeld in zijn vermogen om nieuwe technieken te verkennen en de nieuwste innovaties in zijn werk te verwerken.

Stel een vraag, Een expert zal antwoord geven
Uw naam is verplicht
De inhoud van de reactie is vereist.