Heb ik een visum nodig voor Servië? (Gids 2024)

Vind het juiste visum en solliciteer binnen enkele seconden:
Land van herkomst
BE
Bestemming
RS
Google Score
Google-score
4.9/5
gebaseerd op 749 beoordelingen
Voor uw toeristische reis naar Servië heeft u het volgende visum nodig om het land binnen te komen:
Visumvrijstelling
10.24 USD
Met mogelijke servicekosten
Niet online beschikbaar
Maximale verblijfsduur
90 dagen
Aantal inreizen
-
Geldigheidsduur
-
Reisverzekering
Aanbevolen

Neem een reisverzekering

Vergelijk de beste reisverzekeringen die beschikbaar zijn voor uw verblijf Servië. Ontvang prijzen en garanties van de beste aanbiedingen en sluit direct online het meest geschikte aanbod af. Ontvang enkele momenten later uw verzekeringsbewijs in uw inbox.
Chapka
Chapka
Vanaf
17€
AVA Assurance
AVA Assurance
Vanaf
5€
Yupwego
Yupwego
Vanaf
9€
AXA
AXA
Vanaf
-€
De beste reisverzekeringstarieven in 2024

Servië : VISUM & TOEGANGSFORMALITEITEN

Reisdocumenten

Een geldige identiteitskaart of paspoort. Voor meer informatie: MFA Servië.

Reisadviezen

Documenten, valuta, communicatie

Voor alle noodzakelijke reisdocumenten, raadpleeg de betreffende sectie op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Om Servië binnen te komen, moet elke persoon, zelfs kinderen, een elektronische identiteitskaart, KidID of geldig paspoort hebben. Hoewel een identiteitskaart voldoende is voor Belgen, wordt aanbevolen om indien mogelijk met een geldig paspoort te reizen.

Als u een paspoort gebruikt, zorg ervoor dat de grensautoriteiten uw document stempelen bij binnenkomst. Het ontbreken van deze stempel kan bij vertrek complicaties of boetes veroorzaken.

BELANGRIJK: Binnenkomst in Servië vanuit Kosovo

a) Personen die Kosovo via de grenzen met Albanië, Noord-Macedonië, Montenegro of via de luchthaven van Pristina zijn binnengekomen, kunnen niet rechtstreeks Servië binnenkomen. Ze moeten via een derde buurland naar Servië gaan.

b) Degenen die Kosovo via een Servische grenspost zijn binnengekomen, kunnen op dezelfde manier terugkeren, tenzij ze een van de buurlanden hebben bezocht vanuit Kosovo, in welk geval regel a) van toepassing is.

c) Vanwege de niet-erkenning van Kosovo door Servië en de bestaande spanningen, wordt het gebruik van de noordelijke grensovergangen van Kosovo, zoals Jarinje en Brnjak, afgeraden. Reisstempels uit Kosovo kunnen ongemakken veroorzaken.

Gestolen of verloren identiteitsbewijs

In geval van verlies of diefstal van een identiteitsbewijs, neem gratis contact op met de helpdesk DOC STOP op 00800/2123.2123 (ook vanuit het buitenland) om het te blokkeren. U kunt controleren of een document als verloren, gestolen of verlopen is gemeld op Checkdoc.

Als het gratis nummer niet bereikbaar is, bel dan 0032/2.518.2123.

Een verklaring van verlies of diefstal afgegeven door de Servische politie is vereist om een nieuw Belgisch identiteitsbewijs te verkrijgen. Dit kan worden gedaan bij het plaatselijke politiebureau of bij de Vreemdelingendienst van de politie in Belgrado, Omladinskih brigada 1, 11070 Beograd, telefoon: +381 11 3618956.

Als u een als verloren of gestolen gemeld document terugvindt, reis dan niet naar Servië met dat document. De Servische autoriteiten kunnen u uitzetten of arresteren.

Rijbewijs

Het Belgische rijbewijs (Europees model) is voldoende om in Servië te rijden.

Betalingsmethoden

De valuta in Servië is de dinar (RSD). Het is niet mogelijk om Servische dinars in België te verkrijgen of te wisselen. Bank- en creditcards worden algemeen geaccepteerd in de grote steden. Geldautomaten bieden alleen dinars. In geval van verlies, diefstal of fraude met een Belgische kaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032/78.170.170).

Mutualiteit/Reisverzekering

Controleer vóór vertrek of uw mutualiteit geldig is in het doorreis- en bestemmingsland. Let op dat deze dekking na drie maanden verblijf vervalt.

Het wordt sterk aanbevolen een volledige reisverzekering af te sluiten die medische zorg, repatriëring en juridische bijstand dekt.

Mobiele telefoon en communicatie

Belgische mobiele telefoons werken over het algemeen goed in Servië, en wifi is beschikbaar in veel restaurants, cafés en hotels.

Huisdieren

Honden en katten moeten een specifiek paspoort hebben, gevaccineerd zijn en een gezondheidsverklaring hebben van een erkende dierenarts, afgegeven minder dan een week voor aankomst in Servië.

Consulaire bijstand

In geval van ernstige problemen in het buitenland kunnen Belgen terecht bij de Belgische ambassades en consulaten. Deze bijstand wordt verleend wanneer lokale of particuliere hulp ontoereikend is en eindigt zodra de reizigers hun reis zelfstandig kunnen voortzetten. Neem contact op met de Belgische ambassade in Servië op 00381/11.32.30.016 of in geval van uiterste nood op 00381/63.46.86.69.

Houders van de dubbele Belgische en Servische nationaliteit moeten weten dat de Belgische autoriteiten niet in hun voordeel kunnen optreden wanneer ze zich in Servië bevinden. Humanitaire hulp wordt, indien mogelijk, verleend.

Links en belangrijke lokale telefoonnummers

In de brochure "Een geïnformeerde reiziger" vindt u nuttige informatie.

Raadpleeg ook de website van de Belgische ambassade in Belgrado.

Voor toeristische informatie over:

Noodnummers:

  • Politie: 00381/11.192
  • Vreemdelingenpolitie: 00381/11.361.87.44
  • Brandweer: 00381/11.193
  • Spoed: 00381/11.194

Bron: officiële website van België Diplomatie - Servië - Inreis / Uitreis van 16/09/2024.

Al onze gidsen over visa per land