[Poll] 86% van de Belgen is van plan deze zomer naar het buitenland op vakantie te gaan

Wat zijn in deze tijden van inflatie de reisplannen van de Belgen voor de vakantie deze zomer? Om dat te weten te komen, hebben we in mei 2023 op ons platform een enquête gehouden onder 596 Belgen.

  • 86% van de Belgen is van plan om deze zomer naar het buitenland op vakantie te gaan.
  • 53,5% van de respondenten zegt een budget van meer dan 600 € per persoon te hebben voor hun vakantie deze zomer.
  • Van degenen die deze zomer niet op vakantie gaan, vindt de helft dat op vakantie gaan te duur is, terwijl ongeveer een derde liever in een andere periode van het jaar op vakantie gaat.

86% van de Belgen is van plan deze zomer naar het buitenland op vakantie te gaan

Covid heeft de reislust van veel Europeanen naar het buitenland tijdelijk getemperd. Toch lijkt de pandemie inmiddels ver weg. We vroegen Belgen naar hun plannen voor hun volgende zomerbestemming, en uit de antwoorden die we kregen bleek dat:

Bron: HelloSafe onderzoek 2023

53,5% van de respondenten zegt een budget van meer dan 600 € per persoon te hebben voor hun vakantie deze zomer

Op vakantie gaan kan al snel een grote uitgave worden, vooral voor gezinnen. Daarom vroegen wij onze respondenten hoeveel zij bereid zijn deze zomer aan hun vakantie uit te geven. Dit is waar ze mee kwamen:

Bron: HelloSafe onderzoek 2023

Meer dan de helft van de Belgen gaat niet op vakantie omdat het te duur is

Sommige van onze respondenten zeiden dat ze niet van plan waren om deze zomer op reis te gaan. Daarom wilden we meer te weten komen over de redenen waarom veel Belgen niet weggaan tijdens de zomervakantie. We kregen de volgende antwoorden:

Bron: HelloSafe onderzoek 2023

Werkwijze

Naast zijn deskundige redactioneel beleid over verzekeringen en financiële producten, biedt HelloSafe bredere onderwerpen met betrekking tot globale consumptie in België en de wereld, met als doel bepaalde complexe onderwerpen voor de consument te ontcijferen en originele en nieuwe informatie beschikbaar te stellen.

Dit onderzoek is gebaseerd op een enquête die tussen 1 en 31 mei 2023 werd gehouden met 596 respondenten op het Hellosafe.be platform, met een steekproef die representatief is voor de geografische en demografische diversiteit van het land.

Over HelloSafe

HelloSafe is een toonaangevend platform in België voor het vergelijken van financiële producten (verzekeringen, kredieten, beleggingen).Met behulp van unieke en krachtige eigen technologie biedt HelloSafe gebruikers in het hele land tientallen gratis, anonieme en onmiddellijke vergelijkers en calculators, evenals deskundige en actuele inhoud. Ons platform stelt iedereen in staat de beste beslissingen voor zijn geld te nemen en het juiste aanbod tegen de juiste prijs te vinden.

hellosafe logo icon whitebg 2

Hoe kunnen we u helpen?

Neem contact op met het HelloSafe team

Vragen of suggesties? Wat het onderwerp van uw bericht ook is, het HelloSafe team is er om u te helpen!

astridd copie

Astrid Roussel

Hoofdcommunicatie en persrelaties

Volg ons

Volg ons op sociale netwerken

MEDIA KIT

Gebruik deze elementen

sparkle e1656423371529

Bekijk onze bronnen

LEER MEER

Logo

Alle HelloSafe assets

LEER MEER

hellosafe pencil 1 e1656423433234

Blog

LEER MEER