Heb ik een visum nodig voor Chili? (Gids 2024)

Vind het juiste visum en solliciteer binnen enkele seconden:
Land van herkomst
BE
Bestemming
CL
Google Score
Google-score
4.9/5
gebaseerd op 749 beoordelingen
Voor uw toeristische reis naar Chili heeft u geen visum nodig om het land binnen te komen.
Visumvrijstelling
Geen visum nodig voor deze bestemming als u een paspoort heeft.
Maximale verblijfsduur
90 dagen
Aantal inreizen
-

Neem een reisverzekering

Vergelijk de beste reisverzekeringen die beschikbaar zijn voor uw verblijf Chili. Ontvang prijzen en garanties van de beste aanbiedingen en sluit direct online het meest geschikte aanbod af. Ontvang enkele momenten later uw verzekeringsbewijs in uw inbox.
Chapka
Chapka
Vanaf
17€
AVA Assurance
AVA Assurance
Vanaf
5€
Yupwego
Yupwego
Vanaf
9€
AXA
AXA
Vanaf
-€
De beste reisverzekeringstarieven in 2024

Chili : VISUM & TOEGANGSFORMALITEITEN

Reisdocumenten

Geldigheid van het Paspoort

Een geldig paspoort is vereist om te reizen. Online Aankomstverklaring Vul de online aankomstverklaring in op Aankomstverklaring voordat u aankomt. Toon deze verklaring bij aankomst op uw smartphone. Voor meer informatie, raadpleeg de volgende links: Visuminformatie voor binnenkomst in het land, Visumlijst en tarieven, en Bezoekersverblijven en toeristencategorieën.

Verblijfvoorwaarden voor Belgen

Belgen die naar Chili reizen, moeten een geldig paspoort hebben voor de duur van hun verblijf. Er is geen visum vereist voor toeristische verblijven van maximaal 90 dagen. Voor langdurige verblijven in Chili is het essentieel om de procedures te volgen bij het consulaat van Chili in Brussel vóór vertrek, in overeenstemming met de nieuwe migratiewet (februari 2022). Neem contact op met het consulaat van Chili in Brussel voor informatie over visa (aanvragen, verlengingen, enz.).

Reisadviezen

Bij aankomst in Chili plaatst de PDI (Chileense politie) een document dat op een kassabon lijkt in uw paspoort. Verlies dit niet! Het is het officiële bewijs van uw binnenkomst in het land en het zal bij vertrek worden gevraagd. Bewaar het zorgvuldig. In geval van verlies kan een gratis duplicaat worden aangevraagd, maar alleen als u Chili via een landgrens verlaat. Dit is echter niet nodig als u via een internationale luchthaven vertrekt. Voor meer informatie, raadpleeg deze site.

Belgische reizigers die via de Verenigde Staten reizen, moeten weten dat in geval van verlies of diefstal van hun Belgische paspoort het nodig kan zijn een nieuw vliegticket te kopen voor een alternatief reisschema. Het door de Belgische ambassade verstrekte voorlopige document is namelijk niet machineleesbaar en maakt transit via de Verenigde Staten onmogelijk. Het wordt aanbevolen dit te verifiëren bij het reisbureau of de luchtvaartmaatschappij vóór aankoop van het ticket, en een passende reisverzekering af te sluiten.

Rijbewijs

Voor toeristen is een geldig Belgisch of internationaal rijbewijs noodzakelijk om een auto te rijden of te huren. In Chili wonende personen moeten een Chileens rijbewijs verkrijgen bij hun gemeente door hun Belgisch rijbewijs, een diploma van secundair of hoger onderwijs en een examen voor te leggen.

Betaalmethoden

Betalingen worden gedaan in Chileense peso's (CLP) en deze valuta is beschikbaar bij geldautomaten en wisselkantoren in steden en toeristische locaties. Ze accepteren zowel euro's als Amerikaanse dollars (USD). De dagelijkse wisselkoers varieert en kan worden geraadpleegd op de website van de Centrale Bank van Chili of XE.

Sommige internationale hotels accepteren betalingen in USD van niet-ingezetenen.

Het is mogelijk Chileense peso's op te nemen met Belgische bank- en creditcards bij de meeste geldautomaten. Problemen zijn gemeld met internationale kaarten met beveiligingschips, zowel voor opnames als betalingen in winkels. Het wordt aanbevolen dit punt te verifiëren bij uw bank in België vóór vertrek.

In geval van verlies, diefstal of fraude met een Belgische bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop op 0032 78 170 170.

Reisverzekering

Controleer bij uw mutualiteit of uw verzekering voldoende dekking biedt voor de risico's van uw bestemming en uw manier van reizen. Merk op dat deze verzekering na drie maanden verloopt. Het is noodzakelijk een volledige reisverzekering te hebben (medische dekking, repatriëring en eventueel reisbijstand).

GSM en communicatie

Belgen die alleen reizen of naar afgelegen gebieden zouden een mobiele telefoon moeten meenemen die in Chili is gekocht of een triband-model met geactiveerde roamingfunctie bij een Chileense operator. Vanwege de geografie van Chili kan dekking echter niet volledig worden gegarandeerd, hoewel deze is verbeterd.

Huisdieren

Belgen die met hun huisdier naar Chili willen reizen, moeten vooraf informatie inwinnen bij de Chileense ambassade in Brussel.

Consulaire bijstand

In geval van ernstige problemen of incidenten in Chili kunnen Belgen hulp vragen bij de Belgische ambassade in Santiago of het ereconsulaat in de regio. Deze bijstand wordt verleend wanneer lokale autoriteiten of particuliere diensten niet kunnen helpen, en eindigt zodra de reizigers zelfstandig verder kunnen.

Belgen met een dubbele nationaliteit (Belgisch en Chileens) moeten weten dat Belgische consulaire bijstand niet kan worden ingeroepen wanneer zij in Chili zijn.

In geval van een humanitaire noodsituatie zal, indien mogelijk, hulp worden geboden volgens de internationale verdragen.

Voor een betere organisatie van consulaire bijstand, registreer uw reis via Travellers Online.

Bron: officiële website van België Diplomatie - Chili - Inreis / Uitreis van 17/09/2024.

Al onze gidsen over visa per land