Heb ik een visum nodig voor Canada? (Gids 2024)

Vind het juiste visum en solliciteer binnen enkele seconden:
Land van herkomst
BE
Bestemming
CA
Google Score
Google-score
4.9/5
gebaseerd op 749 beoordelingen
Voor uw toeristische reis naar Canada heeft u geen visum nodig om het land binnen te komen.
eTA
Geen visum nodig voor deze bestemming als u een paspoort heeft.
Maximale verblijfsduur
180 dagen
Aantal inreizen
Meervoudig

Neem een reisverzekering

Vergelijk de beste reisverzekeringen die beschikbaar zijn voor uw verblijf Canada. Ontvang prijzen en garanties van de beste aanbiedingen en sluit direct online het meest geschikte aanbod af. Ontvang enkele momenten later uw verzekeringsbewijs in uw inbox.
Chapka
Chapka
Vanaf
17€
AVA Assurance
AVA Assurance
Vanaf
5€
Yupwego
Yupwego
Vanaf
9€
AXA
AXA
Vanaf
-€
De beste reisverzekeringstarieven in 2024

Canada : VISUM & TOEGANGSFORMALITEITEN

Reisdocumenten

Paspoort en elektronische reisvergunning (eTA)

Een geldig paspoort is noodzakelijk. Het is noodzakelijk om een elektronische reisvergunning (eTA) te verkrijgen om per vliegtuig te reizen, en dit van tevoren via de volgende website: eService - Immigratie, Vluchtelingen en Burgerschap. Voor een binnenkomst over land of zee is een eTA niet vereist. Deze vergunning is 5 jaar geldig, tenzij uw paspoort eerder verloopt, en kan voor meerdere reizen worden gebruikt. Om een eTA aan te vragen, heeft u uw paspoort, een creditcard om de kosten van 7 CAD te betalen, en een geldig e-mailadres nodig. Het is belangrijk op te merken dat als u ook de Canadese nationaliteit (dubbele nationaliteit) heeft, het verplicht is om uw Canadese paspoort te gebruiken. Voor meer informatie, raadpleeg de officiële Canadese website voor internationale reizen.

Vereiste formaliteiten voor reizen naar Canada :

Voor een toeristische of zakenreis Reizigers naar Canada moeten een geldig paspoort hebben. Voor Belgen wordt aanbevolen dat het paspoort minstens 6 maanden geldig is na vertrek uit Canada. Als het paspoort bijna verloopt, is het beter om het vóór vertrek te vernieuwen om ongemakken te voorkomen. Belgische burgers hebben geen visum nodig om Canada binnen te komen, maar moeten een elektronische reisvergunning (eTA) verkrijgen voordat ze vertrekken. Het wordt aanbevolen om de eTA van tevoren aan te vragen (minstens 72 uur voor vertrek) en een geprinte versie van de vergunning mee te nemen. De eTA kost 7 Canadese dollars. Pas op voor frauduleuze sites die tot 15 keer meer kunnen rekenen. De enige officiële site is die van Immigratie, Vluchtelingen en Burgerschap Canada. Voor een toeristisch of zakenverblijf, is de maximale verblijfsduur 6 maanden. Opmerking: 'zakenreis' verwijst naar activiteiten zonder lokale werkgelegenheid of vergoeding. Voor andere activiteiten, zoals vakantiewerk, au pair, stages, studie, onderzoek, programma's zoals 'International Experience Canada', is een werk- of studievergunning vereist voor Belgische burgers. Voor meer informatie en om de sites van de bevoegde Canadese autoriteiten te bezoeken, raadpleeg de pagina van onze Ambassade en Consulaten in Canada.

Reisadviezen

Rijbewijs
Automobilisten kunnen in Canada rijden met een internationaal rijbewijs en hun Belgische rijbewijs. In sommige provincies zoals Quebec en Ontario wordt het Belgische rijbewijs erkend als het in het Frans is. Controleer de verschillende lokale regelgeving.

Betaalmethoden
Canada heeft een uitgebreid netwerk van geldautomaten waar u geld kunt opnemen met een Belgische kaart, mits deze is geactiveerd voor gebruik in het buitenland (controleer dit bij uw bank). Visa, Mastercard en American Express worden algemeen geaccepteerd. In geval van verlies, diefstal of fraude, neem onmiddellijk contact op met Card Stop op 0032 78 170 170. De lokale munteenheid is de Canadese dollar (CAD). Raadpleeg uw bank voor de wisselkoersen.

Reisverzekering
Informeer vóór vertrek bij uw mutualiteit, verzekeringsmaatschappij of reisbureau. Controleer de dekking en geldigheid van uw verzekeringen. Verzekeringen zijn meestal geldig voor een verblijf van drie maanden; voor langere verblijven is vaak een verlenging mogelijk tegen een extra premie. Het is cruciaal om een verzekering af te sluiten voordat u vertrekt. Een medische reisverzekering met volledige dekking (medische zorg, repatriëring, juridische bijstand) is onmisbaar. Meer details hier.

GSM en communicatiefaciliteiten
Niet-Canadese mobiele telefoons werken mogelijk niet. Een telefoon met meerdere banden is vereist. De belangrijkste Canadese aanbieders zijn Bell Mobility, Rogers en Telus.

Elektriciteit
In Noord-Amerika wordt elektriciteit geleverd met een spanning van 120 volt (60Hz), met stopcontacten die anders zijn dan het Europese model.

Huisdieren
Om Canada binnen te komen met huisdieren is een geldige rabiësvaccinatie van minder dan 12 maanden vereist, evenals het vaccinatieboekje en een douaneverklaring.

Consulaire bijstand
In geval van ernstige problemen in Canada kunnen Belgen contact opnemen met het Consulaat-generaal in Montreal, de Ambassade in Ottawa, of de ereconsuls. De Belgische autoriteiten bieden hulp in noodgevallen wanneer alle andere lokale middelen zijn uitgeput. Deze hulp is echter niet van toepassing op houders van een dubbele Belgische en Canadese nationaliteit wanneer zij in Canada zijn. In geval van een humanitaire situatie zal hulp worden geboden volgens de internationale verdragen, indien mogelijk.

Bron: officiële website van België Diplomatie - Canada - Inreis / Uitreis van 16/09/2024.

Al onze gidsen over visa per land