Is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Belfius Direct de beste?

geverifieerde informatie

verificator-profile-picture-profile-picture

Informatie geverifieerd door  Alexandre Desoutter

Onze artikelen zijn geschreven door experts in hun vakgebied (financiën, handel, verzekeringen enz.) wiens handtekeningen u aan het begin en aan het einde van elk artikel zult zien. Ze worden ook vóór elke publicatie systematisch herzien en gecorrigeerd, en regelmatig bijgewerkt.

Ontdek de methodiek
author-profile-picture
Cyril Adriaensen bijgewerkt op 22 februari 2024

Of u nu ondernemer of zelfstandige bent, een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is aan te raden om u in te dekken in het geval van een incident. Het is zelfs verplicht voor bepaalde gereguleerde beroepen, zoals artsen en advocaten. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt alle schade die u in de uitoefening van uw beroep aan derden toebrengt.

Hoeveel kost de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Belfius Direct? Welke risico's worden gedekt? Hoe zegt u uw verzekering op?

Al onze antwoorden in dit gedetailleerde overzicht van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Belfius Direct om u te helpen de juiste verzekering voor uw behoeften te kiezen.

Belfius Direct beroepsaansprakelijkheidsverzekering: te onthouden

 1. Geen online abonnement op Belfius Direct BA Onderneming.
 2. Bescherming op maat van uw beroep.
 3. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kost tussen 100 € en 2 000 € per jaar, afhankelijk van uw beroep.
 4. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor bepaalde gereglementeerde beroepen.

Onze mening over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Belfius Direct

Belfius Direct werd opgericht in 1994 en biedt zowel bank- als verzekeringsdiensten aan. Deze beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een van de meest uitgebreide op de markt en omvat 4 voordelige garanties, zodat u in elke situatie gedekt bent.

Laten we de voor- en nadelen van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Belfius Direct eens nader bekijken:

 • Rechtsbijstand inbegrepen in de beroepsaansprakelijkheidsverzekering
 • Bescherming op maat van de sector
 • Snelle reactie in geval van een schadegeval
 • BA uitbating inbegrepen
 • U moet een afspraak maken voor een offerte met het bedrag van uw premie
 • Franchise
 • Bepaalde dekkingsuitsluitingen

Vergelijk het Belfius Direct-aanbod met andere verzekeringen via onze gratis online vergelijkingstool voordat u zich vastlegt:

Vind de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen in België

Vergelijk

Hoeveel kost de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Belfius Direct?

De prijs die u betaalt om verzekerd te zijn is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een verzekering. In de meeste gevallen is het moeilijk om de kosten van een dergelijke verzekering in te schatten omdat de prijs wordt beïnvloed door een groot aantal factoren:

 • De grootte van het bedrijf, gemeten aan de hand van het aantal werknemers, is een van de belangrijkste variabelen. Het is duidelijk dat hoe meer mensen u moet verzekeren, hoe meer u betaalt voor de dekking.
 • Of u wel of niet een bedrijfspand bezit. Als uw bedrijf een vast pand huurt of bezit, betekent dit een extra risico om te verzekeren: de dekking zal over het algemeen duurder zijn.
 • De gerealiseerde of verwachte omzet is, net als het aantal werknemers, een indicator voor de omvang van het bedrijf en de risico's die ermee gepaard gaan. Een hoge omzet zal uw verzekeringspremie doen stijgen.
 • Het werkterrein van het bedrijf is natuurlijk een belangrijke factor. Een bouwbedrijf zal bijvoorbeeld meer risico's met zich meebrengen en meer kosten om te verzekeren dan een accountantskantoor.
 • Het aantal en het niveau van de afgesloten dekkingen heeft ook een grote invloed op de prijs. Hoe uitgebreider de verzekering en hoe hoger de gedekte bedragen, hoe duurder de premie.

Gemiddeld kost een beroepsaansprakelijkheidsverzekering tussen de 100 € en 2 000 € per jaar, afhankelijk van uw beroep.

Wat dekt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Belfius Direct?

De BA onderneming van Belfius Direct biedt een uitgebreide dekking om uw bedrijf te beschermen tegen de financiële gevolgen van schade aan derden. Hieronder vind u een overzicht van de belangrijkste dekkingen die deze verzekering biedt:

GarantieDekkingBelfius Direct BedrijfsaansprakelijkheidVoorbeeld
BA uitbating
Schade veroorzaakt aan derden door goederen of personen die voor u werken in het kader van uw bedrijfsactiviteiten. Een klant raakt gewond als hij in uw winkel struikelt over een tapijt.
Garantie na levering
Schade veroorzaakt aan derden na levering van een product of voltooiing van werkzaamheden met een gebrek of fout. Waterleidingen die in een winkel zijn aangelegd, breken nadat het werk is voltooid, waardoor de winkel tijdelijk moet sluiten.
BA toevertrouwde goederen
Aansprakelijkheid voor schade aan objecten die door een klant zijn toevertrouwd voor reparatie of verbouwing. Schade aan de vorkheftruck die is ingehuurd om de voorraad van het bedrijf te verplaatsen.
Wettelijke bescherming
Rechtsbijstand en dekking van de kosten in verband met bemiddeling, geschillen en rechtsvorderingen met betrekking tot aansprakelijkheid. Terugbetaling van juridische kosten in geval van gerechtelijke stappen door een ontevreden klant.
Dekkingen van de Belfius Direct beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De plafonds en franchises van deze verzekering zijn variabel en moeten worden bepaald in de specifieke voorwaarden bij het opstellen van de polis.

Deskundig advies

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Belfius Direct is zeer uitgebreid. Van de verschillende verzekeringsmaatschappijen die we in onze gids hebben vergeleken, is het een van de weinige die alle 4 garanties in zijn polis opneemt. Het is echter jammer dat de terugbetalingsplafonds en franchises niet worden vermeld.

Wat dekt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Belfius Direct niet?

De Belfius Direct beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt bepaalde soorten geschillen en specifieke schade niet. Hier volgen enkele voorbeelden van veelvoorkomende uitsluitingen:

 • Geschillen met betrekking tot zuiver contractuele burgerlijke aansprakelijkheid
 • Bepaalde specifieke situaties : financiële transacties, schending van vertrouwen, verduistering, verduistering, niet-naleving van de mededingingswetgeving en schending van intellectuele eigendomsrechten.
 • Vrijwillige schade

Raadpleeg de Algemene Verkoopvoorwaarden voor meer informatie over de garanties en uitsluitingen van het Belfius Direct beroepsverzekeringscontract :

Hoe sluit u de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Belfius Direct online af?

U kunt de Belfius Direct beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet rechtstreeks online afsluiten. U kunt wel snel een afspraak maken in het dichtstbijzijnde Belfius-kantoor. Klik hiervoor op de knop "afspraak maken" onderaan de pagina van het verzekeringsproduct dat u interesseert.

U kunt ook een offerte aanvragen via onze vergelijkingstool en genieten van een korting op uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering:

Vind de beste beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen in België

Vergelijk

Hoe kunt u uw BA onderneming bij Belfius Direct opzeggen?

De verzekeringsovereenkomst kan worden opgezegd per aangetekende brief, per deurwaardersexploot of door het versturen van een opzeggingsbrief met ontvangstbevestiging.

De opzegging moet ten laatste drie maanden voor de jaarlijkse vervaldag van het contract gebeuren.

Belfius Direct contact

U kunt op de volgende manieren contact opnemen met BelfiusDirect:

 • Via het contactformulier rechtstreeks op de website van Belfius Direct
 • Door rechtstreeks naar een Belfius-vestiging te gaan, na vooraf een afspraak te hebben gemaakt via de rubriek "contact" op de Belfius Direct-website
Vond je dit artikel leuk?
author-profile-picture/
Cyril Adriaensen
hellosafe-logo
hellosafe-logo

Cyril Adriaensen combineert een vroege passie voor financiën met gevestigde expertise in management. Met een achtergrond in rechten heeft hij zich, vastberaden, een weg gebaand in de complexe wereld van het ondernemerschap. Zijn carrière, die zich over meerdere jaren uitstrekt, wordt gekenmerkt door een opmerkelijke veelzijdigheid. Cyril heeft met uiteenlopende klanten gewerkt, van lokale bedrijven tot internationale giganten, en verleende managementdiensten op maat. Zijn vermogen om zich in verschillende onderwerpen te verdiepen en aan te passen, van technologie tot cultuur, wordt overal gewaardeerd. Als Business Manager voor Hellosafe België deelt Cyril zijn kennis via artikelen die helderheid en creativiteit combineren. Hij schrijft over onderwerpen die variëren van projectontwikkeling tot de nieuwste trends in bankieren en financiële producten. Naast zijn professionele betrokkenheid streeft Cyril er voortdurend naar om in de voorhoede te blijven van de ontwikkelingen op de gebieden waarin hij actief is. Zijn leergierigheid wordt weerspiegeld in zijn vermogen om nieuwe technieken te verkennen en de nieuwste innovaties in zijn werk te verwerken.

Stel een vraag, Een expert zal antwoord geven
Uw naam is verplicht
De inhoud van de reactie is vereist.