Heb ik een visum nodig voor Oman? (Gids 2024)

Vind het juiste visum en solliciteer binnen enkele seconden:
Land van herkomst
BE
Bestemming
OM
Google Score
Google-score
4.9/5
gebaseerd op 749 beoordelingen
Voor uw toeristische reis naar Oman heeft u een van de volgende visa nodig, afhankelijk van uw situatie om het land binnen te komen:
eVisa
€97.18
Meer 60 USD aan servicekosten
Maximale verblijfsduur
30 dagen
Aantal inreizen
Uniek
Geldigheidsduur
30 dagen
Reisverzekering
Aanbevolen
Visa bij aankomst
52 USD
Met mogelijke servicekosten
Niet online beschikbaar
Maximale verblijfsduur
30 dagen
Aantal inreizen
Uniek
Geldigheidsduur
30 dagen
Reisverzekering
Aanbevolen

Neem een reisverzekering

Vergelijk de beste reisverzekeringen die beschikbaar zijn voor uw verblijf Oman. Ontvang prijzen en garanties van de beste aanbiedingen en sluit direct online het meest geschikte aanbod af. Ontvang enkele momenten later uw verzekeringsbewijs in uw inbox.
Chapka
Chapka
Vanaf
17€
AVA Assurance
AVA Assurance
Vanaf
5€
Yupwego
Yupwego
Vanaf
9€
AXA
AXA
Vanaf
-€
De beste reisverzekeringstarieven in 2024

Oman : VISUM & TOEGANGSFORMALITEITEN

Reisdocumenten

Reisvoorwaarden voor Oman vanuit België

Het paspoort moet bij aankomst minimaal 6 maanden geldig zijn. Geen visum vereist voor een verblijf van maximaal 14 dagen, op voorwaarde dat u een hotelreservering, een reisverzekering en een retourticket kunt overleggen. Een elektronisch visum kan worden aangevraagd via de website evisa.rop.gov.om.

Voor meer details kunt u de volgende links raadplegen: Ministerie van Buitenlandse Zaken - Informatie over toegang visa en Veelgestelde vragen over het e-Visa.

Aanvullende adviezen:

Een visum kan online worden verkregen via evisa.rop.gov.om of bij de ambassade van Oman.

Reisadviezen

Rijbewijs

Om een auto te huren in Abu Dhabi en Dubai, is een internationaal rijbewijs vereist. Inwoners kunnen hun Belgische rijbewijs omwisselen voor een lokaal rijbewijs.

Betaalmethoden

Betalingen in contanten in Omaanse Rial of Amerikaanse dollars, creditcards, reischeques in grote hotels. In geval van verlies of diefstal van uw Belgische bank- of creditcard, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170). Voor de actuele wisselkoersen raadpleeg uw bank of een wisselkantoor.

Reisverzekering

Controleer of de verzekering van uw ziekenfonds de risico's met betrekking tot uw bestemming en uw manier van reizen dekt, wetende dat deze maximaal 3 maanden geldig is. Een geschikte reisverzekering met volledige dekking (juridische bijstand, medische kosten, repatriëring) is onmisbaar. Een ziekenhuisverzekering wordt aanbevolen vanwege de hoge kosten van ziekenhuiszorg.

GSM en communicatie

Roamingdiensten zijn beschikbaar in Oman.

Consulaire bijstand

Belgen in moeilijkheden in het buitenland kunnen hulp vragen aan de Ambassade en consulaten van België. Deze bijstand wordt verleend als de lokale hulp (politie, banken, verzekeringen) onvoldoende is en stopt zodra de reiziger zijn reis kan voortzetten.

Belgische burgers die ook de Omaanse nationaliteit hebben, moeten weten dat België geen consulaire bijstand kan verlenen in het land van hun andere nationaliteit.

In geval van humanitaire nood kan steun worden verleend volgens de geldende internationale verdragen.

Als België niet vertegenwoordigd is in een land, kunnen Belgische staatsburgers contact opnemen met een vertegenwoordiging van een andere EU-lidstaat. Voor Oman worden consulaire kwesties beheerd door de Belgische Ambassade in Abu Dhabi. Er is ook een ereconsulaat in Muscat, waarvan het adres toegankelijk is via deze link.

Om de organisatie van consulaire bijstand te vergemakkelijken, registreer uw reisgegevens via Travellers Online.

Links

U vindt andere nuttige adviezen en informatie over consulaire bijstand, reizen met dieren, reizen per auto, verzekeringen, gezondheid, douaneformaliteiten en reisbureaus in de sectie « Een gewaarschuwde reiziger ».

Bron: officiële website van België Diplomatie - Oman - Inreis / Uitreis van 16/09/2024.

Al onze gidsen over visa per land