Visa Gold reisverzekering, wat zijn de voorwaarden?

victor-gallery-des-granges-profile-picture
Victor Gallery Des Granges bijgewerkt op 30 September 2024

geverifieerde informatie

verificator-profile-picture-profile-picture

Informatie geverifieerd door  Alexandre Desoutter

Onze artikelen zijn geschreven door experts in hun vakgebied (financiën, handel, verzekeringen enz.) wiens handtekeningen u aan het begin en aan het einde van elk artikel zult zien. Ze worden ook vóór elke publicatie systematisch herzien en gecorrigeerd, en regelmatig bijgewerkt.

Ontdek de methodiek

De Visa Gold-kaart, die bekend staat om haar vele voordelen, omvat een reisverzekering die uitgebreide dekking biedt voor allerlei onvoorziene situaties, deze is completer dan de standaard Visa reisverzekering. Of u nu op vakantie bent of op zakenreis, de Visa Gold reisverzekering biedt waardevolle garanties, royale dekkingslimieten en specifieke voorwaarden die op uw behoeften zijn afgestemd.

Maar wat dekt de Visa Gold echt als u op reis gaat? Is deze dekking voldoende?

Op deze pagina bekijken we in detail de verschillende beschikbare dekkingsopties, de bijbehorende dekkingslimieten en de voorwaarden waaraan u moet voldoen om van deze bescherming te kunnen genieten.

Visa Gold reisverzekering: aandachtspunten

  1. Dekking: annulering, bagage, bijstand, medische kosten
  2. Voorwaarden: met de kaart geboekte reis en naleving van de in de polis vermelde redenen
  3. Maximale dekking: tot 5 000 € voor annulering, 150 000 € voor medische kosten, 2 000 € voor bagage
  4. Eigen risico: varieert per bank

Biedt de Visa Gold een reisverzekering in België?

Ja, de Visa Gold-kaart biedt een reisverzekering in België, net als in de meeste landen waar de kaart wordt uitgegeven. De voordelen van deze kaart omvatten vaak een uitgebreide reisverzekering.

Belangrijke aandachtspunten

  1. Activeringsvoorwaarden: De Visa Gold reisverzekering wordt over het algemeen geactiveerd als de reis (geheel of gedeeltelijk) is betaald met de Visa Gold-kaart.
  2. Dekkingslimieten: Elke dekking heeft een specifieke schadeloosstellingslimiet, wat belangrijk is om te weten.
  3. Duur van de dekking: De duur van de dekking kan variëren (bijvoorbeeld tot 90 dagen per reis).
  4. Uitsluitingen: Bepaalde situaties kunnen worden uitgesloten (bijvoorbeeld risicovolle sportactiviteiten, bestemmingen die niet worden aanbevolen door het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken).

Deskundig verzekeringsadvies

  • Controleer de details van uw contract: De voorwaarden en dekking kunnen verschillen afhankelijk van de bank die de kaart uitgeeft. Het is van vitaal belang dat u de voorwaarden van de verzekering die aan uw Visa Gold-kaart is gekoppeld zorgvuldig doorleest.
  • Neem contact op met uw bank: Als u twijfelt, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw bankadviseur voor meer informatie over de exacte dekking en de procedures voor het indienen van een claim.
  • Vergelijk verzekeringen: Als u vaak reist of naar gebieden met een hoog risico gaat, kan het een goed idee zijn om reisverzekeringen te vergelijken om te zien of deze een betere dekking bieden die is afgestemd op uw specifieke behoeften.

Een bankkaart verzekering is over het algemeen niet voldoende om u goed te dekken tijdens een reis. Het is daarom aan te raden om een aanvullende reisverzekering af te sluiten. Gebruik onze vergelijkingstool!

Vind de reisverzekering die het beste bij u past!

Vergelijken

Wat dekt de Visa Gold reisverzekering?

Soort dekkingMaximale dekkingDetails van de dekkingEigen risico
Annuleringsverzekering
Tot 5 000 € per reisVergoeding van annuleringskosten als gevolg van ziekte, ongeval, overlijden, enz.75 € per geval
Medische hulp in het buitenland
Tot 150 000 € (medische en hospitalisatiekosten)Dekking van medische kosten en hospitalisatiekosten, medische repatriëring indien nodig50 € per schadegeval
Ongevallenverzekering op reis
Tot 300 000 € bij overlijden of blijvende invaliditeitVergoeding bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval op reisGeen eigen risico
Vluchtvertragingsverzekering
Tot 400 € (maaltijden en accommodatie)Compensatie voor extra kosten (maaltijden, accommodatie) bij een vluchtvertraging van meer dan 4 uurGeen eigen risico
Verzekering voor verlies van bagage
Tot 2 000 € per reisVergoeding voor verlies, diefstal of beschadiging van ingecheckte bagage50 € per schadegeval
Aansprakelijkheidsverzekering
Tot 1 000 000 €Dekking voor schade aan eigendommen en persoonlijk letsel veroorzaakt aan derden tijdens de reis150 € per schadegeval
Rechtsbijstand in het buitenland
Tot 10 000 €Dekking van juridische kosten in geval van een geschil in het buitenland100 € per geval
Dekking en beperkingen van de reisverzekering Visa Gold

Wat zijn de beperkingen en uitsluitingen van de Visa Gold reisverzekering?

De Visa Gold-reisverzekering heeft bepaalde belangrijke limieten en uitsluitingen waarvan het belangrijk is om op de hoogte te zijn om vervelende verrassingen in het geval van een schadeclaim te voorkomen. Limieten omvatten over het algemeen specifieke dekkingslimieten voor elk type dekking, strikte voorwaarden voor het activeren van de verzekering (zoals betaling voor de reis met de Visa Gold-kaart) en een maximale dekkingsduur per reis.

Type dekkingVaak voorkomende uitsluitingen
Annuleringsverzekering
Voorafbestaande ziekten, annuleringen zonder geldige reden, gebeurtenissen die voor de boeking bekend waren
Medische bijstand in het buitenland
Extreme sporten, niet-spoedeisende behandeling, reizen tegen medisch advies in, reeds bestaande medische aandoeningen niet gestabiliseerd
Ongevallenverzekering
Opzettelijke daden, deelname aan risicovolle activiteiten, zelfmoord of poging tot zelfmoord
Vluchtvertragingsverzekering
Vertragingen van minder dan 4 uur, aangekondigde stakingen, weersproblemen, vertragingen door situaties waarover de vervoerder controle heeft
Bagageverliesverzekering
Nalatigheid van de reiziger, niet-aangegeven waardevolle voorwerpen, inbraak, niet-aangegeven bagage
Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid
Opzettelijke schade, beroepsactiviteiten, familieconflicten, schade veroorzaakt onder invloed van alcohol of drugs
Rechtsbijstand in het buitenland
Contractuele geschillen, ernstige misdrijven, landen in staat van oorlog, kosten in verband met opzettelijke misdrijven
Uitsluitingen reisverzekering Visa Gold

Welke reisverzekering biedt Visa Gold per bank?

Visa Gold-kaarten uitgegeven door verschillende banken in België kunnen een gelijkaardige reisverzekering bieden, maar er zijn specifieke verschillen in termen van plafonds, uitsluitingen en voorwaarden. Hier is een overzicht van de reisverzekering die wordt aangeboden door de belangrijkste banken in België:

BankAnnulering reis (Plafond)Medische bijstand (Plafond)Reisongeval (Plafond)Vluchtvertraging (Plafond)Verlies van bagage (plafond)Wettelijke aansprakelijkheid (Plafond)Rechtsbijstand (Plafond)
Beobank
5 000 €150 000 €300 000 €400 €2 000 €1 000 000 €10 000 €
ING
7 500 €200 000 €500 000 €500 €2 500 €1 250 000 €15 000 €
BNP Paribas Fortis
6 000 €175 000 €400 000 €450 €2 200 €1 000 000 €12 000 €
Carrefour
4 000 €100 000 €250 000 €300 €1 500 €750 000 €8 000 €
Crelan
5 500 €160 000 €350 000 €400 €1 800 €1 000 000 €10 000 €
Visa Gold-reisverzekering per bank

Hoe werkt de Visa Gold annuleringsverzekering?

De Visa Gold annulatieverzekering betaalt de kosten van een reis terug als deze moet worden geannuleerd om redenen die door de verzekeringspolis worden gedekt. Hier is een overzicht van hoe het werkt:

  1. Activeringsvoorwaarden: de reis moet geheel of gedeeltelijk worden betaald met de Visa Gold kaart. De dekking gaat in op het moment dat de betaling voor de reis met de kaart is gedaan.
  2. Gedekte redenen: ziekte, ongeval of overlijden van de kaarthouder of een naast familielid, complicaties bij zwangerschap, oproeping als jurylid of getuige voor een rechtbank, ernstige schade aan het hoofdverblijf (brand, overstroming), verlies van werk om economische redenen.
  3. Maximale dekking: annuleringskosten worden vergoed tot een bepaald maximumbedrag (bijv. tot 5 000 € per reis).
  4. Stappen om een schadeclaim in te dienen: breng het reisbureau of de luchtvaartmaatschappij onmiddellijk op de hoogte van de annulering, neem contact op met de verzekeraar van de Visa Gold-kaart om de schade te melden en bezorg de nodige documenten: medisch attest, betalingsbewijs, boekingsbevestiging, enz.
  5. Eigen risico: op elk schadegeval kan een eigen risico van toepassing zijn (bijv. 75 €).
  6. Vaak voorkomende uitsluitingen: annuleringen om redenen die niet gedekt zijn, zoals verandering van gedachten of persoonlijke redenen, niet aangegeven reeds bestaande ziekten of medische aandoeningen en annuleringen als gevolg van gebeurtenissen die bekend waren voordat de reis werd geboekt.

Is de reisverzekering van Visa Gold voldoende?

Hoewel de reisverzekering die bij de Visa Gold-kaart is inbegrepen een basisdekking biedt, is deze mogelijk niet voldoende voor alle reisbehoeften en -situaties. Daarom is het vaak aan te raden om een aanvullende reisverzekering af te sluiten:

Beperkingen van de Visa Gold-reisverzekering

  1. Dekkingslimieten: de dekkingslimieten voor medische kosten, ongevallen en andere incidenten kunnen beperkt zijn. Bijvoorbeeld, medische kosten zijn vaak beperkt tot 150 000 €, wat misschien niet genoeg is in sommige landen waar gezondheidszorg erg duur is (zoals de Verenigde Staten of Japan).
  2. Eigen risico's: sommige dekkingen hebben een eigen risico, wat betekent dat u een deel van de kosten moet betalen voordat de verzekering het overneemt. Deze eigen risico's kunnen variëren en een aanzienlijke impact hebben op de terugbetaling.
  3. Uitsluitingen: de verzekering die bij de kaart wordt geleverd, kan talrijke uitsluitingen hebben, zoals activiteiten met een hoog risico (extreme sporten), reeds bestaande gezondheidsproblemen of bestemmingen die niet worden aanbevolen door de autoriteiten.
  4. Duur van de dekking: de maximale duur van de dekking per reis is vaak beperkt (bijvoorbeeld 90 dagen). Als u voor een langere periode reist, bent u niet langer gedekt dan deze limiet.
  5. Bijstand en diensten: Bijstandsdiensten kunnen eenvoudig zijn. Een aanvullende verzekering kan uitgebreidere bijstand bieden, inclusief diensten zoals het lokaliseren van verloren bagage, het vervangen van reisdocumenten en taalondersteuning.

Waarom een aanvullende reisverzekering afsluiten?

  1. Uitgebreide medische dekking: een aanvullende reisverzekering kan een hoger niveau van medische dekking bieden, zonder geografische beperkingen en inclusief repatriëringkosten en medische evacuaties.
  2. Annulerings- en onderbrekingsverzekering: aanvullende verzekeringen kunnen uitgebreidere vergoedingen bieden voor annuleringen en onderbrekingen van reizen, inclusief een breder scala aan gedekte redenen.
  3. Dekking voor activiteiten: als u van plan bent om deel te nemen aan risicovolle sporten of activiteiten, kan een aanvullende verzekering specifieke dekking bieden voor deze activiteiten.
  4. Wereldwijde ondersteuning: een speciale reisverzekering biedt meestal 24/7 assistentie met meertalige diensten en netwerken van lokale partners voor snelle en efficiënte hulp bij problemen.

Concluderend, hoewel de Visa Gold Card reisverzekering een goede plek is om te beginnen, heeft het wel beperkingen in termen van dekking, uitsluitingen en duur. Voor volledige bescherming en gemoedsrust wanneer u op reis gaat, raden we u ten zeerste aan om een aanvullende reisverzekering af te sluiten.

Aanvullende reisverzekering afsluiten

De onlineprogramma van HelloSafe is ontworpen voor een eenvoudige, snelle en efficiënte aanvraag van een reisverzekering.

Hiermee kunt u in slechts enkele minuten 12 reisverzekeraars (+120 contracten) vergelijken die tot de beste op de markt behoren.

Goed om weten

:carte_du_monde: Vergelijk alle reisverzekeringen: annulering, multirisico, Schengen, werk vakantie, tijdelijk of jaarlijks

:carte_de_crédit: Exclusief: analyseer ook uw creditcardreisverzekering en sluit alleen de aanvullende dekking af die u nodig hebt.

:sac_d'argent: Onderhandelde tarieven en aanbiedingen: Hellosafe onderhandelt voor u over de beste tarieven en geeft u toegang tot exclusieve promotiecodes.

:cadenas_fermé_et_clé: Snelle en veilige aanvraag: ontvang uw reisverzekeringscertificaat in minder dan 5 minuten. 100% online en veilig op de website van HelloSafe.

:lettre_d'amour: Onmiddellijk certificaat: zodra u de verzekering hebt afgesloten, ontvangt u uw reisverzekeringscertificaat per e-mail..

:combiné_téléphonique: Klantenservice : Hulp nodig? Een toegewijd klantenserviceteam staat klaar om u tijdens het hele aanvraagproces te helpen!

Vul een paar vragen over uw reis in, kies de beste aanbieding en vertrek met een gerust hart.

Vind de reisverzekering die het beste bij u past!

Vergelijken

Hoe vraag ik een Visa Gold reisverzekeringsbewijs aan?

Volg de onderstaande stappen om een reisverzekeringsbewijs voor uw Visa Gold-kaart te verkrijgen:

  1. Neem contact op met uw bank: de eerste stap is om contact op te nemen met de bank die uw Visa Gold-kaart heeft uitgegeven. U kunt dit doen door een filiaal te bezoeken, de klantenservice te bellen of via de website of mobiele app van uw bank.
  2. Bereid de benodigde informatie voor: houd de volgende informatie bij de hand:
    • Uw Visa Gold-kaartnummer.
    • Reisgegevens (vertrek- en terugkeerdata, bestemming).
    • Uw bankrekeningnummer, indien nodig.
  3. Online of telefonisch aanvragen: de meeste banken bieden de mogelijkheid om online een verzekeringscertificaat aan te vragen via hun website of mobiele app. U kunt ook de klantenservice van uw bank bellen om de aanvraag te doen.
  4. Aanvraagformulier: als u online aanvraagt, vul dan het aanvraagformulier in met de vereiste informatie.
  5. Versturen van het certificaat: zodra de aanvraag is verwerkt, wordt het reisverzekeringscertificaat meestal per e-mail naar u toegestuurd. Sommige banken bieden ook aan om het per post naar u toe te sturen of om het direct van hun website of app te downloaden.
Vond je dit artikel leuk?
victor-gallery-des-granges-profile-picture/
Victor Gallery Des Granges Writer
hellosafe-logo
hellosafe-logo

Victor is nu al 3 jaar een gespecialiseerde financiële redacteur bij HelloSafe. Als Frans-Nederlander begon Victor zijn loopbaan in international business aan de Avans University of Applied Sciences, een gerenommeerde hogeschool in Nederland. Daarna specialiseerde hij zich in financiën/bankieren.