Heb ik een visum nodig voor Barbados? (Gids 2024)

Vind het juiste visum en solliciteer binnen enkele seconden:
Land van herkomst
BE
Bestemming
BB
Google Score
Google-score
4.9/5
gebaseerd op 749 beoordelingen
Voor uw toeristische reis naar Barbados heeft u geen visum nodig om het land binnen te komen.
Visumvrijstelling
Geen visum nodig voor deze bestemming als u een paspoort heeft.
Maximale verblijfsduur
90 dagen
Aantal inreizen
-

Neem een reisverzekering

Vergelijk de beste reisverzekeringen die beschikbaar zijn voor uw verblijf Barbados. Ontvang prijzen en garanties van de beste aanbiedingen en sluit direct online het meest geschikte aanbod af. Ontvang enkele momenten later uw verzekeringsbewijs in uw inbox.
Chapka
Chapka
Vanaf
17€
AVA Assurance
AVA Assurance
Vanaf
5€
Yupwego
Yupwego
Vanaf
9€
AXA
AXA
Vanaf
-€
De beste reisverzekeringstarieven in 2024

Barbados : VISUM & TOEGANGSFORMALITEITEN

Reisdocumenten

Paspoort geldig voor de duur van het verblijf

Een geldig paspoort is vereist voor de gehele duur van het geplande verblijf.

Online formulier vóór aankomst

Voordat u het land betreedt, moeten reizigers een online formulier invullen, beschikbaar op de online douane- en immigratieportaal. Het wordt aanbevolen om dit formulier minstens 72 uur voor vertrek in te vullen. Voor meer informatie, raadpleeg de volgende site: Informatie over visa en inreisvoorwaarden naar Barbados.

Reisadviezen

Gele koorts

Afhankelijk van uw land van herkomst moet u mogelijk een vaccinatieboekje overleggen waaruit blijkt dat u bent ingeënt tegen gele koorts om Barbados binnen te komen. De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor reizigers ouder dan één jaar die afkomstig zijn uit landen waar een risico op overdracht bestaat. Dit omvat luchthaventransits, tussenstops van meer dan 12 uur of een verblijf in risicogebieden. Het vaccin moet ten minste tien dagen voor aankomst worden ontvangen. Raadpleeg de lijst van landen met betrekking tot de vaccinatie tegen gele koorts op de WHO-website (alleen in het Engels).

Rijbewijs

Om een auto te huren, is een tijdelijk rijbewijs, een 'visitor’s permit', tegen betaling nodig. Meer informatie op de website van de regering van Barbados.

Betalingsmethoden

Bij verlies, diefstal of fraude met een Belgische bank- of creditcard, neem onmiddellijk contact op met Card Stop op 0032 78 170 170.

De lokale valuta is de Barbadiaanse dollar. Informeer bij uw bank of wisselkantoor naar de wisselkoers. Het is niet mogelijk om Barbadiaanse dollars in België te verkrijgen; het is aan te raden Amerikaanse dollars mee te nemen, die bruikbaar of inwisselbaar zijn ter plaatse. Creditcards worden overal geaccepteerd.

Reisverzekering

Controleer of uw mutualiteit voldoende dekking biedt voor de risico's van uw bestemming en manier van reizen. Houd er rekening mee dat deze dekking na 3 maanden vervalt. Een aangepaste en volledige reisverzekering is essentieel, inclusief juridische bijstand, medische zorg en repatriëring.

GSM en communicatiefaciliteiten

Barbados heeft goede telefoon-, fax- en internetverbindingen. Controleer bij uw operator in België voor GSM-diensten.

Huisdieren

Huisdieren afkomstig uit België moeten 6 maanden in quarantaine in het Verenigd Koninkrijk doorbrengen. Daarna kan een importvergunning worden verkregen bij de Chief Veterinary Officer in Barbados.

Consulaire bijstand

In geval van onverwachte ernstige problemen in het buitenland kunnen Belgen een beroep doen op de Belgische ambassades en consulaten. Consulaire bijstand wordt verleend aan degenen die geen hulp hebben kunnen krijgen van lokale autoriteiten of particuliere diensten en alleen een beroep kunnen doen op een Belgische vertegenwoordiging. Deze hulp stopt zodra de reizigers hun reis zelfstandig kunnen voortzetten.

Humanitaire hulp, in overeenstemming met internationale verdragen, is ook mogelijk in noodsituaties.

België heeft geen ambassade in Barbados, maar wel een ereconsul, mevrouw Jennifer FIELD, bereikbaar op (+1246) 826 1517. Fax: (+1246) 435 6433. E-mail: [email protected].

Bron: officiële website van België Diplomatie - Barbados - Inreis / Uitreis van 17/09/2024.

Al onze gidsen over visa per land