Heb ik een visum nodig voor Indonesië? (Gids 2024)

Vind het juiste visum en solliciteer binnen enkele seconden:
Land van herkomst
BE
Bestemming
ID
Google Score
Google-score
4.9/5
gebaseerd op 749 beoordelingen
Voor uw toeristische reis naar Indonesië heeft u een van de volgende visa nodig, afhankelijk van uw situatie om het land binnen te komen:
eVisa
€60.00
Meer 1.2 USD aan servicekosten
Maximale verblijfsduur
30 dagen
Aantal inreizen
Uniek
Geldigheidsduur
90 dagen
Reisverzekering
Aanbevolen
Visa bij aankomst
NC
Met mogelijke servicekosten
Niet online beschikbaar
Maximale verblijfsduur
30 dagen
Aantal inreizen
Uniek
Geldigheidsduur
30 dagen
Reisverzekering
Aanbevolen

Neem een reisverzekering

Vergelijk de beste reisverzekeringen die beschikbaar zijn voor uw verblijf Indonesië. Ontvang prijzen en garanties van de beste aanbiedingen en sluit direct online het meest geschikte aanbod af. Ontvang enkele momenten later uw verzekeringsbewijs in uw inbox.
Chapka
Chapka
Vanaf
17€
AVA Assurance
AVA Assurance
Vanaf
5€
Yupwego
Yupwego
Vanaf
9€
AXA
AXA
Vanaf
-€
De beste reisverzekeringstarieven in 2024

Indonesië : VISUM & TOEGANGSFORMALITEITEN

Reisdocumenten

Paspoort- en visumvereisten

Een paspoort moet een geldigheidsduur van minstens 6 maanden hebben vanaf de datum van binnenkomst en ten minste 2 lege pagina's bevatten. Mogelijkheid om een visum bij aankomst (VOA) te verkrijgen bij aankomst per land, lucht of zee. Dit VOA is beschikbaar op bepaalde luchthavens: Balikpapan (BPN), Banjarmasin (BDJ), Batam (BTH), Denpasar-Bali (DPS), Jakarta (CGK), Lombok (LOP), Medan Kuala Namu (KNO), Makassar (UPG), Manado (MDC), Padang (PDG), Palembang (PLM), Pekan Baru (PKU), Surabaya (SUB), Surakarta (Solo) (SOC), Tanjung Pinang (TNJ) en Yogyakarta (YIA). Het biedt een maximaal verblijf van 30 dagen, eenmaal verlengbaar. Echter, houders van Belgische tijdelijke paspoorten komen niet in aanmerking voor VOA bij aankomst. Voor het verkrijgen van een e-visum moet een aanvraag online worden ingediend via de officiële site: De officiële eVisa-website voor Indonesië. Dit visum kan verschillende duur hebben: 30 dagen, 60 dagen, 2 jaar of 5 jaar. De kosten variëren van 500.000 IDR (ongeveer 30 €) tot 15.000.000 IDR (900 €). Journalisten en onderzoekers moeten dit visum absoluut online verkrijgen vóór hun reis.

Belangrijke opmerking

Het is belangrijk op te merken dat onbetaalde stages en vrijwilligerswerk niet zijn toegestaan met een eVOA. Overtredingen van deze regel kunnen leiden tot sancties zoals gevangenisstraf, deportatie en een boete. Voor meer details, neem contact op met de Ambassade van de Republiek Indonesië in Brussel, België via de volgende website: kemlu.go.id.

Update: 09/02/2024

Vanaf 14 februari 2024 wordt er een belasting van 150.000 IDR (ongeveer 10 €) geheven op elke buitenlandse bezoeker. Deze wordt eenmalig per verblijf toegepast, ongeacht of u direct vanuit het buitenland of vanuit een andere Indonesische provincie arriveert.

Uitzonderingen op deze belasting zijn van toepassing op:

  • Houders van diplomatieke en officiële visa
  • Vervoerspersoneel
  • Houders van tijdelijke verblijfsvergunningen (KITAS) of permanente verblijfsvergunningen (KITAP)
  • Houders van familieherenigingsvisa
  • Houders van studentenvisa
  • Houders van Golden Visas of andere visa die ten minste 5 dagen voor aankomst vrijstelling hebben aangevraagd via het Love Bali-systeem

Reisadviezen

Bali: toeristenbelasting vanaf 14 februari 2024

Voor meer informatie over deze belasting, raadpleeg Love Bali.

Verplichte registratie van accommodatie

Als u in een particuliere accommodatie verblijft (niet in een hotel), moet u uw aanwezigheid melden bij het dichtstbijzijnde politiebureau. Bij niet-registratie kan een boete van 5 miljoen IDR (300 €) worden opgelegd. Hotels registreren automatisch.

Rijbewijs

Het is noodzakelijk om een internationaal of Indonesisch rijbewijs te hebben.

Betaalmethoden

De lokale valuta is de Indonesische rupiah (IDR). Voor de wisselkoers, klik hier. Creditcards worden algemeen geaccepteerd in hotels en winkelcentra. Indonesië heeft een uitgebreid netwerk van geldautomaten (ATM). Als u naar afgelegen gebieden reist, zorg dan voor voldoende contant geld.

Reisverzekering

Zorg ervoor dat uw verzekering van uw mutualiteit adequaat de risico's van uw verblijf en activiteiten in Indonesië dekt. Een reisverzekering met volledige dekking is onmisbaar voor juridische, medische en repatriëringsbescherming.

Mobiele telefonie en communicatie

Belgische mobiele operators (Base, Orange en Proximus) hebben roamingovereenkomsten met de Indonesische operators Telkomsel, Indosat en XL. U kunt ook kiezen voor een lokale SIM-kaart op de internationale luchthaven tegen lagere kosten.

Consulaire bijstand

Bij problemen, neem contact op met uw familie, een vertegenwoordiger van uw reisbureau of de hotelmanager. De noodnummers in Indonesië zijn:

  • Politie: 110 / 112
  • Brandweer: 113
  • Ambulance: 118 / 119

Belgen kunnen ook hulp vragen bij de Belgische ambassades en ereconsulaten. Deze bijstand wordt uitgebreid als lokale autoriteiten of particuliere bedrijven geen oplossing kunnen bieden. Consulaire bijstand is niet meer nodig zodra de reiziger zijn reis zelfstandig kan voortzetten.

Houders van een dubbele Belgische en Indonesische nationaliteit moeten weten dat België geen consulaire bijstand kan verlenen wanneer zij zich in het land van hun andere nationaliteit bevinden.

In noodgevallen wordt humanitaire hulp verleend.

Voor optimale consulaire bijstand, registreer uw reisgegevens op Travellers Online.

Bron: officiële website van België Diplomatie - Indonesië - Inreis / Uitreis van 19/09/2024.

Al onze gidsen over visa per land