[Kaart] Covid-19-reisverzekering deze zomer nog verplicht in 43 landen wereldwijd

De pandemie heeft nu al 2 jaar gevolgen voor België, haar economie en haar consumptiepatroon. In de reissector heeft ze de verzekeringsmaatschappijen gedwongen zich te reorganiseren door haar reis verzekeringsproducten aan te passen.

Om de Belgische reizigers het leven makkelijker te maken nu de zomer voor de deur staat, heeft HelloSafe een interactieve kaart opgesteld met de 43 landen en gebieden waar een reisverzekering in juni 2022 nog verplicht is.

De belangrijkste gegevens van deze studie

Bijna 22% van de landen wereldwijd eist een reisverzekering bij het binnentreden van hun grondgebied

Vanwege de kost die een dekking van Covid kan vertegenwoordigen, eisen vele landen wereldwijd nog steeds een bewijs van de reisverzekering die deze ziekte dekt om hun grondgebied binnen te komen. Dat is om ervoor te zorgen dat elke vreemdeling die het land binnkomt, in staat is om een eventuele ter plaatse ontvangen behandeling te betalen.

Een update voorstellen.

In 43 landen wereldwijd is dit soort verzekering dus nog steeds verplicht. Deze beleidskeuzes kunnen dus nog een impact op het toerisme hebben in deze bestemmingen tijdens het zomerseizoen van 2022. Deze kaart is bijgewerkt op het moment van publicatie (9 juni 2022).

Een stijging van 26,5% van de landen en gebieden die in 6 maand tijd hebben gevraagd om deze verzekering te verplichten

In janvier 2022, telden we 34 landen die deze Covid-19-reisverzekering eisten bij het betreden van hun grenzen. Zes maand later zijn het er reeds 43, dus een stijging met 26,5% van het aantal landen dat een reisverzekering eist in deze tijdsspanne.

EuropaAfrikaAmerika (Noord)Amerika (Zuid)Azië
Rusland, San Marino, OekraïneAlgerije, Benin, Kaapverdië, Djibouti, Kenia, Mauritius (land), Mozambique, Namibië, Seychellen, TogoBahamas, Belize, Costa Rica, Cuba, El Salvador, Guatemala, St. Martin, Turks- en CaicoseilandenArgentinië, Aruba, Bolivia, Chili, Ecuador (land), ParaguayChina, Israël, Jordanië, Laos, Maleisië, Maldiven, Mongolië, Nepal, Oman, Pakistan, Filipijnen, Saudi-Arabië, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam
Lijst van 43 landen en gebieden waar een Covid-19-reisverzekering verplicht is voor hun bezoekers, per continent (op 9 juni 2022)

We stellen met name vast dat één derde van de Aziatische landen deel uitmaakt van deze lijst waaronder enkele zeer toeristische landen zoals, Thaïland, Maleisië en de Malediven.

Goed om weten

De voorwaarden zijn niet dezelfde van land tot land, maar over het algemeen wordt vereist dat men een verzekering heeft met “Covid-19- dekking” om het land van bestemming binnen te komen.

De verplichting om een reisverzekering af te sluiten, toegepast in 33% van de landen in het Aziatische continent

Vóór de pandemie was het in de meeste landen van de wereld mogelijk om zonder reisverzekering te reizen, maar nu is het bijna in 22% van de landen van de wereld vereist, in het bijzonder in Azië en in Amerika.

In feite is Azië het continent met het hoogste percentage landen dat een reisverzekering verplicht bij het binnenkomen van hun grondgebied, met bijna 33,33% van de landen van dit continent waarin deze maatregel nog in voege is in juni 2022, vóór Amerika (24,56%). Daarentegen is de verplichting van een reisverzekering in Europa vrijwel onbestaand.

Wat zijn de reisbeperkingen voor de Belgen deze zomer?

De zomervakantie staat voor de deur, maar welke beperkingen legt de Belgische regering momenteel op bij het binnenkomen en verlaten van het grondgebied?

Op reis vertrekken vanuit BelgiëVan een reis terugkomen naar België
Kijk de maatregelen na die van kracht zijn in het land van bestemming.
Registreer uw reis op de website TravellersOnline om hulp te krijgen in het buitenland indien nodig.
Vraag op voorhand een COVID-certificaat, want dat is in veel landen nog steeds verplicht.
Geen inreisbeperkingen voor de Belgen.
Lijst van reisadviezen en beperkingen voor het binnenkomen en verlaten van België (juni 2022)
Bron: info-coronavirus.be

Voor het eerst sinds het begin van de pandemie heeft de regering de reisbeperkingen voor de Belgen sterk verlicht, deze zijn nu bijna onbestaand. Voor het zomerseizoen van dit jaar kan dan ook een groot aantal internationale reizigers worden verwacht.


Onze werkwijze

Naast haar deskundige redactie lijn over verzekeringen en financiële producten biedt HelloSafe bredere onderwerpen met betrekking tot de algemene consumptie in België en wereldwijd. Het doel is om een aantal ingewikkelde onderwerpen voor de consumenten te ontcijferen en de meest recente informatie hierover  toegankelijk te maken voor iedereen.

HelloSafe heeft dit onderzoek uitgevoerd om de gezondheidsbeperkingen  voor reisverzekeringen, die momenteel in elk land van kracht zijn, onder de aandacht te brengen. De interactieve kaart is gebaseerd op openbare informatie die in juni 2022 op de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken is gepubliceerd. De gegevens over de reisvoorwaarden van en naar België zijn afkomstig van publieke en particuliere websites zoals, info-coronavirus.be - zij vervangen de overheidsinformatie niet.

Over HelloSafe België

HelloSafe België is een verzekeringsmakelaar met als doel een revolutie op de markt te ontketenen door het Belgische publiek toegang te geven tot de best mogelijke aanbiedingen in een mum van tijd. De groep HelloSafe wordt gefinancierd door Blue, een risico kapitaalbedrijf in verzekeringstechnologieën. Blue ondersteunt reeds Coover en, stel mij gerust,, twee Franse leiders op het gebied van verzekeringsvergelijking. In feite helpen deze twee platformen elk jaar meer dan 10 miljoen Fransen bij het kiezen van een verzekering. Het unieke vergelijkingsplatform ontwikkeld door HelloSafe geeft toegang tot honderden verzekeringsoffertes zonder dat de bezoeker een telefoonnummer of e-mail hoeft achter te laten. Dit instrument is het resultaat van vier jaar hard werk en wordt nu ingevoerd in het VK, Canada, Spanje, Mexico en Marokko.

Om toegang te krijgen tot alle nieuws en publicaties van Hellosafe.be, klik hier.

Voor al uw aanvragen, gelieve volgende persoon te contacteren:

img 5664

Astrid Roussel
Verantwoordelijke Persrelaties en Communicatie voor HelloSafe België

Een expert zal antwoord geven
Uw naam is verplicht
De inhoud van de reactie is vereist.