Heb ik een visum nodig voor Salomonseilanden? (Gids 2024)

Vind het juiste visum en solliciteer binnen enkele seconden:
Land van herkomst
BE
Bestemming
SB
Google Score
Google-score
4.9/5
gebaseerd op 749 beoordelingen
Voor uw toeristische reis naar Salomonseilanden heeft u het volgende visum nodig om het land binnen te komen:
Visumvrijstelling
€56.64
Met mogelijke servicekosten
Niet online beschikbaar
Maximale verblijfsduur
90 dagen
Aantal inreizen
-
Geldigheidsduur
-
Reisverzekering
Aanbevolen

Neem een reisverzekering

Vergelijk de beste reisverzekeringen die beschikbaar zijn voor uw verblijf Salomonseilanden. Ontvang prijzen en garanties van de beste aanbiedingen en sluit direct online het meest geschikte aanbod af. Ontvang enkele momenten later uw verzekeringsbewijs in uw inbox.
Chapka
Chapka
Vanaf
17€
AVA Assurance
AVA Assurance
Vanaf
5€
Yupwego
Yupwego
Vanaf
9€
AXA
AXA
Vanaf
-€
De beste reisverzekeringstarieven in 2024

Salomonseilanden : VISUM & TOEGANGSFORMALITEITEN

Reisdocumenten

Een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na de datum van terugkeer. Voor meer informatie: Visit Solomons.

Reisadviezen

Documenten, waarden en communicatie

Alle essentiële reisdocumenten zijn vermeld in de desbetreffende sectie op de officiële website. Neem contact op met de Ambassade van de Salomonseilanden in Brussel voordat u vertrekt.

Rijbewijs

Een internationaal rijbewijs is vereist. Verkrijg dit bij uw gemeentelijke administratie voor vertrek.

Betaalmethoden

De valuta op de Salomonseilanden is de Salomonseilanden-dollar (SBD). Controleer de wisselkoers bij uw bank of wisselkantoor voordat u vertrekt. Kredietkaarten worden algemeen geaccepteerd en er zijn geldautomaten beschikbaar. Informeer bij uw bank over geldopnames in Papoea-Nieuw-Guinea. Bij verlies, diefstal of fraude met een Belgische kaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop op +32 78 170 170.

Reisverzekering

Zorg ervoor dat uw ziektekostenverzekering u volledig dekt voor de duur van uw verblijf. Merk op dat een basisreisverzekering na drie maanden in het buitenland vervalt. Als u uw verblijf verlengt, neem dan contact op met uw verzekeraar of makelaar voor een volledige dekking. Het is cruciaal om een reisverzekering te hebben die assistentie, repatriëring en juridische bijstand dekt.

GSM en communicatiefaciliteiten

"Our Telekom" is de belangrijkste mobiele operator op de Salomonseilanden. Sinds 2010 is "bemobile" ook actief in mobiele communicatie. GSM-ontvangst is goed in de belangrijkste steden, maar kan wisselvallig of afwezig zijn daarbuiten. Raadpleeg uw mobiele operator voor roamingopties voordat u vertrekt.

Consulaire bijstand

In geval van problemen in het buitenland kunnen Belgen hulp vragen aan de Belgische ambassade of het consulaat, zoals de Belgische ambassade in Canberra (Australië). Consulaire bijstand wordt alleen verleend na mislukte pogingen om hulp te krijgen van lokale autoriteiten en dienstverleners. Ze eindigt zodra de reizigers zelfstandig verder kunnen. Personen met zowel de Belgische als Salomonseilandse nationaliteit moeten weten dat de Belgische autoriteiten niet kunnen tussenkomen in hun voordeel wanneer zij zich in hun andere land van nationaliteit bevinden. Humanitaire hulp zal, indien mogelijk, worden verstrekt volgens internationale verdragen in geval van een humanitaire noodsituatie. Consulaire bijstand is beperkt vanwege de afstand tot Canberra en het ontbreken van een ereconsulaat op de Salomonseilanden.

Bron: officiële website van België Diplomatie - Salomonseilanden - Inreis / Uitreis van 16/09/2024.

Al onze gidsen over visa per land