Welke annulatieverzekering is beschikbaar met Visa Gold?

victor-gallery-des-granges-profile-picture
Victor Gallery Des Granges bijgewerkt op 29 July 2024

geverifieerde informatie

verificator-profile-picture-profile-picture

Informatie geverifieerd door  Alexandre Desoutter

Onze artikelen zijn geschreven door experts in hun vakgebied (financiën, handel, verzekeringen enz.) wiens handtekeningen u aan het begin en aan het einde van elk artikel zult zien. Ze worden ook vóór elke publicatie systematisch herzien en gecorrigeerd, en regelmatig bijgewerkt.

Ontdek de methodiek

In België biedt de Visa Gold-kaart een annulatieverzekering die uitgebreide bescherming biedt tegen verschillende onvoorziene gebeurtenissen, maar die ook zijn beperkingen heeft.

Op deze pagina leiden we u door de specifieke garanties van de Visa Gold-kaart annuleringsverzekering, inclusief de geaccepteerde redenen voor annulering, de dekkingslimieten en veelvoorkomende uitsluitingen. U leest ook hoe u contact kunt opnemen met de klantenservice om een claim in te dienen als dat nodig is.

Visa Gold annulatieverzekering: om te onthouden

  1. Waarom: terugbetaling bij annulering van vlucht of accommodatie
  2. Voorwaarden: reizen geboekt met de kaart en voldoen aan de annuleringsvoorwaarden in het contract
  3. Plafond: varieert afhankelijk van de bank, over het algemeen tussen 4 000 € en 5 000 €
  4. Eigen risico: soms 100 €

Omvat de Visa Gold-kaart een annulatieverzekering in België?

Ja, de Visa Gold-kaart omvat een annuleringsverzekering in België.

De Visa Gold-kaart biedt een volledig pakket reisverzekeringen, waaronder reisannulering, medische bijstand, dekking van bagage, rechtsbijstand en compensatie voor vluchtvertragingen.

Deze dekkingen bieden uitgebreide bescherming voor het onverwachte op reis. Voor meer details en om de specifieke voorwaarden te controleren, raden we u aan de voorwaarden van uw kaart te raadplegen of contact op te nemen met uw bank.

Hoewel het mogelijk is om uw reis vergoed te krijgen dankzij een annuleringsverzekering, is het raadzaam om de beste reisverzekeringen met annuleringsdekking te vergelijken voordat u er een afsluit.

Vind de reisverzekering die het beste bij u past!

Vergelijken

Wat dekt de annuleringsverzekering van Visa Gold?

Hier volgt een tabel met een overzicht van de dekking en de maximumlimieten van de annuleringsverzekering die in België bij de Visa Gold-kaart is inbegrepen:

DekkingBeschrijvingPlafond
Annuleringsverzekering
Terugbetaling van kosten in geval van annulering om medische redenen, overlijden van een naast familielid, enz.Tot 5 000 € per reis
Reisonderbreking
Dekking van de kosten voor het onderbreken van de reis door onvoorziene gebeurtenissenTot 5 000 € per reis
Medische kosten en repatriëring
Dekking van medische kosten in het buitenland en repatriëring om medische redenenTot 150 000 €
Bagageverzekering
Vergoeding voor verlies, diefstal of beschadiging van ingecheckte bagageTot 2 000 € per reis
Rechtsbijstand
Dekking van juridische kosten in het buitenland in geval van een geschilTot 5 000 €
Verzekering voor vluchtvertraging
Vergoeding voor maaltijden, drankjes en accommodatie bij een vluchtvertraging van meer dan 4 uurTot 250 € per persoon
Annulatieverzekering Visa Gold

Visa gold annulatieverzekering per bank

Hier is een tabel met een overzicht van de dekking van de annulatieverzekering die wordt aangeboden door de Visa Gold-kaart van de belangrijkste banken in België:

BankAnnulatieverzekeringMaximale dekkingVoorwaarden
Beobank
Dekking voor annuleringskosten in geval van ziekte, ongeval, overlijden van een naast familielid, enz.Tot 5 000 € per jaarReizen betaald met kaart, bewijs verplicht
ING
Terugbetaling van niet-terugbetaalbare kosten in geval van annulering om gedekte redenenTot 6 000 € per jaarEigen risico van EUR 100, reizen betaald met kaart
Belfius
Annulering en onderbreking van de reis om medische of andere ernstige redenenTot 5 000 € per jaarBewijs vereist, annulering voor vertrek
Carrefour
Annulering en onderbreking van de reis om verschillende redenenTot 5 000 € per jaarBewijs verplicht, reis betaald met kaart
Crelan
Terugbetaling van annuleringskosten in geval van ziekte, ongeval of andere geldige redenTot 4 000 € per jaarSpecifieke voorwaarden volgens contract
Visa Gold reisannuleringsverzekering per bank

Wat zijn de beperkingen en uitsluitingen van de Visa Gold annulatieverzekering?

De Visa Gold annulatieverzekering in België biedt een uitgebreide dekking, maar er zijn enkele belangrijke beperkingen en uitsluitingen. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste veelvoorkomende beperkingen en uitsluitingen:

Beperkingen van de Visa Gold annulatieverzekering

  1. Maximale dekking: de dekking voor reisannulering is over het algemeen beperkt tot 5 000 € per jaar. Het exacte bedrag kan enigszins variëren afhankelijk van de bank die de kaart uitgeeft.
  2. Eigen risico: er wordt vaak een eigen risico van 100 € toegepast op schadeclaims. Dit betekent dat u de eerste 100 € aan annuleringskosten moet betalen.
  3. Dekkingsperiode: de dekking is beperkt tot reizen van maximaal 90 opeenvolgende dagen. Langere reizen zijn mogelijk niet gedekt.

Uitsluitingen van de Visa Gold annulatieverzekering

  1. Omstandigheden gekend vóór de boeking: annuleringen ten gevolge van omstandigheden die u kende of had moeten kennen vóór de boeking van de reis zijn niet gedekt.
  2. Voorafbestaande medische aandoeningen: voorafbestaande medische aandoeningen kunnen van de dekking worden uitgesloten, tenzij deze stabiel en goed onder controle zijn. U moet de verzekeraar op de hoogte stellen van een reeds bestaande medische aandoening voordat u op reis gaat.
  3. Opzettelijke handelingen en nalatigheid: annuleringen als gevolg van opzettelijke handelingen, grove nalatigheid of illegale activiteiten zijn niet gedekt.
  4. Zwangerschap: Zwangerschapscomplicaties en verwachte geboortes, behalve in het geval van onvoorziene medische complicaties, zijn over het algemeen niet gedekt.

Visa gold terugbetaling na annulering

Om een terugbetaling te krijgen na een reisannulering met uw Visa Gold-kaart in België, is het belangrijk om de onderstaande stappen te volgen:

  1. Controleer de verzekeringsvoorwaarden: voordat u verder gaat, moet u controleren of uw annulering onder de dekking valt van de verzekering van uw Visa Gold-kaart.
  2. Neem contact op met de klantenservice van Visa Gold: bel de hulpdienst van uw Visa Gold-kaart zodra u weet dat u uw reis moet annuleren. U vindt het telefoonnummer op de achterkant van uw kaart of op uw verzekeringsdocumenten.
  3. Verzamel de nodige documenten: vliegtickets of een ander bewijs van reisreservering, facturen en ontvangstbewijzen voor betalingen voor de reis, medische certificaten of attesten in geval van ziekte of ongeval, overlijdensakte, indien van toepassing, en elk ander relevant bewijs dat de annulering van de reis rechtvaardigt.
  4. Vul het schadeformulier in: bij de meeste verzekeringspolissen moet u een schadeformulier invullen. U kunt dit formulier meestal online verkrijgen op de website van de bank die uw Visa Gold-kaart heeft uitgegeven of door contact op te nemen met hun klantenservice.
  5. Dien uw schadeclaim in: stuur het ingevulde schadeformulier samen met alle bewijsstukken naar het door uw verzekeraar opgegeven adres of via hun online platform.
  6. Opvolging van het schadegeval: nadat u het schadegeval hebt ingediend, moet u de mededelingen van uw verzekeraar opvolgen voor eventuele verzoeken om bijkomende informatie of updates over de status van uw schadegeval. Het kan nuttig zijn om een kopie van alle ingediende documenten te bewaren en de details van alle telefoongesprekken of e-mails te noteren.

Let op

De verwerking van claims kan enkele weken in beslag nemen. Zorg ervoor dat u de indieningstermijnen respecteert die vermeld staan in de voorwaarden van uw verzekering om complicaties te vermijden.

Welke redenen aanvaardt Visa Gold voor reisannulering?

De redenen voor reisannulering die worden geaccepteerd door de Visa Gold-kaartannuleringsverzekering variëren enigszins afhankelijk van de uitgevende bank, maar in het algemeen zijn dit de volgende situaties:

1. Medische redenen

  • Ernstige ziekte: als u of een naast familielid (echtgeno(o)t(e), kind, ouder) ernstig ziek wordt voor vertrek.
  • Ongeval: Als u of een naast familielid een ernstig ongeluk krijgt.
  • Zwangerschapscomplicaties: Onvoorziene medische complicaties gerelateerd aan de zwangerschap van de verzekerde of zijn/haar echtgeno(o)t(e).

2. Overlijden

  • Overlijden van de verzekerde: Overlijden van de verzekerde, echtgeno(o)t(e), kind of naast familielid.
  • Overlijden van een naast familielid: Overlijden van een naast familielid waardoor de reis moet worden geannuleerd.

3. Professionele verplichtingen

  • Ontslag: Onvrijwillig verlies van uw baan om economische redenen, met financiële problemen tot gevolg.
  • Nieuwe baan: Aanvaarding van een nieuwe baan of onvoorziene overplaatsing waardoor uw aanwezigheid vereist is tijdens de geplande data van de reis.

4. Schade aan eigendommen

  • Brand, diefstal of waterschade: Grote schade aan uw huis of werkplek, waardoor uw aanwezigheid ter plaatse noodzakelijk is voor reparaties of schadebeheer.

5. Administratieve of gerechtelijke dagvaarding

  • Assisenrechtbank: Dagvaarding om te verschijnen als jurylid of getuige in een rechtszaak.
  • Officiële dagvaarding: Dagvaarding voor een inhaalexamen of een administratieve verplichting die niet kan worden uitgesteld.

6. Vervoersproblemen

  • Vervoersannulatie: Annulering van uw vlucht of hoofdvervoer door de vervoerder zonder een gepaste alternatieve oplossing.

Werkt de Visa Gold annulatieverzekering in geval van Covid?

De Visa Gold annulatieverzekering in België dekt bepaalde gevallen die verband houden met COVID-19, maar het is belangrijk om de specifieke voorwaarden te controleren bij uw bank. Hier zijn de belangrijkste redenen die worden aanvaard en de limieten met betrekking tot COVID-19:

Aanvaarde redenen voor reisannulering in geval van COVID-19

  1. Ziekte COVID-19: als u COVID-19 oploopt voor uw vertrek, wordt uw reis geannuleerd. U moet een medische verklaring overleggen waarin de diagnose wordt bevestigd en waarin staat dat u niet kunt reizen.
  2. Quarantaine: als u in quarantaine bent geplaatst door een overheid of medische instantie vanwege blootstelling aan COVID-19, met een officieel quarantainecertificaat.
  3. Ziekenhuisopname: als u in het ziekenhuis moet worden opgenomen als gevolg van COVID-19, waardoor uw vertrek wordt verhinderd, met medische documenten die de ziekenhuisopname bewijzen.

Beperkingen en uitsluitingen in verband met COVID-19

  1. Bekende omstandigheden: als u uw reis annuleert uit angst voor het oplopen van COVID-19 of door reisbeperkingen die zijn opgelegd na het boeken van de reis. Veranderingen van persoonlijke mening of angsten zonder medische diagnose zijn niet gedekt.
  2. Vrijwillige Annulering: als u ervoor kiest om uw reis te annuleren zonder medische verplichting of quarantaine-instantie.

Is de annuleringsverzekering van Visa Gold voldoende voor uw reis?

De annuleringsverzekering van de Visa Gold biedt een goede dekking voor bepaalde reisrisico's, maar is misschien niet voldoende voor alle reizigers. Daarom raden we u aan om een aanvullende annuleringsverzekering af te sluiten.

  • Uitgebreide dekking: een aanvullende verzekering kan hogere dekkingslimieten bieden, geschikt voor dure reizen. Het kan extra garanties bevatten zoals dekking voor risicovolle sportactiviteiten of onvoorziene gebeurtenissen die specifiek zijn voor bepaalde bestemmingen.
  • Flexibelere voorwaarden: sommige aanvullende verzekeringen dekken een breder scala aan redenen voor annulering, waaronder beroepsredenen, onvoorziene vervoersproblemen en opgelegde reisbeperkingen.
  • Betere bescherming in geval van COVID-19: een aanvullende verzekering kan betere dekking bieden voor COVID-19-gerelateerde annuleringen, waaronder quarantaines en annuleringen als gevolg van nieuwe reisbeperkingen.

Hoe sluit ik een aanvullende annuleringsverzekering af bij Visa Gold?

De onlineprogramma van HelloSafe is ontworpen voor een eenvoudige, snelle en efficiënte aanvraag van een reisverzekering.

Hiermee kunt u in slechts enkele minuten 12 reisverzekeraars (+120 contracten) vergelijken die tot de beste op de markt behoren.

Goed om weten

:carte_du_monde: Vergelijk alle reisverzekeringen: annulering, multirisico, Schengen, werk vakantie, tijdelijk of jaarlijks

:carte_de_crédit: Exclusief: analyseer ook uw creditcardreisverzekering en sluit alleen de aanvullende dekking af die u nodig hebt.

:sac_d'argent: Onderhandelde tarieven en aanbiedingen: Hellosafe onderhandelt voor u over de beste tarieven en geeft u toegang tot exclusieve promotiecodes.

:cadenas_fermé_et_clé: Snelle en veilige aanvraag: ontvang uw reisverzekeringscertificaat in minder dan 5 minuten. 100% online en veilig op de website van HelloSafe.

:lettre_d'amour: Onmiddellijk certificaat: zodra u de verzekering hebt afgesloten, ontvangt u uw reisverzekeringscertificaat per e-mail..

:combiné_téléphonique: Klantenservice : Hulp nodig? Een toegewijd klantenserviceteam staat klaar om u tijdens het hele aanvraagproces te helpen!

Vul een paar vragen over uw reis in, kies de beste aanbieding en vertrek met een gerust hart.

Vind de reisverzekering die het beste bij u past!

Vergelijken

Contact klantenservice Visa Gold

Om contact op te nemen met de klantenservice van uw Visa Gold in België met betrekking tot een reisannulering, zijn hier de verschillende methoden die beschikbaar zijn volgens de belangrijkste uitgevende banken:

BankTelefoonE-mailWebsite
Beobank
02 622 20 00[email protected]Beobank Contact
ING
32 2 464 60 01[email protected]ING Contact
Belfius
02 222 12 01[email protected]Belfius Contact
Carrefour Bank
02 242 64 64[email protected]Carrefour Bank Contact
Crelan
02 558 77 11[email protected]Contact Crelan
Visa Gold verzekering contact
Vond je dit artikel leuk?
victor-gallery-des-granges-profile-picture/
Victor Gallery Des Granges Writer
hellosafe-logo
hellosafe-logo

Victor is nu al 3 jaar een gespecialiseerde financiële redacteur bij HelloSafe. Als Frans-Nederlander begon Victor zijn loopbaan in international business aan de Avans University of Applied Sciences, een gerenommeerde hogeschool in Nederland. Daarna specialiseerde hij zich in financiën/bankieren.