Heb ik een visum nodig voor Saoedi-Arabië? (Gids 2024)

Vind het juiste visum en solliciteer binnen enkele seconden:
Land van herkomst
BE
Bestemming
SA
Google Score
Google-score
4.9/5
gebaseerd op 749 beoordelingen
Voor uw toeristische reis naar Saoedi-Arabië heeft u een van de volgende visa nodig, afhankelijk van uw situatie om het land binnen te komen:
eVisa
Geen visum nodig voor deze bestemming als u een paspoort heeft.
Maximale verblijfsduur
90 dagen
Aantal inreizen
Meervoudig
Visa bij aankomst
NC
Met mogelijke servicekosten
Niet online beschikbaar
Maximale verblijfsduur
90 dagen
Reisverzekering
Aanbevolen

Neem een reisverzekering

Vergelijk de beste reisverzekeringen die beschikbaar zijn voor uw verblijf Saoedi-Arabië. Ontvang prijzen en garanties van de beste aanbiedingen en sluit direct online het meest geschikte aanbod af. Ontvang enkele momenten later uw verzekeringsbewijs in uw inbox.
Chapka
Chapka
Vanaf
17€
AVA Assurance
AVA Assurance
Vanaf
5€
Yupwego
Yupwego
Vanaf
9€
AXA
AXA
Vanaf
-€
De beste reisverzekeringstarieven in 2024

Saoedi-Arabië : VISUM & TOEGANGSFORMALITEITEN

Reisdocumenten

Geldigheid van het paspoort en online visumaanvraag

Uw paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn. U kunt een e-visum online aanvragen via de website visa.visitsaudi.com.

Aanvullende adviezen:

Alle vereiste reisdocumenten zijn vermeld in de betreffende sectie op deze website.

Met de mogelijkheid om een visum online of bij aankomst te verkrijgen, zijn de tarieven en voorwaarden veranderd: een visum voor een enkele of meerdere binnenkomsten kost 440 SAR (inclusief verzekering en belastingen) en is maximaal 90 dagen geldig in een jaar.

In september 2019 werden het e-visum en het visum bij aankomst in Saoedi-Arabië geïntroduceerd voor 49 landen, waaronder België. Raadpleeg de procedures op Visa Saudi.

Wij raden u ook aan om de website met richtlijnen voor overtredingen te raadplegen.

Wij vestigen uw aandacht op de volgende verschillen met betrekking tot het e-visum:

  • Religieus toerisme moet idealiter worden georganiseerd door reisbureaus. De visa zullen door deze bureaus worden afgegeven;
  • Voor zakenreizen blijven de visumaanvraagregels via de Saoedische ambassades van kracht;
  • Alleen toerisme kan profiteren van de procedure van het e-visum en het visum bij aankomst.

Reisadviezen

Documenten, valuta, communicatie

Rijbewijs

Een internationaal rijbewijs is vereist om in Saoedi-Arabië te rijden. Zodra de bewoners een iqama of verblijfskaart hebben, wordt het internationale rijbewijs niet meer geaccepteerd en moet een Saoedisch rijbewijs worden aangevraagd.

Betalingsmethoden

Betalingen in contanten (alleen in Saoedische Rial), creditcards. In geval van verlies, diefstal of fraude met een Belgische bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170).

Reisverzekering

Hoewel de verzekering in de prijs van het visum is inbegrepen, is het aan te raden bij uw mutualiteit of verzekeringsmaatschappij na te gaan of Saoedi-Arabië is gedekt. Indien dit niet het geval is, kan het verstandig zijn een aanvullende verzekering af te sluiten, aangezien de ziekenhuis kosten in Saoedi-Arabië zeer hoog kunnen zijn.

Mobiele telefoon en communicatie

Roaming met België is mogelijk. De roamingkosten voor een Belgisch abonnement kunnen echter zeer hoog zijn. Bij aankomst op de luchthaven is het mogelijk een SIM-kaart te kopen door je paspoort te tonen.

Consulaire bijstand

In geval van ernstige problemen in het buitenland kunnen Belgen hulp vragen aan de Belgische ambassade en consulaten. Consulaire bijstand wordt verleend aan Belgische staatsburgers die geen hulp hebben kunnen krijgen van lokale autoriteiten (politie) of particuliere bedrijven (bank, verzekeraar). Deze bijstand eindigt zodra de reizigers hun reis op eigen kracht kunnen voortzetten.

Personen met de dubbele Belgische en Saoedische nationaliteit moeten zich ervan bewust zijn dat de Belgische autoriteiten niet in hun voordeel kunnen optreden wanneer zij zich in Saoedi-Arabië bevinden.

Humanitaire hulp, in overeenstemming met internationale verdragen, zal indien mogelijk worden verleend in geval van een humanitaire noodsituatie.

Verlies van reisdocumenten

Wees voorzichtig met uw reis- en identiteitsdocumenten, vooral tijdens de Hajj en religieuze toeristische reizen. Als u herhaaldelijk verlies, diefstal of beschadiging van uw paspoorten meldt, kan de Belgische staat beperkingen opleggen.

In geval van verlies of diefstal van uw paspoort zullen we:

  • Uw identiteit bevestigen met identificatiedocumenten;
    • Alleen de houder van het paspoort (of de ouder/voogd voor kinderen) kan het verlies of de diefstal melden.
  • Vragen stellen over de omstandigheden van het verlies of de diefstal;
  • Uw paspoort annuleren;
  • Wetshandhavingsinstanties en grensdiensten informeren om het gebruik van het paspoort te voorkomen.

Eenmaal gemeld, is uw verloren of gestolen paspoort niet meer geldig en kan het niet worden gebruikt, zelfs als het wordt teruggevonden. Dit is bedoeld om frauduleus gebruik te voorkomen. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor problemen aan de grens als u probeert een als verloren of gestolen gemeld paspoort te gebruiken.

Om uw verloren paspoort onmiddellijk te vernieuwen, doe een verliesmelding bij de lokale politie en voeg deze verklaring bij de aanvraag voor een tijdelijk paspoort.

Links

In de sectie Een geïnformeerde reiziger vindt u andere nuttige adviezen en informatie over consulaire bijstand, reizen met huisdieren, reizen per auto, verzekeringen, gezondheid, douaneformaliteiten, reisbureaus, enz.

Bron: officiële website van België Diplomatie - Saoedi-Arabië - Inreis / Uitreis van 17/09/2024.

Al onze gidsen over visa per land