Heb ik een visum nodig voor Nepal? (Gids 2024)

Vind het juiste visum en solliciteer binnen enkele seconden:
Land van herkomst
BE
Bestemming
NP
Google Score
Google-score
4.9/5
gebaseerd op 749 beoordelingen
Voor uw toeristische reis naar Nepal heeft u een van de volgende visa nodig, afhankelijk van uw situatie om het land binnen te komen:
eVisa
Geen visum nodig voor deze bestemming als u een paspoort heeft.
Maximale verblijfsduur
90 dagen
Aantal inreizen
Meervoudig
Visa bij aankomst
NC
Met mogelijke servicekosten
Niet online beschikbaar
Maximale verblijfsduur
90 dagen
Reisverzekering
Aanbevolen

Neem een reisverzekering

Vergelijk de beste reisverzekeringen die beschikbaar zijn voor uw verblijf Nepal. Ontvang prijzen en garanties van de beste aanbiedingen en sluit direct online het meest geschikte aanbod af. Ontvang enkele momenten later uw verzekeringsbewijs in uw inbox.
Chapka
Chapka
Vanaf
17€
AVA Assurance
AVA Assurance
Vanaf
5€
Yupwego
Yupwego
Vanaf
9€
AXA
AXA
Vanaf
-€
De beste reisverzekeringstarieven in 2024

Nepal : VISUM & TOEGANGSFORMALITEITEN

Reisdocumenten

Geldigheid van het paspoort en visumvereisten

Zorg ervoor dat uw paspoort minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van aankomst.

Toeristenvisumopties

U kunt een toeristenvisum verkrijgen voor een periode van 15, 30 of 90 dagen door een aanvraag in te dienen bij de ambassade. U moet online een afspraak maken om uw aanvraag te verwerken: Toeristenvisum - Ambassade van Nepal - Brussel, België. Een andere optie is om een visum online te verkrijgen, genaamd Elektronische Reistoestemming, via de Online Diensten: Online Diensten. Tot slot heeft u de mogelijkheid om een visum bij aankomst op de internationale luchthaven te verkrijgen.

Voor aanvullende informatie kunt u de volgende websites raadplegen: Toeristenvisum - Ambassade van Nepal - Brussel, België en Online Diensten.

Combinatie met verblijf in India

India heeft een elektronisch visumsysteem ingevoerd voor zakelijke, toeristische en medische visa, waarmee twee binnenkomsten van maximaal 60 dagen mogelijk zijn. Voor meer details, raadpleeg deze link. Bij twijfel kunt u contact opnemen met de Indiase ambassade in Brussel.

Als u via India naar een andere internationale bestemming reist, controleer dan bij uw reisagent en de Indiase ambassade welke documenten nodig zijn, vooral als dit een binnenlandse vlucht in India betreft.

Reisadviezen

Reisdocumenten, valuta, communicatie

Alle benodigde reisdocumenten zijn gedetailleerd in de desbetreffende rubriek van deze site.

Belgen die in Nepal verblijven, wordt aangeraden zich te melden bij de Belgische ambassade in New Delhi of het ereconsulaat van België in Kathmandu. Elke reiziger naar Nepal, of die naar Nepal wil reizen, moet zijn reis en reisroute registreren op travellersonline.

Rijbewijs

Er bestaat een wederzijdse overeenkomst tussen België en Nepal betreffende het rijbewijs. Het wordt echter afgeraden om zelf te rijden, vooral buiten Kathmandu.

Betaalmethoden

In Kathmandu en Pokhara zijn geldautomaten (ATM's) beschikbaar om lokaal geld op te nemen met een creditcard of bankkaart (Maestro-netwerk). Creditcards worden geaccepteerd in internationale hotels en de belangrijkste restaurants en winkels. Controleer van tevoren of uw kaart wordt geaccepteerd. Elders geeft men de voorkeur aan contant geld of "travellers cheques" (euro's of USD), die ingewisseld kunnen worden bij de belangrijkste banken en luxe hotels.

Telecommunicatie

Telefooncommunicatie is moeilijk in afgelegen gebieden. Kathmandu kent steeds meer communicatieonderbrekingen. Houd hier rekening mee tijdens uw reizen.

Consulaire bijstand

In geval van ernstige problemen in het buitenland kunnen Belgen hulp vragen bij de Belgische ambassades en consulaten. Hulp wordt geboden als er geen lokale hulp (politie, bank, verzekeraar) beschikbaar is. Deze hulp stopt zodra de reiziger zijn reis zelfstandig kan voortzetten.

Belgen die ook de Nepalese nationaliteit hebben, kunnen geen consulaire bijstand krijgen als ze in Nepal zijn. In geval van nood kan humanitaire hulp worden geboden volgens de internationale verdragen.

Als België niet vertegenwoordigd is in een land, kunnen Belgen terecht bij andere EU-lidstaten met een ambassade in dat land. In Kathmandu zijn de volgende vertegenwoordigingen aanwezig: Duitsland, Finland, Frankrijk. Hier is het adres van het ereconsulaat van België:

ERECONSULAAT VAN BELGIË IN KATHMANDU
Adres: Bhagawan Bahal, Thamel, Amrit Marg 643/26, (Astrek Climbing Wall), Kathmandu
Postadres: PO Box 3022, Kathmandu, Nepal
Tel: +977 1 4532867
Mob: +977 985 10 32 785 (alleen in noodgevallen)
E-mail: [email protected]

AMBASSADE VAN BELGIË IN NEW DELHI
50-N, Shantipath, Chanakyapuri,
New Delhi - 110021 | India
Tel: +91.11 4242 8000
Fax: +91.11 4242 8002
E-mail: [email protected]
Website: india.diplomatie.belgium.be
Noodnummer (buiten kantooruren, weekends en feestdagen): +91 98101 17931
Openingstijden: 09:00-13:00 & 13:30-17:00 (gesloten op zaterdag en zondag)

Links

Voor meer informatie (consulaire bijstand, reizen met de auto, reizen met dieren, verzekeringen, lokale gezondheidsinfrastructuur, douaneformaliteiten, reisbureaus), raadpleeg de rubriek « Een gewaarschuwde reiziger... ».

Bron: officiële website van België Diplomatie - Nepal - Inreis / Uitreis van 16/09/2024.

Al onze gidsen over visa per land