Heb ik een visum nodig voor Israël? (Gids 2024)

Vind het juiste visum en solliciteer binnen enkele seconden:
Land van herkomst
BE
Bestemming
IL
Google Score
Google-score
4.9/5
gebaseerd op 749 beoordelingen
Voor uw toeristische reis naar Israël heeft u een van de volgende visa nodig, afhankelijk van uw situatie om het land binnen te komen:
eTA
Geen visum nodig voor deze bestemming als u een paspoort heeft.
Maximale verblijfsduur
90 dagen
Aantal inreizen
Meervoudig
Visumvrijstelling
NC
Met mogelijke servicekosten
Niet online beschikbaar
Maximale verblijfsduur
90 dagen
Aantal inreizen
-
Geldigheidsduur
-
Reisverzekering
Aanbevolen

Neem een reisverzekering

Vergelijk de beste reisverzekeringen die beschikbaar zijn voor uw verblijf Israël. Ontvang prijzen en garanties van de beste aanbiedingen en sluit direct online het meest geschikte aanbod af. Ontvang enkele momenten later uw verzekeringsbewijs in uw inbox.
Chapka
Chapka
Vanaf
17€
AVA Assurance
AVA Assurance
Vanaf
5€
Yupwego
Yupwego
Vanaf
9€
AXA
AXA
Vanaf
-€
De beste reisverzekeringstarieven in 2024

Israël : VISUM & TOEGANGSFORMALITEITEN

Reisdocumenten

Geldig paspoort vereist

De inreisvoorwaarden voor Israël omvatten het bezit van een geldig paspoort. Voor meer informatie, raadpleeg Informatie over inreisvoorwaarden voor Israël

Belgische reizigers moeten een paspoort hebben dat minstens zes maanden na de geplande terugkeerdatum geldig is. Deze regels kunnen op elk moment veranderen, dus het is raadzaam de voorwaarden te controleren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Israël of de Ambassade van Israël in België.

Voor reizen naar Jordanië is het noodzakelijk om van tevoren een visum te verkrijgen bij een Jordaanse diplomatieke vertegenwoordiging. Er is geen mogelijkheid om een visum te verkrijgen bij aankomst via de Allenby/King Hussein-brug (regio Jericho). Sinds 1 januari 2016 is het niet mogelijk een visum te verkrijgen aan de zuidgrens van Itzhak Rabin/Wadi ‘Araba (Eilat naar Aqaba), maar wel aan de grenspost Jordan River Crossing/Sheikh Hussein Bridge nabij Beit Shean.

Reisadviezen

Toegang tot de luchthaven Ben Gurion van Tel Aviv

Houders van een Palestijns paspoort en degenen van Palestijnse afkomst die familieleden hebben in de Palestijnse gebieden, maar geen Palestijns paspoort hebben, worden door de Israëlische autoriteiten onderworpen aan strenge reisbeperkingen. Ze kunnen geen toegang krijgen tot de luchthaven Ben Gurion van Tel Aviv en moeten hun reizen plannen via Amman en de Allenby-brug. Het is essentieel om contact op te nemen met de Israëlische ambassade om informatie te krijgen over de toegangsvoorwaarden voordat je vertrekt.

Andere reizigers die om verschillende redenen (studie, werk, vrijwilligerswerk, enz.) naar de Palestijnse gebieden willen reizen zijn ook onderworpen aan deze beperkingen en moeten via Jordanië reizen.

Zelfs als een luchtvaartmaatschappij een ticket naar Tel Aviv verkoopt, garandeert dit niet de toegang via de luchthaven Ben Gurion. Noch de Belgische ambassade in Tel Aviv, noch het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel kunnen helpen bij het passeren van deze luchthaven of de Allenby-brug.

Momenteel zijn toeristische circuits die bezoeken aan de Palestijnse gebieden omvatten, zoals in Bethlehem, niet onderworpen aan deze beperkingen en kunnen toeristen via de luchthaven Ben Gurion binnenkomen.

Bericht aan de zakenwereld

De EU en haar lidstaten, inclusief België, adviseren Europese bedrijven en personen voorzichtigheid te betrachten bij activiteiten in de Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, Gaza, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogten. Meer informatie hier.

Rijbewijs

Het Belgische rijbewijs wordt erkend, maar voor langer verblijf is het noodzakelijk om binnen zes maanden een lokaal rijbewijs aan te vragen.

Betaalmethoden

Internationale kredietkaarten en geldautomaten zijn beschikbaar, evenals de dollar en de sjekel. De Jordaanse dinar wordt ook vaak geaccepteerd op de Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem. De euro is gemakkelijk inwisselbaar.

Reisverzekering

Voor vertrek is het raadzaam om bij je verzekeringsmaatschappij te bevestigen dat je polis geldig is voor Israël, Jeruzalem en/of de Palestijnse gebieden.

GSM / communicatiefaciliteiten

Belgische mobiele telefoons werken goed, mits de roamingoptie is geactiveerd.

Consulaire bijstand

In geval van ernstige problemen in het buitenland kunnen Belgen hulp vragen aan de Belgische ambassades en consulaten. Deze hulp is voorbehouden aan situaties waarin de lokale autoriteiten of particuliere bedrijven geen hulp kunnen bieden. Dubbelstaatsburgers kunnen geen aanspraak maken op Belgische consulaire bijstand wanneer ze zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden.

Humanitaire hulp volgens internationale overeenkomsten kan in geval van nood worden verleend. Opgemerkt moet worden dat alle reizen naar Gaza sterk worden afgeraden en de consulaire bijstand daar zeer beperkt is.

Bron: officiële website van België Diplomatie - Israël - Inreis / Uitreis van 16/09/2024.

Al onze gidsen over visa per land