[Kaart] Covid-19-reisverzekering deze zomer nog verplicht in 43 landen wereldwijd

De pandemie heeft nu al 2 jaar gevolgen voor België, haar economie en haar consumptiepatroon. In de reissector heeft ze de verzekeringsmaatschappijen gedwongen zich te reorganiseren door haar reis verzekeringsproducten aan te passen. Om de Belgische reizigers het leven makkelijker te maken nu de zomer voor de deur staat, heeft HelloSafe een interactieve kaart opgesteld met de 43 landen en gebieden waar een reisverzekering in juni 2022 nog verplicht is.

  • In juni 2022 eisen nog 43 landen en gebieden wereldwijd de Covid-19-reisverzekering aan hun grensovergangen.
  • Het aantal landen waar men een reisverzekering verplicht, is in 6 maanden tijd met bijna +26.5% gestegen.
  • Eén derde van de Aziatische landen eist een bewijs van reisverzekering bij het betreden van hun grondgebied.
  • In totaal eist bijna 22% van de landen wereldwijd een bewijs van reisverzekering bij het betreden van hun grondgebied.

Bijna 22% van de landen wereldwijd eist een reisverzekering bij het binnentreden van hun grondgebied

Vanwege de kost die een dekking van Covid kan vertegenwoordigen, eisen vele landen wereldwijd nog steeds een bewijs van de reisverzekering die deze ziekte dekt om hun grondgebied binnen te komen. Dat is om ervoor te zorgen dat elke vreemdeling die het land binnkomt, in staat is om een eventuele ter plaatse ontvangen behandeling te betalen.

Een update voorstellen.

In 43 landen wereldwijd is dit soort verzekering dus nog steeds verplicht. Deze beleidskeuzes kunnen dus nog een impact op het toerisme hebben in deze bestemmingen tijdens het zomerseizoen van 2022. Deze kaart is bijgewerkt op het moment van publicatie (9 juni 2022).

Een stijging van 26,5% van de landen en gebieden die in 6 maand tijd hebben gevraagd om deze verzekering te verplichten

In janvier 2022, telden we 34 landen die deze Covid-19-reisverzekering eisten bij het betreden van hun grenzen. Zes maand later zijn het er reeds 43, dus een stijging met 26,5% van het aantal landen dat een reisverzekering eist in deze tijdsspanne.

ContinentLand
Europa
Rusland, San Marino, Oekraïne
Afrika
Algerije, Benin, Kaapverdië, Djibouti, Kenia, Mauritius (land), Mozambique, Namibië, Seychellen, Togo
Amerika (Noord)
Bahamas, Belize, Costa Rica, Cuba, El Salvador, Guatemala, St. Martin, Turks- en Caicoseilanden
Amerika (Zuid)
Argentinië, Aruba, Bolivia, Chili, Ecuador (land), Paraguay
Azië
China, Israël, Jordanië, Laos, Maleisië, Maldiven, Mongolië, Nepal, Oman, Pakistan, Filipijnen, Saudi-Arabië, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam
Lijst van 43 landen en gebieden waar een Covid-19-reisverzekering verplicht is voor hun bezoekers (op 9 juni 2022)

We stellen met name vast dat één derde van de Aziatische landen deel uitmaakt van deze lijst waaronder enkele zeer toeristische landen zoals, Thaïland, Maleisië en de Malediven.

Goed om weten

De voorwaarden zijn niet dezelfde van land tot land, maar over het algemeen wordt vereist dat men een verzekering heeft met “Covid-19- dekking” om het land van bestemming binnen te komen.

De verplichting om een reisverzekering af te sluiten, toegepast in 33% van de landen in het Aziatische continent

Vóór de pandemie was het in de meeste landen van de wereld mogelijk om zonder reisverzekering te reizen, maar nu is het bijna in 22% van de landen van de wereld vereist, in het bijzonder in Azië en in Amerika.

In feite is Azië het continent met het hoogste percentage landen dat een reisverzekering verplicht bij het binnenkomen van hun grondgebied, met bijna 33,33% van de landen van dit continent waarin deze maatregel nog in voege is in juni 2022, vóór Amerika (24,56%). Daarentegen is de verplichting van een reisverzekering in Europa vrijwel onbestaand.

Wat zijn de reisbeperkingen voor de Belgen deze zomer?

De zomervakantie staat voor de deur, maar welke beperkingen legt de Belgische regering momenteel op bij het binnenkomen en verlaten van het grondgebied?

Op reis vertrekken vanuit BelgiëVan een reis terugkomen naar België
Kijk de maatregelen na die van kracht zijn in het land van bestemming.
Registreer uw reis op de website TravellersOnline om hulp te krijgen in het buitenland indien nodig.
Vraag op voorhand een COVID-certificaat, want dat is in veel landen nog steeds verplicht.
Geen inreisbeperkingen voor de Belgen.
Lijst van reisadviezen en beperkingen voor het binnenkomen en verlaten van België (juni 2022)
Bron: info-coronavirus.be

Voor het eerst sinds het begin van de pandemie heeft de regering de reisbeperkingen voor de Belgen sterk verlicht, deze zijn nu bijna onbestaand. Voor het zomerseizoen van dit jaar kan dan ook een groot aantal internationale reizigers worden verwacht.


Werkwijze

Naast zijn deskundige redactioneel beleid over verzekeringen en financiële producten, biedt HelloSafe bredere onderwerpen met betrekking tot de globale consumptie in België en in de wereld, met als doel bepaalde complexe onderwerpen voor de consument te ontcijferen en originele en nieuwe informatie beschikbaar te stellen.

De hierboven weergegeven informatie is correct op de datum van publicatie. Al onze studies zijn gebaseerd op informatie uit eerste hand van openbare en particuliere organisaties. Onze schattingen worden gemaakt door een team van gegevensanalisten met behulp van statistische methoden op basis van de in België geldende criteria.

Over HelloSafe

HelloSafe is een toonaangevend platform in België voor het vergelijken van financiële producten (verzekeringen, kredieten, beleggingen).Met behulp van unieke en krachtige eigen technologie biedt HelloSafe gebruikers in het hele land tientallen gratis, anonieme en onmiddellijke vergelijkers en calculators, evenals deskundige en actuele inhoud. Ons platform stelt iedereen in staat de beste beslissingen voor zijn geld te nemen en het juiste aanbod tegen de juiste prijs te vinden.

hellosafe logo icon whitebg 2

Hoe kunnen we u helpen?

Neem contact op met het HelloSafe team

Vragen of suggesties? Wat het onderwerp van uw bericht ook is, het HelloSafe team is er om u te helpen!

astridd copie

Astrid Roussel

Hoofdcommunicatie en persrelaties

Volg ons

Volg ons op sociale netwerken

MEDIA KIT

Gebruik deze elementen

sparkle e1656423371529

Bekijk onze bronnen

LEER MEER

Logo

Alle HelloSafe assets

LEER MEER

hellosafe pencil 1 e1656423433234

Blog

LEER MEER

Stel een vraag, Een expert zal antwoord geven
Uw naam is verplicht
De inhoud van de reactie is vereist.