[Telecom] Mobiele data prijzen in België zijn 13 keer hoger dan in Frankrijk

In België, wordt vaak geklaagd dat mobiele abonnementen duur zijn. Maar waar ligt de werkelijkheid? Wij onderzochten dit door de prijzen van mobiele data in België te vergelijken met andere landen in de wereld.

Bron: Cable.co.uk

In België kost 1GB mobiele data 13 keer meer dan in Frankrijk

Met een gemiddelde prijs per GB mobiele data van 2,99€ heeft België de hoogste prijs per GB van alle buurlanden in 2022. Met een prijs van 0,23€ per GB heeft Frankrijk een uitzonderlijk lage prijs: Franse gebruikers betalen gemiddeld 13 keer minder voor mobiele data dan Belgische gebruikers. Duitsland (2,66€ per GB), Luxemburg (2€) en Nederland (1,89€) hebben prijzen die dichter bij de Belgische normen liggen, hoewel deze nog steeds lager zijn.

Bron: Cable.co.uk

Goed om weten

In Frankrijk, leidde de opkomst van Free in de jaren 2000 tot een aanzienlijke verlaging van de tarieven op een markt die voorheen werd gedeeld door drie grote gevestigde exploitanten (Orange, SFR en Bouygues Télécom).

Met een prijs van 0,12€ per GB is Italië het goedkoopste land in Europa voor mobiele data.

De prijs van mobiele data kan door verschillende factoren worden beïnvloed: de kosten voor het onderhoud van de noodzakelijke infrastructuur, de mate van concurrentie tussen dienstverleners, enz. Zo zijn er zeer grote verschillen tussen landen in de wereld.

Bron: Cable.co.uk

Mobiele data prijzen in Zwitserland zijn 144% hoger dan in België

Van de duurste mobiele datalanden ter wereld staat Jemen bovenaan de lijst, met een prijs per GB van 16,51€ in 2022. Daarna volgen Botswana (15,48€), Turkmenistan (14,21€) en Togo (12,89€). Ook in de top 10 van duurste landen staan Zuid-Korea (12,55€) en Zwitserland (7,32€).

Bron: Cable.co.uk

Goed om weten

Uitgesplitst naar subnationaal niveau waren Sint Helena en de Falklandeilanden in 2022 de gebieden met de hoogste mobiele dataprijzen ter wereld, met respectievelijk 41,05€ en 38,44€ per GB.

Werkwijze

Naast zijn deskundige redactioneel beleid over verzekeringen en financiële producten, biedt HelloSafe bredere onderwerpen met betrekking tot globale consumptie in België en de wereld, met als doel bepaalde complexe onderwerpen voor de consument te ontcijferen en originele en nieuwe informatie beschikbaar te stellen.

Voor dit onderzoek zijn gegevens ontleend aan openbare en officiële bronnen, waaronder Cable.co.uk, dat jaarlijks de gemiddelde kosten van een gigabyte (1GB) in 233 landen over de hele wereld publiceert van meer dan 5 000 mobiele data-abonnementen. De prijzen zijn in Amerikaanse dollars per 12/07/2022. Om prijzen in euro's te verkrijgen, hebben wij de prijzen omgerekend met de wisselkoers van dezelfde dag (1 USD = 0,995818 EUR) via de FXTop Currency Converter site.

Over HelloSafe

HelloSafe is een toonaangevend platform in België voor het vergelijken van financiële producten (verzekeringen, kredieten, beleggingen).Met behulp van unieke en krachtige eigen technologie biedt HelloSafe gebruikers in het hele land tientallen gratis, anonieme en onmiddellijke vergelijkers en calculators, evenals deskundige en actuele inhoud. Ons platform stelt iedereen in staat de beste beslissingen voor zijn geld te nemen en het juiste aanbod tegen de juiste prijs te vinden.

hellosafe logo icon whitebg 2

Hoe kunnen we u helpen?

Neem contact op met het HelloSafe team

Vragen of suggesties? Wat het onderwerp van uw bericht ook is, het HelloSafe team is er om u te helpen!

astridd copie

Astrid Roussel

Hoofdcommunicatie en persrelaties

Volg ons

Volg ons op sociale netwerken

MEDIA KIT

Gebruik deze elementen

sparkle e1656423371529

Bekijk onze bronnen

LEER MEER

Logo

Alle HelloSafe assets

LEER MEER

hellosafe pencil 1 e1656423433234

Blog

LEER MEER