De complete gids voor de metaverse: statistieken en trends 2022

Als u geïnteresseerd bent in de wereld van cryptocurrencies, crypto-assets of zelfs het internet, heeft u waarschijnlijk al gehoord van de metaverse. Na het web en web 2 is dit web 3 gebaseerd op een virtuele realiteit en zorgt het momenteel voor veel ophef, zowel bij gewone mensen als bij investeerders. Maar wat is de metaverse? Hoe werkt dit virtuele universum eigenlijk en wat kun je erin doen en vooral, hoe kun je investeren in de metaverse? Dat is wat wij u voorstellen te ontdekken via dit artikel en volledige gids over de metaverse.

De metaverse in de wereld: kerncijfers

Metaverse in Europa: kerncijfers

De metaverse-markt zal naar verwachting een exponentiële groei kennen tot in 2030

De metaverse-markt groeit wereldwijd voortdurend en exponentieel: in 2020 was deze markt goed voor een waarde van 478,7 miljard dollar. In 2022, zou hij ongeveer 650 miljard dollar waard zijn en in 2024, 783,3 miljard dollar. Tegen 2030 zouden deze inkomsten de grens van 5 biljoen dollar kunnen overschrijden.

Bron: Bloomberg, rapport Mc Kinsey "Value creation in the metaverse" voor de ramingen 2030

Meer dan 1,7 miljard augmented reality gebruikers tegen 2024

Het aantal gebruikers van Augmented Reality groeit exponentieel. Uit door Statista gepubliceerde gegevens blijkt dat:

Bron: Statista

Wat is de definitie van metaverse?

De definitie van de metaverse verwijst naar een zich ontwikkelend netwerk van virtuele werelden die onderling verbonden zijn. Deze werelden maken real-time interactie mogelijk tussen spelers die er sociaal kunnen werken en samenwerken, transacties verrichten, spelen en er zelfs creëren.

De ontwikkeling van de metaverse is gebaseerd op de visualisatie die we al enkele jaren kennen en op de geavanceerde technologieën zoals virtual reality, optische sensoren en andere recente innovaties.

De metaverse wordt vooral bepaald door de onmiskenbare factoren, die de definitie van de digitale identiteit zijn, de digitale eigendom, de digitale valuta en de universele overdraagbaarheid van digitale activa. De metaverse staat dus voor een echte digitale economie in een virtuele wereld.


Methodologie

Naast haar redactionele expertise op het gebied van verzekeringen en financiële producten, biedt HelloSafe bredere thema's met betrekking tot de algemene consumptie in België en de wereld, met als doel bepaalde ingewikkelde onderwerpen te ontcijferen voor de consument en originele en nieuwe informatie ter beschikking te stellen.

Voor meer informatie over onze redactionele lijn, klik hier.

Over HelloSafe België

HelloSafe België is een verzekeringsmakelaar met als doel een revolutie op de markt te ontketenen door het Belgische publiek toegang te geven tot de best mogelijke aanbiedingen in een mum van tijd. De groep HelloSafe wordt gefinancierd door Blue, een risico kapitaalbedrijf in verzekeringstechnologieën. Blue ondersteunt reeds Coover en, stel mij gerust,, twee Franse leiders op het gebied van verzekeringsvergelijking. In feite helpen deze twee platformen elk jaar meer dan 10 miljoen Fransen bij het kiezen van een verzekering. Het unieke vergelijkingsplatform ontwikkeld door HelloSafe geeft toegang tot honderden verzekeringsoffertes zonder dat de bezoeker een telefoonnummer of e-mail hoeft achter te laten. Dit instrument is het resultaat van vier jaar hard werk en wordt nu ingevoerd in het VK, Canada, Spanje, Mexico en Marokko.

Om toegang te krijgen tot alle nieuws en publicaties van Hellosafe.be, klik hier.

Voor al uw aanvragen, gelieve volgende persoon te contacteren:

astridd

Astrid Roussel
Verantwoordelijke Persrelaties en Communicatie voor HelloSafe België

Een expert zal antwoord geven
Uw naam is verplicht
De inhoud van de reactie is vereist.