[Sportweddenschappen] Meer dan 376 miljoen euro zou in België tijdens het WK kunnen worden ingezet

Zullen online sportweddenschappen als winnaar uitkomen na het WK? Volgens onze schattingen kan er online en offline tot 376 miljoen euro worden ingezet op alle wedstrijden van 20 november tot 18 december als België de finale van de competitie haalt - 41,5 miljoen euro meer dan in 2018.

  • De totale sportweddenschappen (online en offline) in België tijdens het WK zullen naar verwachting tussen de 344 en 376 miljoen euro bedragen, dit zal afhangen van de resultaten van de Rode Duivels.
  • Dit komt neer op 10,4 tot 41,5 miljoen euro meer inzetten in vergelijking met het WK 2018, een stijging van 7,3 tot 13,8%.
  • Dagen waarop de Rode Duivels spelen leveren +12% inzetten voor sportweddenschappen op in vergelijking met dagen waarop België niet speelt.
  • Naar verwachting zal het WK dit jaar in België dagelijks tussen 10,7 en 11,7 miljoen euro aan inzetten genereren.

Er wordt verwacht dat tijdens het WK 2022 in België tussen 344 en 376 miljoen euro zal worden ingezet.

Hoeveel zal er tijdens het WK 2022 in België op sportweddenschappen worden ingezet? Volgens onze schattingen kunnen de totale weddenschappen variëren van 344 tot bijna 376 miljoen euro, afhankelijk van de resultaten van de Rode Duivels in de competitie. De vorige wereldkampioenschappen hebben aangetoond dat hoe verder ons nationale team komt in de competitie, hoe meer er wordt ingezet. Hier zijn dus de verschillende voorspellingen van de inzetten in België aan de hand van de verschillende mogelijke scenario's voor het WK 2022 in Qatar:

Er wordt een stijging van 7,3 tot 13,8% verwacht met gokken in vergelijking met het WK in 2018

Volgens de gegevens van de Kansspelcommissie (KSC) neemt het gokken op online sportweddenschappen in België elk jaar toe. Om de 2 jaar zijn het EK en het WK op hun beurt een periode waarin er veel wordt gegokt. Dus:

Bijna 12% meer inzetten op dagen dat België speelt

Uit een studie van de beschikbare gokgegevens van eerdere internationale voetbalcompetities is gebleken dat Belgen vaker online gokken op dagen dat de Rode Duivels op het veld staan. Daaruit blijkt dat het online gokken op sportwedstrijden met gemiddeld 12% toeneemt wanneer het Belgische team speelt. Ook is te zien dat de weddenschappen in België fluctueren afhankelijk van het wedstrijdschema. Onderstaande grafiek toont het totaal aantal weddenschappen dat in België waren afgesloten op de dagen dat de Rode Duivels speelden tijdens het WK 2018:

Bron: KSC

Goed om weten

Deze cijfers worden beïnvloed door het aantal wedstrijden dat op de desbetreffende dag wordt gespeeld. De wedstrijd om de 3e plaats die de Rode Duivels in 2018 speelden, was bijvoorbeeld de enige wedstrijd die op die dag op het programma stond - terwijl op dagen van de groepsfase 3 tot 4 wedstrijden per dag kunnen worden gespeeld.

Werkwijze

Naast zijn deskundige redactioneel beleid over verzekeringen en financiële producten, biedt HelloSafe bredere onderwerpen in verband met de globale consumptie in België en in de rest van de wereld, met als doel bepaalde complexe onderwerpen voor de consument te ontcijferen en interessante en nieuwe informatie beschikbaar te stellen.

Deze studie is gebaseerd op de verslagen van de Kansspelcommissie (KSC) en op cijfers die door exploitanten van sportweddenschappen in Europa openbaar zijn gemaakt. Voor meer informatie over ons redactiebeleid, klik hier.

Over HelloSafe België

HelloSafe België is een verzekeringsmakelaar die een revolutie op de markt wil veroorzaken door het Belgische publiek zo snel mogelijk toegang te geven tot de beste aanbiedingen. HelloSafe Group wordt gefinancierd door Blue, een risicokapitaalfonds voor verzekeringstechnologie. Blue steunt al Coover en Réassurez-moi, twee Franse leiders op het gebied van verzekeringsvergelijking. Deze twee platforms helpen elk jaar meer dan 10 miljoen Fransen bij het kiezen van een verzekering. Het unieke vergelijkingsplatform van HelloSafe geeft toegang tot honderden verzekeringsoffertes zonder dat de bezoeker een telefoonnummer of e-mail hoeft achter te laten. Deze tool is het resultaat van vier jaar hard werken en wordt nu ingevoerd in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Spanje, Mexico en Marokko.

Voor toegang tot alle nieuws en publicaties van Hellosafe.be, klik hier.

Voor alle vragen, neem contact op met :

astridd

Astrid Roussel
Verantwoordelijke Persrelaties en Communicatie voor HelloSafe België

Een expert zal antwoord geven
Uw naam is verplicht
De inhoud van de reactie is vereist.