Heb ik een visum nodig voor Bahama's? (Gids 2024)

Vind het juiste visum en solliciteer binnen enkele seconden:
Land van herkomst
BE
Bestemming
BS
Google Score
Google-score
4.9/5
gebaseerd op 749 beoordelingen
Voor uw toeristische reis naar Bahama’s heeft u het volgende visum nodig om het land binnen te komen:
Visumvrijstelling
43 USD
Met mogelijke servicekosten
Niet online beschikbaar
Maximale verblijfsduur
240 dagen
Aantal inreizen
-
Geldigheidsduur
-
Reisverzekering
Aanbevolen

Neem een reisverzekering

Vergelijk de beste reisverzekeringen die beschikbaar zijn voor uw verblijf Bahama’s. Ontvang prijzen en garanties van de beste aanbiedingen en sluit direct online het meest geschikte aanbod af. Ontvang enkele momenten later uw verzekeringsbewijs in uw inbox.
Chapka
Chapka
Vanaf
17€
AVA Assurance
AVA Assurance
Vanaf
5€
Yupwego
Yupwego
Vanaf
9€
AXA
AXA
Vanaf
-€
De beste reisverzekeringstarieven in 2024

Bahama’s : VISUM & TOEGANGSFORMALITEITEN

Reisdocumenten

Geldigheid van het paspoort

Het is essentieel om een paspoort te hebben dat geldig is tot zes maanden na de vertrekdatum. Voor meer details, raadpleeg deze link: Informatie over paspoortvereisten

Inreisvoorwaarden voor Belgen

Belgische burgers die naar de Bahama's reizen, moeten een paspoort hebben dat minimaal zes maanden na de terugreisdatum geldig is. Een visum is niet vereist voor een verblijf van minder dan 8 maanden. Voor een langer verblijf moet een bewijs van de vertrekdatum bij aankomst bij de immigratiedienst worden getoond.

Reisadviezen

Consulaire bijstand

Op de Bahama’s is de consulaire bijstand beperkt. De regio wordt beheerd door de Belgische ambassade in Washington DC (USA). België heeft een vertegenwoordiging in Nassau via een ereconsul die telefonisch of per e-mail bereikbaar is (gegevens beschikbaar op de website van de Belgische ambassade in Washington DC, sectie "Ambassades en Consulaten").

Alle Belgen die naar de Bahama’s reizen, worden verzocht zich te registreren op Travellers Online.

In geval van ernstige en onverwachte omstandigheden in het buitenland kunnen Belgen een beroep doen op de Belgische ambassade en consulaten. Consulaire bijstand wordt verleend aan landgenoten na uitputting van alle andere lokale opties (politie, banken, verzekeringen) en die een beroep moeten doen op een Belgische vertegenwoordiging om hun reis voort te zetten.

Burgers met een dubbele Belgisch-Bahamese nationaliteit moeten zich ervan bewust zijn dat de Belgische autoriteiten geen consulaire bijstand kunnen bieden wanneer zij in het land van hun tweede nationaliteit verblijven.

Rijbewijs

Om op de Bahama’s te rijden, moet u een Belgisch rijbewijs en een internationaal rijbewijs hebben. Zorg ervoor dat u deze documenten altijd bij u hebt als u rijdt.

U kunt een internationaal rijbewijs verkrijgen bij uw gemeentebestuur. Controleer bij uw verhuurbedrijf de minimumleeftijdsvereisten, aangezien deze kunnen variëren afhankelijk van het bedrijf.

Betalingsmethoden

De lokale valuta is de Bahamaanse dollar (B$1), gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Hun waarden zijn identiek en beide valuta's kunnen automatisch worden gebruikt op de Bahama’s. Er zijn geen beperkingen op contant geld, verhandelbare goederen of juwelen/edelstenen die u kunt vervoeren, maar alle bezittingen moeten bij de douane worden aangegeven vanaf een waarde van 10.000 B$ (USD).

Creditcards worden algemeen geaccepteerd. Bij verlies, diefstal of fraude van een Belgische bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 78 170 170).

Voor degenen die via de Verenigde Staten reizen, zorg ervoor dat uw creditcard geactiveerd is voor transacties in de VS. Als dit niet het geval is, zijn bewerkingen waarvoor een pincode nodig is onmogelijk (bijvoorbeeld geldopnames).

Het is gebruikelijk om een fooi van 15% te geven voor diensten verleend door bars, taxi’s, enz. In restaurants is een fooi van 15% vaak inbegrepen in de rekening.

Reisverzekering

Controleer of de verzekering van uw ziekteverzekeringsfonds voldoende dekking biedt voor de risico's van uw bestemming en manier van reizen. Houd er rekening mee dat de meeste verzekeringen na drie maanden verblijf niet meer geldig zijn. Het wordt sterk aangeraden een volledige reisverzekering af te sluiten, inclusief reisbijstand, repatriëring en juridische bijstand.

GSM en communicatiemiddelen

Telefoonkaarten voor internationale gesprekken kunnen ter plaatse worden gekocht. Communicatie kan beperkt zijn in afgelegen gebieden.

Elektriciteit

De elektriciteit op de Bahama’s is 110 volt zoals in de Verenigde Staten (220v in België). Neem elektrische adapters mee, want ze kunnen ter plaatse moeilijk te vinden zijn.

Huisdieren

Neem contact op met uw luchtvaartmaatschappij om het transport van uw huisdieren te regelen en om informatie te krijgen over de geldende regelgeving.

Bron: officiële website van België Diplomatie - Bahama’s - Inreis / Uitreis van 16/09/2024.

Al onze gidsen over visa per land