Heb ik een visum nodig voor Australië? (Gids 2024)

Vind het juiste visum en solliciteer binnen enkele seconden:
Land van herkomst
BE
Bestemming
AU
Google Score
Google-score
4.9/5
gebaseerd op 749 beoordelingen
Voor uw toeristische reis naar Australië heeft u geen visum nodig om het land binnen te komen.
eVisitor
Geen visum nodig voor deze bestemming als u een paspoort heeft.
Maximale verblijfsduur
90 dagen
Aantal inreizen
Meervoudig

Neem een reisverzekering

Vergelijk de beste reisverzekeringen die beschikbaar zijn voor uw verblijf Australië. Ontvang prijzen en garanties van de beste aanbiedingen en sluit direct online het meest geschikte aanbod af. Ontvang enkele momenten later uw verzekeringsbewijs in uw inbox.
Chapka
Chapka
Vanaf
17€
AVA Assurance
AVA Assurance
Vanaf
5€
Yupwego
Yupwego
Vanaf
9€
AXA
AXA
Vanaf
-€
De beste reisverzekeringstarieven in 2024

Australië : VISUM & TOEGANGSFORMALITEITEN

Reisdocumenten

Reisvoorwaarden: documenten om te tonen

Een geldig paspoort is vereist bij de aanvraag van de inreisvergunning, bij binnenkomst op het grondgebied en gedurende het gehele verblijf. U moet een inreisvergunning verkrijgen, zoals de Electronic Travel Authority of de eVisitor, vóór uw reis. Dit kan online via de volgende link: Inreisvergunning online. Zorg ervoor dat uw paspoort en inreisvergunning geldig blijven. Het nummer van het paspoort dat u online opgeeft, moet correct zijn. Als u een nieuw paspoort aanvraagt, moet u ook een nieuw visum verkrijgen voor uw reis. Voor meer informatie kunt u de volgende links raadplegen: Reisdocumenten, Electronic Travel Authority, Vind een visum

Vereiste reisdocumenten

Alle reisdocumenten zijn te vinden op dezelfde titel op deze site. Let op dat een elektronische toestemming 'eVisitor' verplicht is voor een kort verblijf en van tevoren online moet worden verkregen.

Reisadviezen

Huisdieren

Huisdieren die Australië binnenkomen, moeten een importvergunning hebben die is afgegeven door het Department of Agriculture, Fisheries and Forestry en moeten in quarantaine worden geplaatst. De bijbehorende kosten zijn voor rekening van de eigenaren.

Rijbewijs

Bestuurders kunnen een internationaal rijbewijs gebruiken of hun Belgische rijbewijs vertaald in het Engels om in Australië te rijden. Het wordt aanbevolen de relevante websites van de federale staten waar u van plan bent te rijden te bezoeken. Voor meer details, raadpleeg de website van de Belgische ambassade in Australië.

Betalingsmethoden

Australië heeft een uitgebreid netwerk van geldautomaten (ATM) waar u geld kunt opnemen met een creditcard of een Belgische bankkaart met de Maestro- of Cirrus-functie (controleer dit bij uw bank voordat u vertrekt). Bij verlies, diefstal of fraude, neem onmiddellijk contact op met Card Stop op 0032 78 170 170. De lokale valuta is de Australische dollar (AUD). Raadpleeg uw bank of wisselkantoor voor de wisselkoers.

Reisverzekering

Controleer of de verzekering van uw mutualiteit voldoende dekking biedt voor de risico's van uw bestemming en uw reisstijl. Houd er rekening mee dat een standaardreisverzekering slechts geldig is voor verblijven van minder dan drie maanden. Een aangepaste reisverzekering, die alle risico's dekt (juridische bijstand, medische zorg en repatriëring), is onmisbaar.

GSM en communicatiefaciliteiten

Er zijn verschillende grote mobiele operators in Australië. Raadpleeg uw Belgische operator voor roamingopties. Buiten de grote steden kan het mobiele netwerk beperkt of afwezig zijn.

Consulaire bijstand

In geval van ernstige of onverwachte problemen in het buitenland kunnen Belgen een beroep doen op de ambassade en de consulaten van België, met name de Belgische ambassade in Canberra of de Belgische ereconsulaten.

Consulaire bijstand wordt verleend aan burgers die geen hulp hebben kunnen krijgen van lokale autoriteiten of particuliere dienstverleners, en die een beroep moeten doen op een Belgische vertegenwoordiging. Deze bijstand stopt zodra de reizigers zelfstandig verder kunnen reizen.

Personen met een dubbele Belgische en Australische nationaliteit moeten weten dat de Belgische autoriteiten niet kunnen tussenkomen voor consulaire bijstand wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden.

Humanitaire hulp wordt verleend in geval van humanitaire noodsituaties volgens de internationale verdragen, voor zover mogelijk.

Bron: officiële website van België Diplomatie - Australië - Inreis / Uitreis van 19/09/2024.

Al onze gidsen over visa per land