Heb ik een visum nodig voor Kenia? (Gids 2024)

Vind het juiste visum en solliciteer binnen enkele seconden:
Land van herkomst
BE
Bestemming
KE
Google Score
Google-score
4.9/5
gebaseerd op 749 beoordelingen
Voor uw toeristische reis naar Kenia heeft u geen visum nodig om het land binnen te komen.
eTA
Geen visum nodig voor deze bestemming als u een paspoort heeft.
Maximale verblijfsduur
90 dagen
Aantal inreizen
Uniek

Neem een reisverzekering

Vergelijk de beste reisverzekeringen die beschikbaar zijn voor uw verblijf Kenia. Ontvang prijzen en garanties van de beste aanbiedingen en sluit direct online het meest geschikte aanbod af. Ontvang enkele momenten later uw verzekeringsbewijs in uw inbox.
Chapka
Chapka
Vanaf
17€
AVA Assurance
AVA Assurance
Vanaf
5€
Yupwego
Yupwego
Vanaf
9€
AXA
AXA
Vanaf
-€
De beste reisverzekeringstarieven in 2024

Kenia : VISUM & TOEGANGSFORMALITEITEN

Reisdocumenten

Geldigheid van het paspoort en inreisdocumenten

Een paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn op de datum van vertrek.

Inreisdocumenten

Het is mogelijk om een elektronische inreisvergunning online te verkrijgen via de officiële website van de bevoegde autoriteit. Het is ook mogelijk om een e-visum aan te vragen via deze website, hoewel deze procedure iets complexer is. Als alternatief kunt u een visum verkrijgen door vooraf contact op te nemen met de ambassade of het consulaat.

Aanvullende informatie

Voor aanvullende informatie kunt u de volgende links raadplegen: Visumvrijstellingsregeling, Bevoegde autoriteit voor elektronische inreisvergunning, Over het e-visum, Website van de Keniaanse ambassade in Brussel, Consulaire website van Kenia, Visumvoorschriften en vereisten.

Visumvoorwaarden

De president van Kenia heeft op 12 december 2023 aangekondigd dat bezoekers vanaf januari 2024 geen visum meer nodig hebben.

Reizigers naar Kenia moeten nu online een elektronische reistoestemming aanvragen voordat ze vertrekken. Er zijn enkele uitzonderingen, zoals aangegeven op de website van de Keniaanse Burgerluchtvaartautoriteit. Het is aan te raden om een gedrukte kopie van uw elektronische toestemming mee te nemen tijdens uw reis.

Houders van geldige visa kunnen hiermee blijven reizen tot de vervaldatum.

Meer informatie is te vinden onder “Reisdocumenten”.

De Keniaanse autoriteiten bepalen en passen de inreisregels toe. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de Keniaanse ambassade in België of de website van het Keniaanse Ministerie van Immigratie raadplegen.

Het wordt aanbevolen om uw paspoort of een kopie daarvan en de reistoestemming bij u te dragen tijdens uw verblijf in het land.

Vermijd onbeveiligde grensposten: zorg ervoor dat uw paspoort correct is afgestempeld. Als een grenspost geen immigratiedienst heeft, ga dan naar een andere post. Het ontbreken van een stempel in Kenia kan tot grote problemen leiden bij het verlaten van het land. Regel eventuele problemen snel bij de immigratiediensten indien nodig.

Reisadviezen

Geldigheid van paspoorten

Alle reisdocumenten die nodig zijn, worden vermeld in de desbetreffende rubriek van deze site.

Toegang wordt geweigerd zonder geldig reisdocument of met een paspoort dat als verloren of gestolen is opgegeven.

Rijbewijs

Een Belgisch of internationaal rijbewijs is de eerste drie maanden in Kenia geldig. Daarna is een Keniaans rijbewijs vereist.

Betaalmethoden

De lokale valuta is de Keniaanse shilling. Kredietkaarten worden geaccepteerd in hotels en grote winkels. De meest voorkomende kaarten zijn VISA, Mastercard en American Express. Geldopnames kunnen worden gedaan bij geldautomaten. Betaling via Mpesa (digitale betalingsdienst) wordt ook veel gebruikt in Kenia, toegankelijk met een Safaricom SIM-kaart.

Reisverzekering

Het is raadzaam een verzekering af te sluiten die medische zorg en repatriëring dekt.

GSM en communicatiefaciliteiten

Airtel en Safaricom zijn de twee mobiele operators in Kenia, waarbij Safaricom het meest toegankelijk is in nationale parken. Om internationaal te bellen, kies 000 of gebruik het teken " + " voor de landcode.

Consulaire bijstand

In geval van ernstige problemen kunnen Belgen een beroep doen op de diensten van de Belgische ambassade en consulaten in Kenia. Consulaire bijstand wordt verleend wanneer de lokale autoriteiten of particuliere diensten (bank, verzekering) niet hebben kunnen helpen. Deze hulp eindigt zodra de reizigers op eigen kracht verder kunnen. In de gebieden waarvoor een negatief reisadvies geldt, kan consulaire bijstand niet worden gegarandeerd.

Belgen met zowel de Belgische als de Keniaanse nationaliteit kunnen geen beroep doen op Belgische consulaire bijstand in Kenia.

Humanitaire hulp zal, indien mogelijk, worden verleend in geval van nood, volgens de internationale verdragen.

Bron: officiële website van België Diplomatie - Kenia - Inreis / Uitreis van 17/09/2024.

Al onze gidsen over visa per land