Het volledige verslag van de NFT-statistieken voor 2022

Nu de wereld met de dag digitaler wordt, worden NFT's steeds belangrijker en populairder. In de afgelopen maanden hebben verschillende recordverkopen plaatsgevonden die de aandacht vestigen op deze niet-fungibele tokens, die sommige cyber-kunstenaars miljoenen dollars kunnen opbrengen.

NFT's hebben niet alleen betrekking op digitale kunst, maar ook op diverse andere toepassingen, zoals videospelletjes en sport.

NFT’s in de wereld: kerncijfers

NFT's zijn de nieuwe trend in de kunstwereld geworden. Om hun wereldwijde belang te begrijpen, is het relevant de kerncijfers te kennen die de evolutie van NFT’s aantonen. Dit zijn de belangrijkste:

De 10 meest populaire NFT kunstwerken

Sommige kunstwerken brengen vandaag een echte populaire rage teweeg en trekken veel  media-aandacht. Hier zijn de 10 meest  populaire NFT-kunstwerken van het moment:

[[loopIndex + 1]]
[[loopIndex + 4]]
 1. De Eerste Tweet: de eerste tweet, die in maart 2006 door Twitter-oprichter, Jack Dorsey, werd verspreid , werd geveild voor het goede doel en gekocht voor meer dan 2,9 miljoen dollar.
 2. Hashmasks: deze collectie levende kunst is gemaakt door 70 kunstenaars uit de hele wereld en bestaat uit 16 384 unieke digitale portretten.
 3. Doge NFT: als u de cryptocurrency Dogecoin kent, moet u weten dat dit de originele meme is achter de creatie van deze crypto, namelijk de beroemde hond shiba inu. Hij werd gekocht door PleaseDAO die hem doorverkoopt  in gedeeltelijke eigendom voor 2 dollar per stuk.
 4. Grimes NFT: er werd een reeks stukken verkocht, waaronder een unieke video getiteld Death of the Old bestaande uit cherubijnen, een kruis, een zwaard en een gloeiend licht op een Grimes-soundtrack.
 5. Everydays : The First 5000 Days: dit digitaal kunstwerk is een collage van meer dan 5000 afbeeldingen, gekocht door Vignesh Sundaresan en in volledige resolutie getoond in het digitale museum in het Metaversum.
 6. Rick and Morty NFT: Justin Roiland, de medeschepper van Rick en Morty heeft de collectie “The Best I could” verkocht in het NFT Nifty Gateway veilinghuis ten bate van de daklozen in Los Angeles.
 7. Crossroads NFT: dit kunstwerk werd gemaakt door Beeple in de nasleep van de presidentsverkiezingen van 2020 en bestaat uit twee delen, één voor het succes van Trump en het andere voor zijn mislukking. Het werd verkocht voor 6,6 miljoen dollar.
 8. CryptoPunks #7523: deze CryptoPunk maakt deel uit van de buitenaardse collectie en is de enige met een masker dat Covid voorstelt.
 9. Genesis NFT: dit zijn de Genesis gronden in het centrum van de wereld van Lunacia, een centraal gameplay-element binnen Axie Infinity. Ze werden verkocht door Danny, een NFT- verzamelaar.
 10. De broncode van het World Wide Web NFT: de broncode van het World Wide Web, geschreven door zijn oprichter, Tim Berners-Lee, is een echt kunstwerk geworden dat op een veiling werd verkocht en het eigendomvan de digitale elementen sinds de oprichting van het web in 1989 vertegenwoordigt.

De 5 duurste NFT’s in de wereld

NFT’s kunnen voor sommige kunstenaars indrukwekkende verdiensten opleveren met bepaalde kunstwerken die verkocht werden voor miljoenen dollars. Hier zijn de 5 duurste NFT’s tot nu toe:

 1. The Merge door Pak: dit werk werd verkocht voor een bedrag van 91,8 miljoen dollar in december 2021 op Nifty. Deze NFT werd niet door één enkele koper gekocht, maar door 28 984 mensen die individueel 266 445 eenheden van dit werk kochten. Het is de samensmelting van deze NFT’s die het uiteindelijke werk mogelijk maakt.
 2. Everydays : The First 5 000 Days door Beeple: dit werk werd in maart 2021 verkocht door Christie's voor een bedrag van 69,3 miljoen dollar na een bod van slechts 100 dollar. Deze collage van 5.000 digitale vectorwerken heeft jaren werk van de maker gevergd en werd begonnen in 2007.
 3. Human One: dit is een 3D-sculptuur die een astronaut voorstelt, ook gemaakt door Beeple. Dit werk werd verkocht voor 28,9 miljoen dollar.
 4. Bored Ape Yacht Club: deze collectie van 10.000 aap avatars werd verkocht voor 24,4 miljoen dollar.
 5. CryptoPunks: deze collectie van 10.000 avatars geïnspireerd door de punkbeweging, werd door veilinghuis Christie's verkocht voor ongeveer 11 miljoen dollar.

Dit zijn de vijf duurste NFT's ooit verkocht. Deze lijst is echter aan verandering onderhevig, aangezien de verzamelaars van NFT's steeds vaker bereid zijn grote bedragen te bieden voor digitale werken die nu NFT's zijn.

Top 5 meest populaire NFT- spelletjes

NFT's worden ook steeds relevanter voor videospelletjes en metaverse en virtual reality-platforms. Vijf NFT-spellen zijn momenteel bijzonder populair:

Silks Dit is één van de meest verwachte, komende NFT-spellen op de markt. Een mix van metavers, NFT en paardenrennen, het laat spelers avatars kopen die eruit zien als jockeys. Spelers kunnen ook eigenaar worden van paarden, land of stallen. Het spel houdt ook rekening met de resultaten van echte paardenraces. Elk NFT-paard is dus gekoppeld aan een echt paard met een 1:1 correlatie. Spelers ontvangen beloningen en winsten in de vorm van STT-tokens, het eigen token van het platform.

Decentraland Dit platform is ongetwijfeld één van de bekendste voor zijn metaversum en is in feite het grootste in termen van token kapitalisatie, die meer dan 3 miljard dollar bedraagt. De MANA is inderdaad één van de 40 grootste cryptocurrencies in de wereld. Decentraland is ook één van de oudste metaverse platforms, aangezien het in 2019 werd gelanceerd. Het is gebaseerd op het principe van historische videospelletjes zoals Sim City en spelers kunnen grond kopen en deze vervolgens ontginnen door er infrastructuur op te bouwen. Elk van de 90.601 percelen van 16 vierkante meter is een NFT die kan worden gekocht in MANA-cryptocurrency met behulp van de Ethereum blockchain.

My Neighbor Alice My Neighbor Alice, gemaakt door de Zweedse virtual realty pioneer, Antler Interactic, My Neighbor is een NFT-spel dat gebruik maakt van de Alice token met een marktwaarde van 200 miljoen dollar. Om zijn ontwikkeling te financieren, slaagde het project erin meer dan 2,1 miljoen dollar op te halen bij bekende investeerders zoals Coin98 Ventures of Kyros Ventures. Het principe van het spel is vergelijkbaar met dat van Animal Crossing of Minecraft. Het metaverse platform is gecentreerd rond het personage Alice en spelers kunnen virtuele eilanden kopen zoals Snowflake Island, Medieval Rest, Nature's Rest, Lummestad, Sandy Coast of Submerged Island. Percelen worden aangekocht in de vorm van NFT's en kunnen dan worden ontwikkeld met huizen, meren, dieren, planten en meer.

Axie Infinity Dit Play-to-Earn spel is momenteel het populairste in zijn categorie. Zijn eigen token is het AXS-token, dat een marktwaarde heeft van meer dan $ 2,5 miljard en dat behoort tot de 50 grootste cryptocurrencies ter wereld is. Het is gemaakt in 2018 en gelanceerd door Sky Mavis in samenwerking met Trung Nguyen en Aleksander Larsen. Wat het principe van het spel betreft, het is vrij gelijkaardig aan dat van Pokémon. Spelers kunnen hier wezens genaamd, Axies, kopen in AXS-munten. Het is vervolgens mogelijk de assen aan te passen met meer dan 500 verschillende lichamen, ingedeeld in verschillende categorieën van wezens zoals water, vogel, insect, reptiel en andere. De speler kan dan zijn wezen ontwikkelen om het sterker te maken door het bepaalde vaardigheden te geven. Ten slotte is het mogelijk om gevechten tussen Axies te organiseren om beloningen te winnen.

Gods Unchained Het Gods Unchained spel is op blockchain kaarten gebaseerd en is gemaakt door James en Robbie Ferguson. De ontwikkelaars die aan dit project hebben gewerkt, zijn afkomstig van grote gamebedrijven als EA Games en Riot Games. Het spel werd in 2015 officieel gelanceerd op de Ethereum blockchain, waardoor het één van de pioniers op dit gebied is. Het principe van het spel is eenvoudig aangezien het bestaat uit het kopen van "goden" kaarten met het GODS token en het spelen tegen de goden van andere spelers. Er zijn natuurlijk kaarten van verschillende niveaus en elke kaart kan worden verkocht ,op een NFT-marktplaats zoals OpenSea om geld te verdienen, geruild, voor een kaart van een andere speler, of bewaard en verzameld. Het GODS token draait op de Ethereum blockchain en heeft een marktwaarde van meer dan 27 miljoen dollar. Onlangs is het spel gemigreerd naar Immutable X, dat een tweedelijns oplossing is van de Ethereum blockchain. Dankzij deze migratie heeft het spel meer transacties kunnen genereren zonder het Ethereum netwerk te verzadigen en zonder buitensporige kosten voor spelers te genereren.

Deze 10 sterren die een NFT kochten

Veel wereldsterren zijn geïnteresseerd in de wereld van de NFT’s en kopen stukken die soms miljoenen euros waard zijn. Hier volgt een overzicht van deze 10 invloedrijke beroemdheden:

Shawn Yue Man-Lok

De acteur en zanger heeft een collectie NFT's opgebouwd met onder meer werk van Bored Ape Yacht Club en Meebits.

Justin Bieber

De jonge zanger heeft ook zijn eigen collectie NFT's, waaronder NFT's van  inBetweeners.

Steph Curry

Golden State Warriors-ster Steph Curry bezit een collectie NFT's die digitale replica's zijn van zijn schoenenlijn, Genesis Curry Flows.

4GunnaDe rapper heeft ook zijn eigen BAYC NFT gekocht. Hij heeft zelfs een tatoeage van de aap “Bored Ape” met groene zonnebril op zijn kuit.
5Lionel MessiIn augustus 2021 lanceerde de voetballer zijn NFT-collectie, die bestaat uit drie werken van kunstenaar BossLogic die zijn carrière illustreren.
6Jimmy FallonDe ster presentator postte onlangs op Twitter zijn nieuwste aanwinst, een eenvoudige verveelde aap in een matrozenpakje gekocht voor $225.000.
7Snoop DogDe rapper introduceerde zijn collectie getiteld "A Journey with the Dog" die zelfs een op de Dogecoin geïnspireerde cryptocurrency bevat, de Snoop Dogg Coin.
8Shaquille O’NealDe basketbalspeler bezit een NFT uit de spin-off collectie, Mutant Ape Yacht Club, gekocht voor $14.000.
9Lil BabyDeze rapper is een andere beroemdheid die zijn Bored Ape kocht en gemuteerde met een speciaal NFT-serum om een tweede Mutant Ape Yacht Club NFT te creëren.
10The ChainsmokersTot slot investeert het dj- en producersduo ook in startups en deed mee aan een “Bored Ape”-NFT voor 210.000 dollar.
Rangschikking van de 10 sterren die een NFT kochten

Wat is NFT?

NFT is een uniek stuk dat een digitaal schilderij, een digitaal huis of een digitale kaart kan zijn en dat een unieke waarde geeft aan wat het vertegenwoordigt.

NFT's zijn eenheden van gegevens die op de blockchain zijn opgeslagen en fungeren als een soort echtheidscertificaat dat aantoont dat een digitaal activum uniek en niet inwisselbaar is. De NFT kan op geen enkele manier worden gewijzigd, aangepast of gestolen dankzij de cryptografie die de blockchain uniek maakt.

Wat betekent NFT ?

NFT staat voor Non-Fongible-Token of in het Nederlands “niet-fungibele token”.

Hoewel de betekenis van het woord "fongible" moeilijk te begrijpen is, onthouden we dat het betekent het dat het niet onderling verwisselbaar is en dus een uniek karakter heeft.

Hoe maak je een NFT ?

Het is mogelijk om gemakkelijk een NFT te creëren door bijvoorbeeld een digitaal werk te maken. Zodra dit is aangemaakt, moet u de blockchain kiezen waardoor u het wil laten authenticeren.

Maak dan een crypto-portemonnee aan waarmee u cryptocurrencies kunt ontvangen in geval van verkoop en sla uw NFT's daar op. Kies tenslotte een marktplaats waar u uw NFT's kan aanmaken en verkopen.

Waar koop je een NFT ?

Het is heel goed mogelijk om NFT's online te kopen. Om dit te doen, moet u via een NFT-platform gaan. Enkele van de bekendste platforms zijn :

OpenSeaRaribleSuperRareNifty GatewayFoundationBinance NFT
Populairste platforms in 2022 voor de aankoop van NFT's

Op deze marktplaatsen kunt u zich registreren om NFT's te kopen en te verkopen. Zij kunnen generalistisch zijn zoals OpenSea of Rarible, maar ook gespecialiseerd in kunst of videospelletjes of zelfs in sport.

Hoe koop je een NFT ?

Om een NFT te kopen, moet u eerst een rekening openen op het platform van uw keuze en daarop cryptocurrencies storten. De storting kan worden gedaan met een creditcard of door overschrijving vanuit een cryptocurrency-portemonnee die u elders heeft, zoals op Coinbase of Binance.

Eenmaal gekocht, worden de NFT's opgeslagen in uw online collectie en kunt u ze delen op sociale netwerken.

Hoe verkoop je een NFT ?

NFT's verkopen is even gemakkelijk als ze kopen. U hoeft namelijk alleen maar een account aan te maken op een marktplaats voor NFT's en de portemonnee aan te sluiten waarin u uw NFT bewaart.

U kan deze dan te koop aanbieden door een eenvoudig advertentieformulier in te vullen. De verkoop kan geschieden tegen een vaste prijs of bij opbod.

Hoe maak je een NFT Kunst ?

Het maken van een NFT Kunst, d.w.z. een NFT kunstwerk, kan in een paar eenvoudige stappen worden gedaan:


Methodologie

De in deze studie verstrekte gegevens zijn geldig op de dag van haar publicatie en kunnen worden gewijzigd. Al onze studies zijn gebaseerd op betrouwbare informatie die is verkregen van openbare en particuliere organisaties.

Over HelloSafe

HelloSafe is een verzekeringsmakelaar die een revolutie op de markt wil ontketenen door het publiek in de kortst mogelijke tijd toegang te geven tot de beste deals. De groep HelloSafe wordt gefinancierd door Blue, een risicokapitaal bedrijf voor verzekerings technologie. Blue ondersteunt reeds Coover en “Réassurez-moi”, twee Franse leiders op het gebied van verzekering vergelijking. In feite helpen deze twee platforms elk jaar meer dan 10 miljoen Fransen bij het kiezen van een verzekeringspolis. Het unieke vergelijkingsplatform ontwikkeld door HelloSafe geeft toegang tot honderden verzekeringsoffertes zonder dat de bezoeker een telefoonnummer of e-mail hoeft achter te laten. Dit instrument is het resultaat van vier jaar hard werk en wordt nu gebruikt in het VK, Canada, Zwitserland, België, Spanje, Mexico en Marokko.

Voor al uw aanvragen, gelieve volgende persoon te contacteren:

img 5664 2 1

Astrid Roussel
Verantwoordelijke Persrelaties en Communicatie voor HelloSafe België