Heb ik een visum nodig voor Verenigde Arabische Emiraten? (Gids 2024)

Vind het juiste visum en solliciteer binnen enkele seconden:
Land van herkomst
BE
Bestemming
AE
Google Score
Google-score
4.9/5
gebaseerd op 749 beoordelingen
Voor uw toeristische reis naar Verenigde Arabische Emiraten heeft u geen visum nodig om het land binnen te komen.
Visumvrijstelling
Geen visum nodig voor deze bestemming als u een paspoort heeft.
Maximale verblijfsduur
90 dagen
Aantal inreizen
-

Neem een reisverzekering

Vergelijk de beste reisverzekeringen die beschikbaar zijn voor uw verblijf Verenigde Arabische Emiraten. Ontvang prijzen en garanties van de beste aanbiedingen en sluit direct online het meest geschikte aanbod af. Ontvang enkele momenten later uw verzekeringsbewijs in uw inbox.
Chapka
Chapka
Vanaf
17€
AVA Assurance
AVA Assurance
Vanaf
5€
Yupwego
Yupwego
Vanaf
9€
AXA
AXA
Vanaf
-€
De beste reisverzekeringstarieven in 2024

Verenigde Arabische Emiraten : VISUM & TOEGANGSFORMALITEITEN

Reisdocumenten

Een paspoort met een minimale geldigheid van 6 maanden bij binnenkomst in combinatie met een retourticket (retourvlucht). Visum bij aankomst. Paspoorten (Belgische) waarin de dag en maand van geboorte onbekend zijn en weergegeven worden als XX XX worden niet geaccepteerd voor reizen naar de VAE. De toegang tot het vliegtuig en het visum worden geweigerd. Voor meer informatie: MOFAIC UAE, VAE, VAE Ambassade.

Reisadviezen

Rijbewijs

In Abu Dhabi en Dubai vereisen sommige autoverhuurbedrijven een internationaal rijbewijs. Alleen inwoners kunnen hun Belgische rijbewijs omwisselen voor een lokaal rijbewijs. Bij het huren van een voertuig is een creditcard altijd vereist, zelfs als alles van tevoren is betaald. Contante borg wordt niet meer geaccepteerd.

Valutatransport - nieuwe regel

Sinds 1 juni 2011 moeten reizigers met 100.000 AED of meer, of het equivalent in een andere valuta of in de vorm van cheques, dit bedrag bij aankomst aan de autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten melden. Overtredingen van deze regel kunnen resulteren in boetes en/of inbeslagname van het bedrag. In april 2019 was 100.000 AED ongeveer gelijk aan 23.300 €.

Betaalmethoden

Bij verlies, diefstal of fraude met een Belgische bank- of creditcard, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170). De lokale valuta is de Dirham (AED); raadpleeg uw bank of wisselkantoor voor de wisselkoers. Wisselkantoren accepteren buitenlandse valuta en creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Er zijn tal van geldautomaten (ATM) waar creditcards kunnen worden gebruikt voor opnames tegen beperkte kosten.

Reisverzekering

Het is essentieel om een reisverzekering af te sluiten. Controleer of de verzekering van uw ziekenfonds voldoende dekking biedt voor de risico's van uw bestemming en uw reisstijl. Let op dat deze verzekering na 3 maanden verloopt. Een adequate reisverzekering met volledige dekking (juridische bijstand, medische zorg en repatriëring) is essentieel. Ziekenhuizen vragen doorgaans om een vooruitbetaling voordat medische behandelingen worden uitgevoerd.

GSM en communicatiefaciliteiten

De kwaliteit van de communicatie is uitstekend. Roamingkosten kunnen echter bijzonder hoog zijn als u een Belgisch nummer gebruikt.

Consulaire bijstand

In geval van ernstige onvoorziene problemen in het buitenland kunnen Belgische burgers contact opnemen met de ambassade en de consulaten van België. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten die geen hulp van de lokale autoriteiten of particuliere dienstverleners (zoals banken of verzekeringen) hebben gekregen en die contact moeten opnemen met een Belgische diplomatieke vertegenwoordiging. Deze bijstand stopt zodra de reizigers hun reis zelfstandig kunnen voortzetten.

Personen met de dubbele nationaliteit, Belgisch en Emirati, moeten weten dat de Belgische autoriteiten geen consulaire bijstand kunnen verlenen als zij zich op het grondgebied van hun andere nationaliteit bevinden.

Humanitaire hulp wordt, voor zover mogelijk, verleend in geval van een humanitaire noodsituatie, in overeenstemming met de geldende internationale verdragen. Om de consulaire bijstand zo goed mogelijk te organiseren, raden we aan om u te registreren op Travellers Online.

Links

Voor meer informatie en nuttige adviezen over consulaire bijstand, reizen met dieren of uw voertuig, verzekeringen, gezondheid, douaneformaliteiten en reisbureaus, raadpleeg de brochure "Een gewaarschuwde reiziger".

Bron: officiële website van België Diplomatie - Verenigde Arabische Emiraten - Inreis / Uitreis van 17/09/2024.

Al onze gidsen over visa per land